Zbirna ispravka za trenutnu granu System Center Configuration Manager, verzija 1810

Najave

Ova zbirna prvobitno objavljen je prvi talas (rano ažuriranje prsten) kupcima u 25 januara, 2019. Počev od 8. februara 2019, Zbirna dostupna je svim klijentima koji je instaliran globalno dostupne objavljivanja.

Rezime

Ovaj članak opisuje probleme koje rješava Ova zbirna ispravka za Microsoft System Center Configuration Manager trenutnu granu, verzija 1810. Ova ispravka se odnosi i klijenti koji su dali saglasnost kroz PowerShell skripti za prvi talas (rano ažuriranje prsten) raspoređivanje i klijenti koji su instalirali globalno dostupne objavljivanja.

Za više informacija o promenama u Configuration Manager verzija 1810, vidim Šta je novo u verziji 1810 Configuration Manager trenutni filijale iPregled izmena u System Center Configuration Manager trenutnu granu, verzija 1810.

Problemi koji su fiksni

Prvi talas pitanjima

 • Sinhronizacija ispravki za Office 365 mogu da otkažu nakon što ažurirate trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1810. Poruke grešaka koje liče na jedan od sledećih su zapisani u WSyncMgr.log datoteci:

  ProcessFileManifest() je uspjelo obradite O365 datoteku manifesta. Uhvatio izuzetak: System.Net.WebException: dogodio se izuzetak tokom WebClient zahtev.

  ProcessFileManifest() je uspjelo obradite O365 datoteku manifesta. Uhvatio izuzetak: System.UriFormatException: nevažeći URI: The URI šema nije važeći.

 • Proces nadogradnje tačka distribucije možda neće uspeti. To uzrokuje blok dodatne distribuciju sadržaja na tom serveru. Poruke grešaka koje su slične sledećoj su zapisani u distmgr.log datoteci:

  Nije uspjelo kopiranje D:\SRVAPPS\Microsoft konfiguracija Manager\bin\x64\ccmperf.dll da \\{servera}\SMS_DP$\sms\bin\ccmperf.dll. HIPPY = 32

 • Uklanjaju se sve superseded ispravke, a nema više primenljivo na klijenta, čak i pre isteka. Do ovog problema dolazi čak i ako je omogućena opcija ne istekne rok važenja potkopavao softverska ispravka dok ažuriranje softvera je potkopavao 3 meseca .

 • Poboljšanja performansi su napravljene sa uslugom replikacije podataka za uređaj otkrivanje podataka.

 • Drugi i uzastopne faze primene automatski pokreću nakon uspeha u prvoj fazi, bez obzira na početak uslove.

 • Phased rok ponašanje postavke postavljanja nedosledna između ukinutim raspoređivanja čarobnjaku za kreiranje i Faza postavke svojstva.

 • Kada pokrenete servisiranje Plan za nakon što izaberete kategoriju proizvoda, filter se ne dodaje ispravno.

 • Oblak Management Gateway (CMG) sadržaja usluge nije ispravno kreirana kada CMG uloga je dodat nakon što ažurirate trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1810.

 • Izabrana je opcija bez primene paket nakon promene svojstva za automatsko raspoređivanje pravilo (ADR). Nakon, Ova zbirna ispravka je primenjena pogođenim ADRs može biti rekonstruisan i njihova svojstva menja bez dalja pitanja.

 • U konfiguraciji menadžer poruku obrade motor (MPE) može uvek obraditi Active Directory otkrivanje podataka kada se dodaju opcionalnog atributa. Greške koje su slične sledećoj se zapisuju u u SMS_Message_Processing_Engine.log:

  Greška: Ima SQL izuzetak kada sredim otkrivanje poruka. Izuzetak: System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): niska ili binarni podaci biti skraćena. ~ ~

 • Ne uspe alatku za povezivanje servisa (serviceconnection.exe) i primate sljedeću poruku o pogrešci kada koristite za -Povezivanje parametra:

  Greška: System.IO.Exception: direktorijum nije prazan.

 • Korisnik bez puna administratorska prava možda nećete moći da kreirate ili uredite Windows Defender ATP politike, čak i kada ih dodajete na krajnju zaštitu menadžer bezbednosnu ulogu.

 • Kontrolor preduslov instalacija netačno nudi opciju da ponovo pokušajte ponovo instalaciju za lokaciju. Ako drugi pokušaj je pokušao, administrator mora pokrenite je konfiguracija upravljača Update poništi (CMUpdateReset.exe) riješiti problem.

 • Obrada datoteke .bld po na SMS_Notification_Manager komponenta traje duže nego što je očekivano. Ovo vodi do odlaganja u obradi podataka i par datoteke u fascikli "\inboxes\bgb.box".

 • Nakon što ažurirate trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1810, udaljenom SQL dobavljači koji koriste Microsoft SQL Server 2014 ili raniju verziju možda nije uvek upit baze podataka. Greške koje su slične sledećoj se zapisuju u u smsprov.log:

  [42000] [2571] [Microsoft] [SQL Server Native klijent 11.0] [SQL Server] korisnika < provider_server >$' nema dozvolu za pokretanje DBCC TRACEON.

 • Komponente za softverske ispravke zakrpa Preuzimač broj ponovnih pokušaja ažuriranja, do tri puta. Ovih nekoliko pokušaja propasti i vratiti se kôd greške 404.

 • Ispravke za Windows Server 2016 neispravno se prikazuju kao dostupni kada planirate da slike operativnog sistema Windows Server 2019 ispravke.

 • Traženje ime ili prezime korisnika ili ime i prezime, ne vraća nikakve rezultate iz odeljka pregled sredstava i usklađenosti čvor Configuration Manager konzole. Do ovog problema dolazi čak i kada je dostupan punu otkrivanje podataka.

Problemi sa globalno dostupne za javnost

 • Nakon što omogućite podršku za Ekspres instalacione datoteke, sadržaj možete uvek da preuzmete Windows Server Update Services (WSUS) servera u sljedećim scenarijima:

  • Instalacija klijenta Configuration Manager preko Software Update tačke

  • Instalirate ispravke direktno sa WSUS

  • Funkcije operativnog sistema Windows na nabavke potražnje (FOD) ili Language Pack (LP)

 • Nakon što ažurirate trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1810, upis u uređaj možete zameniti Windows daljinska kontrola kolekciju vrednosti koje su prethodno postavljeni od strane smernica grupe. Ovaj problem može izazvati vrednost prebacivanja između punog i basic, na primer, kada se primeni smernica grupe.

 • Hardver zaliha se ažurira tako da uključuju informacije o programskim dodacima za Office365 i samostalni Office proizvode.

 • Na radnoj površini Analytics raspoređivanja plan je pokazao veći broj uređaja u Configuration Manager konzoli nego u Portal Analitika radne površine.

 • Configuration Manager klijent Instalacija možda neće uspeti preko dozirate (npr, mobilni) mrežne veze. Ovo se može desiti čak i ako postavke pravila klijenta omogućila tih veza. Poruku o grešci koja je slična sledećoj je zapisan u datoteci "Ccmsetup.log" na klijentu:

  Biti ispunjen klijent raspoređivanja jer nije dozvoljena upotreba dozirate mreže.

 • Klijent Instalacija možda neće uspeti zbog promjene sheme SQL Server CE. Greške koje su slične sledećoj se zapisuju u Ccmsetup-client.log na klijentu:

  MSI: Instalacija nije mogla da sastavi Sql CE skripte datoteku % windir%\CCM\DDMCache.sqlce. Kôd greške je 80040E14.

 • Ako aplikacija u je delimično usaglašeni stanju, a klijent vidi da zavisnost je instaliran, ali glavna aplikacija nije i zahteva ponovno za sprovođenje, dostupan za raspoređivanje uzrokuje do sledećih problema:

  • Aplikacija se prikazuje kao obavezni ili proteklih krajnji, iako je raspoređivanje je dostupna, a nema nikakve veze sa supersedence.

  • Kliknuti na dugme Instaliraj nema nikakvog efekta.

 • Znak u Azure Services ne uspijeva kada koristite tok posla da kreirate u čarobnjaku Azure Services, čak i kada se koriste odgovarajućim akreditivima.

 • Configuration Manager Instalacija možda neće uspeti preduslov potvrdu tokom instalacije ili ispravka lokaciju servera. Do ovog problema dolazi ako okoline koristi SQL uvek na.

  Pravilo „Zaštitnog zida izuzetak za SQL Server” prikazuje status nije uspela i poruke grešaka koje su slične sledećoj zapisuju, čak i ako odgovarajući zaštitni zid izuzeci su konfigurisane:

  Greška: pristup Firewall politiku profila nije uspeo. Greška: Nije uspjelo povezivanje sa WMI prostora imena na < SQL slušaoca > Izuzetak zaštitnog zida za SQL Server; Greške; Windows zaštitni zid je omogućen i da li ne izuzeci podesili za SQL Server ili TCP portove koje su potrebne za replikaciju podataka intersite.

 • Alternativni download servera koji je prikazan u prozoru „Određivanje interne mreže lokacija usluge Microsoft update” je ne šire se na postavke smernica grupe na klijentu.

 • Preuzimanje ispravki za Office 365, kao što je „Polu-godišnji kanal verzija 1808 za x86 grade 10730.20264” ili „mesečna verzija kanala 1812 za x64 grade”11126.20196 možda neće uspeti. Nema grešaka evidentiraju se u datoteci Patchdownloader.log. Međutim, stavke koje su slične sledećoj evidentiraju se u evidenciji AdminUI.log:

  (SMS_PackageToContent.ContentID={content_ID},PackageID='{package_ID}') ne postoji ili je njegov IsContentValid vraća false. (Re) učitavati će ovaj sadržaj.

Informacije o nadopuni za System Center Configuration Manager, verzija 1810

Ova ispravka je dostupna u čvor ispravke i Servicing Configuration Manager konzole za okruženja koji su instalirani pomoću prvi talas (brzo prsten).

Članovi od u konfiguraciji menadžera tehnologija usvajanje Program (TAP) najprije morate primijeniti privatne TAP rollup pre nego što ova ispravka je prikazana.

Da biste utvrdili da li se koristi za izgradnju TAP, potražite paket GUID dodavanjem paket GUID kolona u oknu sa detaljima ispravki i servisiranje čvor u konzoli. Ispravka se odnosi na instalacije verzije 1810 iz paketa koji su sledeći GUID-ove:

 • 699975FE-B5BA-43EB-8BE9-E2399F2F309A

 • 85475BAD-8669-4D36-8D64-C625BFE7DEDB

 • ACF6EECC-1C94-44E3-887E-D3349775816D

 • C8799F92-DC23-42A0-96FA-1862414C3967

Informacije o ponovnom pokretanju

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon primjene ove nadopune.

Informacije o zameni ispravke

Ovo ažuriranje ne zamjenjuje bilo koji prethodno objavljenu ispravku.

Informacije o instaliranju dodatnih

Kada instalirate ovo ažuriranje na primarnu lokaciju, već postojeće sekundarne lokacije morate ručno ažurirati. Da biste ažurirali sekundarnu lokaciju u konzoli Configuration Manager, kliknite na dugme Administracija, kliknite Konfiguracije lokacije, lokacije, Oporaviti sekundarnu lokaciju, a zatim izaberite sekundarnu lokaciju. Primarna lokacija onda ponovo instalira tu sekundarnu lokaciju pomoću ažurirane datoteke. Konfiguracija i postavke za sekundarnu lokaciju nije pogođeno ovom ponovne instalacije. Novi nadograđene i ponovo instalirati sekundarne lokacije koje se nalaze u okviru tog primarna lokacija automatski dobijete ovu ispravku.

Pokrenite sledeću komandu SQL Server na lokaciji baze podataka da biste proverili da li update verziju na sekundarnu lokaciju podudara sa svoje nadređene primarne lokacije:

Izaberite dbo.fnGetSecondarySiteCMUpdateStatus („SiteCode_of_secondary_site”)

Ako dobija se vrednost 1 , lokacija je ažurirana tako što sve hitne ispravke primenjeno na svoje nadređene primarne lokacije.

Ako dobija se vrednost 0 , lokacija ne sadrži sve ispravke koje se primenjuju na primarnu lokaciju instaliran. U ovom slučaju, trebalo bi da koristite opciju Oporaviti sekundarnu lokaciju da biste ažurirali sekundarnu lokaciju.

Informacije o datoteci

Engleska verzija ove nadopune ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforma

Aainst.mof

Not applicable

9,247

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Adminui.cloudservicesmanagement.dll

5.1810.1075.2000

653,720

18-Dec-2018

17:22

x86

Adminui.wqlqueryengine.dll

5.1810.1022.1002

87,968

18-Dec-2018

17:22

x86

Alternatehandler.dll

5.0.8740.1024

235,928

04-Jan-2019

01:35

x64

Appexcnlib.dll

5.0.8740.1024

190,880

04-Jan-2019

01:35

x64

Assetadvisor.dll

5.0.8740.1024

876,952

04-Jan-2019

01:35

x64

Baseobj.dll

5.0.8740.1007

2,379,152

04-Jan-2019

01:35

x64

Basesvr.dll

5.0.8740.1007

4,090,768

04-Jan-2019

01:35

x64

Ccm32bitlauncher.exe

5.0.8740.1024

684,952

04-Jan-2019

01:35

x64

Ccmcore.dll

5.0.8740.1024

1,777,056

04-Jan-2019

01:35

x64

Ccmsetup.cab

Not applicable

9,531

18-Dec-2018

16:07

Not applicable

Ccmsetup.exe

5.0.8740.1024

5,023,232

04-Jan-2019

01:35

x64

Ccmutillib.dll

5.0.8740.1024

1,329,056

04-Jan-2019

01:35

x64

Ciagent.dll

5.0.8740.1024

2,106,264

04-Jan-2019

01:35

x64

Cmupdate.exe

5.0.8740.1024

22,975,384

04-Jan-2019

01:35

x64

Configmgr1810-client-kb4486457-x64.msp

Not applicable

3,936,256

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Connectivitydiagnosis.exe

10.0.18286.1000

120,224

04-Jan-2019

01:35

x86

Ddmcache.sqlce

Not applicable

1,730

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Deltadownload.dll

5.0.8740.1024

497,560

04-Jan-2019

01:35

x64

Dwss.msi

Not applicable

12,759,040

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Execengn.dll

5.0.8740.1024

439,704

04-Jan-2019

01:35

x64

M365ahandler.dll

5.0.8740.1024

240,024

04-Jan-2019

01:35

x64

Mcs.msi

Not applicable

16,896,000

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Microsoft.configurationmanager.dmpconnector.connector.dll

5.0.8740.1024

130,464

04-Jan-2019

01:35

x86

Microsoft.configurationmanager.messageprocessingengine.dll

5.0.8740.1011

97,176

04-Jan-2019

01:35

x86

Microsoft.configurationmanager.oms_onboard.dll

5.1810.1075.2000

39,840

18-Dec-2018

17:22

x86

Microsoft.configurationmanager.phaseddeployment.podworker.dll

5.0.8740.1007

39,312

04-Jan-2019

01:35

x86

Microsoft.configurationmanager.serviceconnector.dll

5.0.8740.1007

154,000

04-Jan-2019

01:35

x86

Mp.msi

Not applicable

23,986,176

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Patchdownloader.dll

5.0.8740.1009

158,616

04-Jan-2019

01:35

x64

Policypv.dll

5.0.8740.1007

951,696

04-Jan-2019

01:35

x64

Prereqcore.dll

5.0.8740.1024

4,476,832

04-Jan-2019

01:35

x64

Pulldp.msi

Not applicable

15,446,016

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Runmetersumm.exe

5.0.8740.1007

4,103,568

04-Jan-2019

01:35

x64

Scripts.dll

5.0.8740.1024

211,360

04-Jan-2019

01:35

x64

Serviceconnectiontool.exe

5.0.8740.1007

64,400

04-Jan-2019

01:35

x86

Setupcore.dll

5.0.8740.1024

24,377,752

04-Jan-2019

01:35

x64

Setupdl.exe

5.0.8740.1007

3,430,288

04-Jan-2019

01:35

x64

Smp.msi

Not applicable

11,251,712

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Smsprov.dll

5.0.8740.1024

14,360,472

04-Jan-2019

01:35

x64

Smstsvc.exe

5.0.8740.1007

3,960,208

04-Jan-2019

01:35

x64

Update.sql

Not applicable

288,079

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Updatesagent.mof

Not applicable

7,839

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Updateshandler.dll

5.0.8740.1024

1,159,064

04-Jan-2019

01:35

x64

_smsprov.mof

Not applicable

752,648

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Aainst.mof

Not applicable

9,247

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Adminui.cloudservicesmanagement.dll

5.1810.1075.2000

653,720

18-Dec-2018

17:17

x86

Adminui.wqlqueryengine.dll

5.1810.1022.1002

87,968

18-Dec-2018

17:17

x86

Alternatehandler.dll

5.0.8740.1024

185,240

04-Jan-2019

01:35

x86

Appexcnlib.dll

5.0.8740.1024

153,496

04-Jan-2019

01:35

x86

Assetadvisor.dll

5.0.8740.1024

696,216

04-Jan-2019

01:35

x86

Ccm32bitlauncher.exe

5.0.8740.1024

599,960

04-Jan-2019

01:35

x86

Ccmcore.dll

5.0.8740.1024

1,351,064

04-Jan-2019

01:35

x86

Ccmsetup-sup.cab

Not applicable

1,063,263

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Ccmsetup.exe

5.0.8740.1024

4,075,184

04-Jan-2019

01:35

x86

Ccmsetup.msi

Not applicable

6,459,392

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Ccmutillib.dll

5.0.8740.1024

1,073,048

04-Jan-2019

01:35

x86

Ciagent.dll

5.0.8740.1024

1,545,112

04-Jan-2019

01:35

x86

Configmgr1810-client-kb4486457-i386.msp

Not applicable

2,928,640

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Connectivitydiagnosis.exe

10.0.18286.1000

120,216

04-Jan-2019

01:35

x86

Ddmcache.sqlce

Not applicable

1,730

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Deltadownload.dll

5.0.8740.1024

404,888

04-Jan-2019

01:35

x86

Dwss.msi

Not applicable

12,759,040

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Execengn.dll

5.0.8740.1024

360,344

04-Jan-2019

01:35

x86

M365ahandler.dll

5.0.8740.1024

196,504

04-Jan-2019

01:35

x86

Mcs.msi

Not applicable

16,896,000

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Microsoft.configurationmanager.oms_onboard.dll

5.1810.1075.2000

39,840

18-Dec-2018

17:18

x86

Mp.msi

Not applicable

23,986,176

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Patchdownloader.dll

5.0.8740.1009

117,656

04-Jan-2019

01:35

x86

Pulldp.msi

Not applicable

12,533,760

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Scripts.dll

5.0.8740.1024

166,296

04-Jan-2019

01:35

x86

Smp.msi

Not applicable

11,251,712

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Updatesagent.mof

Not applicable

7,839

04-Jan-2019

01:35

Not applicable

Updateshandler.dll

5.0.8740.1024

873,880

04-Jan-2019

01:35

x86

_uimanifest.xml

Not applicable

752

18-Dec-2018

17:17

Not applicable

Reference

Instalirajte ispravke za System Center Configuration Manager

Saznajte više o standardnoj terminologiji Microsoft koristi za opisivanje softverskih ažuriranja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×