Korišćenje računara kao tablet

Režim tablet računara omogućava da se Windowsi efikasnije koriste kada imate ekran osetljiv na dodir.

Korišćenje režima tablet računara

Da biste uključili Režim tablet računara, izaberite Centar aktivnosti na traci zadataka, a zatim izaberite stavku režim tableta .

Slika brze radnje tablet režima

Napomena: Da biste saznali da li uređaj može automatski da Uključi režim tablet računara, potražite uređaj na Veb lokaciji proizvođača. Podrška za ovu funkciju zavisi od hardvera, instaliranog upravljačkog programa i načina na koji je podešen proizvođač. 

U režimu Tablet PC aplikacijama se otvaraju ceo ekran, što vam daje više prostora za rad. Da biste zatvorili aplikaciju, prevucite je na dno ekrana.

Savet: Traka zadataka je dostupna kada je računar u režimu tablet računara, ali možete da ga sakrijete ako želite više prostora na ekranu. Kliknite na dugme Start , izaberite stavku Postavke > sistemu > tablet računaru , a zatim uključite Automatski sakrij traku zadataka u tablet režimu. Da biste videli skrivenu traku zadataka, prevucite nagore sa dna ekrana ili koristite miš da biste tamo pomerali pokazivač.

Istovremeno korišćenje dve aplikacije

Da biste koristili dve aplikacije paralelno sa pomoću programa Tablet PC, prevucite otvorenu aplikaciju nadole i sa strane. Videćete gde će se otvoriti i videćete sve otvorene aplikacije pored nje.

U ovom prikazu takođe možete:

  • Koristite deljenu ivicu između dve zakačene aplikacije da biste istovremeno promenili veličinu obe aplikacije.

  • Otvorite novu aplikaciju iz prikaza zadatka – izaberite Prikaz zadatka na traci zadataka, izaberite aplikaciju, a zatim je prevucite na jednu stranu da biste je zakačili na podeljeni ekran.

  • Koristite dugme "nazad" na traci zadataka da biste se vratili u aplikaciju ili otvorili aplikaciju koju ste ranije koristili.

Da biste naučili osnovne pokrete dodirom, pogledajte članak Korišćenje dodira sa operativnim sistemom Windows.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×