Kreiranje diska za oporavak sistema

Opcije za oporavak sistema vam mogu pomoći da popravite Windows u slučaju ozbiljne greške. Za korišćenje opcija za oporavak sistema biće vam potreban disk za instalaciju operativnog sistema Windows ili pristup opcijama za oporavak koji obezbeđuje proizvođač računara. Ako nemate nijedan od ovih izbora na raspolaganju, možete kreirati disk za popravku sistema da biste pristupili opcijama za oporavak sistema.

 1. otvaranje rezervnog i vraćanja u prethodno stanje tako što ćete kliknuti na dugme Start , izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku sistem i održavanje, a zatim izabrati stavku rezervna kopija i vraćanje

 2. u levom oknu izaberite stavku Kreiraj disk za popravku sistema, a zatim pratite korake. Neophodna je administratorska dozvola   Ako se od vas zatraži lozinka administratora ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Napomena

Ako vam je zatraženo da ubacite disk za instalaciju operativnog sistema Windows, to znači da nije moguće pronaći datoteke neophodne za kreiranje diska za popravku sistema na računaru. Ubacite disk za instalaciju operativnog sistema Windows 7.

 1. Ubacite disk za popravku sistema u CD ili DVD disk jedinicu.

 2. Ponovo pokrenite računar pomoću dugmeta za napajanje računara.

 3. Ako vam bude zatraženo, pritisnite bilo koji taster da biste pokrenuli računar sa diska za popravku sistema.

  • Ako računar nije konfigurisan za pokretanje sa CD-a ili DVD-a, proverite informacije koje ste dobili uz računar. Možda ćete morati da promenite BIOS postavke sistema.

 4. Odaberite jezičke postavke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Izaberite opciju za oporavak, a zatim kliknite na dugme dalje.

Savet

Odštampajte ova uputstva i čuvajte ih na bezbednom mestu zajedno sa diskom za popravku sistema.

Pokretanje računara sa diska za instalaciju operativnog sistema Windows 7 ili USB fleš diska

Možda ćete morati da započnete ili pokrenete računar pomoću Windows 7 instalacionog diska ili USB fleš diska, ako želite da:

 • Instaliranje ili ponovno instaliranje operativnog sistema Windows 7.

 • Oporavite Windows 7 od ozbiljne greške. Ako računar uopšte neće da pokrene Windows, možete da pristupite oporavku pri pokretanju i ostalim alatkama u meniju "Opcije oporavka sistema" na Windows 7 instalacionom disku ili USB fleš disku. Ove alatke mogu da vam pomognu da ponovo pokrenete operativni sistem Windows 7.

Napomena

Ako koristite tablet računar ili drugi računar sa ekranom osetljivim na dodir, možda ćete morati da priključite tastaturu i miš da biste mogli da koristite alatku za popravke pri pokretanju i druge alatke u meniju „Opcije za oporavak sistema”.

 1. Uključite računar, umetnite disk za instalaciju operativnog sistema Windows 7 ili USB fleš disk, a zatim isključite računar.

 2. Ponovo pokrenite računar.

 3. Kada se to od vas zatraži, pritiskajte bilo koji taster, a zatim pratite uputstva koja se pojavljuju.

 4. Kada se pojavi stranica Instaliranje operativnog sistema Windows , kliknite na dugme Instaliraj odmah da biste pokrenuli proces instalacije ili kliknite na dugme Popravi računar da biste pristupili opcijama oporavka sistema.

 5. Sledite uputstva.

ako se stranica Instaliranje operativnog sistema Windows ne pojavi i ne budete upitani da pritisnete bilo koji taster, možda ćete morati da navedete da računar koristi DVD jedinicu ili USB fleš disk kao prvi uređaj za pokretanje. Da biste to uradili, potrebno je da promenite postavke u osnovnom sistemu za ulaz/izlaz (BIOS) računara.

Napomena

Većina novijih računara može da se pokrene sa USB uređaja, ali neki stariji računari možda neće imati ovu mogućnost. Za više informacija, pogledajte dokumentaciju koju ste dobili uz računar ili posetite Veb lokaciju proizvođača.

Pre nego što promenite postavke BIOS-a, pogledajte informacije koje ste dobili uz računar ili posetite Veb lokaciju proizvođača računara. Određeni postupci za pristup BIOS-u i promene postavki mogu se razlikovati u zavisnosti od proizvođača računara ili ćete možda moći da odaberete koje uređaje za pokretanje vaš računar koristi bez promene postavki BIOS-a.

Upozorenje

Vodite računa prilikom promene postavki BIOS-a. Interfejs BIOS-a je osmišljen za napredne korisnike i može se dogoditi da promenite postavku koja bi mogla da spreči ispravno pokretanje računara.

 1. Uključite računar, ubacite disk za instalaciju operativnog sistema Windows 7 ili USB fleš disk, a zatim ponovo pokrenite računar.

 2. Na novijim računarima se često prikazuje meni za pokretanje („boot”). U meniju "pokretanje" odaberite stavku "Podešavanje BIOS-a" ili "BIOS settings" ili nešto slično.

  Postupci se razlikuju u zavisnosti od proizvođača BIOS-a. Obično morate da pritisnete taster (kao što je F2, F12, Delete, Esc) ili kombinaciju tastera odmah nakon što uključite računar, ali pre nego što se Windows pokrene. Ako se pojavi Windows logotip, morate da pokušate ponovo tako što ćete da sačekate da se pojavi Windows odzivnik za prijavljivanje, a zatim da isključite i ponovo pokrenete računar.

 3. Pojaviće se ekran za podešavanje BIOS-a. Na ekranu podešavanje BIOS-a odaberite opciju koja se zove "Boot Order" ili nešto slično. Postavke redosleda pokretanja možete da budu i prikazane u okviru stavke "napredne postavke" ili slično.

 4. Izaberite DVD disk jedinicu ili USB fleš disk kao prvi uređaj za pokretanje. (USB fleš disk može biti prikazan u okviru "prenosivi uređaji" ili nešto slično.)

 5. Sačuvajte promene postavki, a zatim izađite iz BIOS-a.

 6. Ponovo pokrenite računar, a zatim pokrenite Windows 7 sa diska za instalaciju ili USB fleš diska kao što je prethodno opisano.

 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×