Kreiranje lokalnog korisničkog naloga ili administratorskog naloga u operativnom sistemu Windows 10

Možete da kreirate lokalni korisnički nalog (nalog van mreže) za svakoga ko često koristi vaš računar. Međutim, najbolja opcija je za sve koji koriste vaš računar imaju Microsoft nalog.

Ako je potrebno, lokalni korisnički nalog može da ima administratorske dozvole; međutim, bolje je kreirati lokalni korisnički nalog kad god je to moguće.

Oprez: Korisnik sa administratorskim nalogom može da pristupi bilo čemu u sistemu i svaki malver na koji naiđe može da koristi administratorske dozvole za potencijalno zarazite ili oštetite datoteke u sistemu. Dodeli taj nivo pristupa samo kada je to apsolutno neophodno i osobama u koje imate poverenja.

Dok pravite nalog, ne zaboravite da su izbor lozinke i zaštita naloga od suštinskog značaja. Pošto ne znamo vašu lozinku, ako je zaboravite ili izgubite, ne možemo da vam je oporavimo.

Ako koristite Windows 10, verziju 1803 i novije verzije, možete da dodate bezbednosna pitanja kao što ćete videti u 4. koraku ispod stavke Kreiranje lokalnog korisničkog naloga. Ako imate odgovore na pitanja o bezbednosti, možete da poništite lozinku za lokalni nalog u operativnom sistemu Windows 10. Niste sigurni koju verziju imate? Možete da proverite verziju.

Kreiranje lokalnog korisničkog naloga

  1. Izaberite stavku > Postavke >naloge, a zatim izaberite stavku Porodica & drugim korisnicima.(U nekim verzijama operativnog sistema Windows videćete drugi korisnici.)

  2. Izaberite Dodaj nekog drugog na ovaj računar.

  3. Izaberite stavku Nemam informacijeza prijavljivanje ove osobe, a na sledećoj stranici izaberite stavku Dodaj korisnika bez Microsoft naloga.

  4. Unesite korisničko ime, lozinku ili savet za lozinku ili odaberite bezbednosna pitanja, a zatim izaberite stavku Dalje.

Otvorite postavke i kreirajte drugi nalogms-settings:otherusers

Promena lokalnog korisničkog naloga u administratorski nalog

  1. Izaberite stavku >Postavke >naloge .

  2. U okviru &porodice i drugih korisnika izaberite ime vlasnika naloga (trebalo bi da vidite tekst "Lokalni nalog" ispod imena), a zatim izaberite stavku Promeni tip naloga.

    Napomena: Ako odaberete nalog koji prikazuje adresu e-pošte ili ne kaže "Lokalni nalog", onda dajete administratorske dozvole za Microsoft nalog, a ne lokalni nalog.

  3. U okviru Tip nalogaizaberite stavku Administrator, a   zatim izaberite U redu.

  4. Prijavite se sa novim administratorskim nalogom.

Srodne teme

Pomoć za Microsoft

Kako da poništite lozinku za Microsoft

Pomoć za greške pri aktivaciji u operativnom sistemu Windowshttps://support.microsoft.com/help/10738

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×