Dodavanje Windows 10 računara na mobilni nalog radi povezivanja na mrežu

Određeni Windows 10 računari su opremljeni ugrađenom SIM karticom (eSIM). Pomoću eSIM kartice možete da idete na mrežu putem veze za prenos mobilnih podataka uvek kada imate signal za mobilni, isto kao kada koristite mobilni telefon.

Ako računar ima eSIM karticu, možda možete da dodate uređaj na postojeći mobilni nalog pomoću aplikacije „Mobilni planovi“ u operativnom sistemu Windows 10. Aplikacija se povezuje na veb lokaciju vašeg mobilnog operatera, tako da možete da nabavite tarifni plan za vaš uređaj i da se povežete sa njihovom mobilnom mrežom. Pomoću eSIM kartice, ne morate da preuzimate fizičku SIM karticu od svog mobilnog operatera. Ako vaš mobilni operater ne nudi tarifne planove putem aplikacije „Mobilni planovi“, preko aplikacije možete da se prijavite kod novog mobilnog operatera da biste kupili tarifni plan i povezali se na više mesta.

Ako vaš računar nema eSIM, ne brinite. Ako imate SIM karticu podržanog mobilnog operatera, i dalje možete da koristite aplikaciju „Mobilni planovi“.

Napomene

 • Da biste dodali uređaj postojećem nalogu za mobilne uređaje putem aplikacije „Mobilni planovi“, potrebno je da na računaru imate instaliran Windows 10 (verzija 1803 ili novija). Da biste saznali koju verziju operativnog sistema Windows koristite, pogledajte članak Koju verziju operativnog sistema Windows koristim?

 • Da biste proverili da li postoje ispravke, izaberite taster Start , a zatim izaberite stavke Postavke  > Ažuriranje i bezbednost  > Windows Update  > Proveri da li postoje ispravke. Ako za sistem postoje ispravke na čekanju, umesto dugmeta Proveri da li postoje ispravke na stranici, prikazaće se jedna ispravka ili više njih koje su spremne za instalaciju.

 • Više informacija o korišćenju eSIM kartice u operativnom sistemu Windows 10 potražite u članku Korišćenje eSIM kartice za uspostavljanje veze sa mobilnim podacima na Windows 10 računaru.

 • Tarifni planovi mobilnih podataka nisu dostupni u svim zemljama i regionima.

Dodavanje uređaja trenutnom tarifnom planu ili kupovina novog tarifnog plana

 1. Uverite se da imate internet vezu.
  Ako niste povezani, izaberite ikonu Mreža u donjem desnom uglu trake zadataka, izaberite Wi-Fi mrežu i zatim sledite uputstva da biste se povezali sa njom.

 2. Ponovo izaberite ikonu Mreža, potražite stavku Povežite se ispod imena mobilne mreže i zatim izaberite Povezivanje preko tarifnog plana.
  Otvoriće se aplikacija „Mobilni planovi“.

 3. Na ekranu Povezivanje na mrežu pomoću mobilnih podataka u aplikaciji „Mobilni planovi“, izaberite Dalje.

 4. U zavisnosti od toga koji se ekran prikazuje, u aplikaciji „Mobilni planovi“ uradite nešto od sledećeg:

  • Ako mobilni operater nudi tarifne planove, izaberite dugme Nastavi da biste otišli na veb lokaciju mobilnog operatera, prijavite se koristeći postojeći nalog mobilnog uređaja ili kreirajte novi, a zatim sledite korake za dodavanje uređaja na nalog. (Ovo važi za računare koji imaju eSIM ili podržanu SIM karticu.)

  • Ako mobilni operater ne nudi tarifne planove, na ekranu Izaberite mobilnog operatera da biste odmah pristupili mreži, izaberite novog mobilnog operatera, a zatim izaberite Nastavi da biste otišli na veb lokaciju mobilnog operatera radi podešavanja novog naloga kod njega i odabira tarifnog plana. (Ovo važi za računare koji imaju eSIM karticu.)

 5. Da biste koristili vezu za prenos mobilnih podataka, nakon ažuriranja postavki mobilne mreže, izaberite ikonu Mreža koja se nalazi u krajnjem desnom uglu trake zadataka, u listi dostupnih mobilnih mreža izaberite mrežu, a zatim pratite sva ostala uputstva za povezivanje i odlazak na mrežu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×