Možete da preuzmete Windows alatku za oporavak uređaja na računar i koristite je za rešavanje problema sa softverom na telefonu. Ona će instalirati najnoviju verziju operativnog sistema Windows koja je odobrena za telefon i ukloniti sve ostalo, uključujući aplikacije, igre, tekstualne poruke, istoriju poziva, muziku i fotografije. Pre nego što koristite ovu alatku, pogledajte da li ponovno pokretanje ili uspostavljanje početnih vrednosti telefona rešava problem.


Preuzmite Windows alatku za oporavak uređaja


Tražite pomoć za HoloLens? Pogledajte ponovno pokretanje, uspostavljanje početnih vrednosti ili oporavak HoloLens uređaja

  • USB kabl za povezivanje telefona sa računarom.

  • Računar koji radi pod operativnim sistemom Windows 7, Windows 8 operativnim sistemom Windows 8.1 ili Windows 10.

  • Najmanje 4 GB besplatnog prostora za skladištenje na računaru.

Radi na Acer, Alcatel, BLU, HTC (One M8 i 8X), LG, Lumia, NEO, UniStrong, VAIO i Yezz telefonima koji rade Windows Phone 8 ili novijim verzijama. Takođe funkcioniše i na HP uređajima.

Umesto toga koristite Alatku za oporavak Nokia softvera za telefone koji nisu Lumia Nokia telefoni.

Ne, moraćete da koristite računar sa operativnim sistemom Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ili Windows 10.

Pre nego što pokrenete alatku, pokušajte da ponovo pokrenete i uspostavite početne vrednosti telefona da biste videli da li će to rešiti problem.

Ako to ne uspe, napravite rezervnu kopiju sadržaja, a zatim preuzmite alatku i koristite je da biste ponovo instalirali Windows na telefonu. Proces instalacije će izbrisati sav sadržaj na telefonu – uključujući aplikacije, tekstualne poruke i fotografije – tako da je važno prvo da napravite rezervnu kopiju sadržaja ako možete.

Neki uređaji vam omogućavaju da koristite zaštitu od resetovanja kako biste sprečili strance da resetujete i ponovo koristite telefon bez dozvole. Uverite se da je zaštita od resetovanja isključena ili ćete morati da znate ime i lozinku za primarni nalog na uređaju da biste ga koristili. Idite na Postavke >Novosti & bezbednost > Pronađi moj telefon > Zaštita od resetovanja i izaberite isključi.

  1. Preuzmite alatku.

  2. Pratite uputstva na ekranu da biste je instalirali, a zatim izaberite stavku Pokreni aplikaciju.

  3. Koristite USB kabl da biste povezali telefon sa računarom. Ako se telefon ne otkrije automatski nakon povezivanja, prekinite vezu sa telefonom, izaberite stavku Moj telefon nije otkriven, a zatim pratite odzive na ekranu. Ako telefon i dalje nije otkriven, pokušajte da ga ponovo pokrenete dok je povezan.

  4. Kada se otkrije telefon, izaberite stavku Instaliraj softver. Instalacija može da potraje, u zavisnosti od brzine internet veze i nećete moći da koristite telefon dok se ne završi.

Da. Kada koristite ovu alatku na telefonu koji radi pod verzijom za pregled, ona će ponovo instalirati najnoviju verziju operativnog sistema Windows koju je proizvođač odobrio za telefon. Da biste ponovo počeli da dobijate verzije za pregled, moraćete da odete na stavku Preuzmite Windows Insider Preview za telefone da biste preuzeli aplikaciju Windows Insider na telefonu, a zatim pratite korake da biste instalirali Insider Preview.

Ne odmah. Rezervne kopije operativnog sistema Windows 10 nisu kompatibilne sa Windows 8 telefonima.

Ne preporučuje se da vratite rezervnu kopiju Windows 10 na Windows 8 telefonu. Da biste izbegli zamenu rezervne kopije telefona nakon prebacivanja na Windows 10, morate da preimenujete uređaj. To možete da uradite tako što ćete otići na Postavke >System > Osnovni podaci o i dodirnuti stavku Uredi ime.

Telefon se može vratiti na prethodnu Windows 8 pomoću alatke za oporavak Windows uređaja.Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×