Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Ako uređaj radi pod operativnim Windows 10, možda ćete moći da koristite aplikaciju Windows Zdravo da biste se lakše prijavili bez lozinke. Da biste saznali više, pogledajte sledeće: Windows 10 za prijavljivanje i zaštitu naloga Saznajte više


o programu Windows Zdravo i podesite je

Ako se prijavite u Windows pomoću Microsoft naloga, morate da koristite lozinku. Lozinka održava bezbednost naloga, bez obzira na to na koji računar se prijavujete ili na koje aplikacije, postavke i usluge koristite dok ste prijavljeni.

Ako ne želite da unosite lozinku svaki put kada se prijavljujete, možete da kreirate druge opcije za prijavljivanje koje ćete koristiti sa nalogom, kao što su lozinka slike ili PIN. Ako računar ima skener otisaka prstiju, možete da se prijavite i pomoću otiska prsta. (Koju god opciju za prijavljivanje odabrali, i dalje vam je potrebna "standardna" lozinka da biste koristili Microsoft nalog.)

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Pretraga.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša na gore, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

 2. Unesite znak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Promeni opcije za prijavljivanje.

 3. Odaberite opciju za prijavljivanje koju želite da koristite, a zatim sledite uputstva.

Napomene: 

 • Takođe možete da promenite smernice za lozinke tako da ne morate da unosite lozinku svaki put kada probudite računar iz spavanja. Na stranici "Opcije za prijavljivanje", u okviru Smernice za lozinkedodirnite ili izaberite stavku Promenii pratite uputstva.

 • Ako je računar na domenu, nekim opcijama za prijavljivanje, kao što su pametne kartice ili lozinka za slike, možda upravlja administrator sistema.

Ako se prijavite u Windows nalog, možete odabrati da ne unosite lozinku. Međutim, to ne preporučujemo – to je najmanje bezbedan način da se prijavite na računar. Microsoft nalog možete da prebacite i na lokalni nalog, ali ne možete da koristite lokalni nalog za preuzimanje aplikacija iz Windows prodavnice ili sinhronizacije postavki na mreži.

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite Postavke stavkuPromeni postavke računara.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša na gore, kliknite na dugme Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara .)

 2. Dodirnite ili izaberite stavku Nalozi, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Vaš nalog.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Prekinivezu , a zatim sledite uputstva.

Ako koristite lokalni nalog sa lozinkom, možete da izbrišete lozinku da biste se prijavili bez nje, ali je ne preporučujemo.

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Pretraga.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša na gore, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

 2. Unesite znak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Opcije za prijavljivanje.

 3. U okviru Lozinka dodirnite ili izaberite stavku Promeni.

 4. Verifikujte trenutnu lozinku za lokalni nalog.

 5. Ostavite prazna polja Nova lozinka, Ponovo unesitelozinku i Nagoveštaj lozinke, dodirnite ili kliknite na dugme Dalje, a zatim dodirnite ili kliknite na dugme Završi.

  Sada vi (ili bilo ko) možete da se prijavite na lokalni nalog i koristite računar bez lozinke.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×