Šta se promenilo u istraživaču datoteka

Kao i mnoge fine stvari u životu, istraživač datoteka je bolji sa godinama. Da biste ga provjerili u operativnom sistemu Windows 10, izaberite ikonu na traci zadataka ili na meniju Start, ili pritisnite taster sa Windows logotipom + E na tastaturi.

Prikazuje ikonu "Istraživač datoteka" na traci zadataka

Evo nekih problema sa promenama za Windows 10:

  • OneDrive je sada deo istraživača datoteka. Da biste saznali kako funkcioniše, pogledajte OneDrive na računaru.

  • Kada se program "Istraživač datoteka" Otvori, sletićete u brzi pristup. Najčešće korišćene fascikle i nedavno korišćene datoteke su navedene tamo, tako da ne morate da kopate kroz niz fascikli da biste ih pronašli. Zakačite omiljene fascikle na brzi pristup da biste ih zadržali pored njega. Više informacija potražite u članku Zakači, uklanjanje i prilagođavanje u brzom pristupu.

    Brzi pristup u istraživaču datoteka

  • Sada možete da koristite aplikacije za deljenje datoteka i fotografija direktno iz istraživača datoteka. Izaberite datoteke koje želite da delite, idite na karticu Deljenje , kliknite na dugme deli , a zatim odaberite aplikaciju. Više informacija o opcijama deljenja potražite u članku Deljenje datoteka u istraživaču datoteka.

Ako dolazite iz sistema Windows 7, Evo još nekoliko razlika:

  • Moj računar se sada zove ovaj računar i neće se podrazumevano pojaviti na radnoj površini. Da biste saznali kako da dodate ovaj računar na radnu površinu ili u "Start" meni, pogledajte članak moj računar je sada ovaj računar.

  • Biblioteke se neće pojaviti u istraživaču datoteka ako ne želite. Da biste ih dodali u levo okno, izaberite karticu prikaz > okno za navigaciju > Prikaži biblioteke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×