Ako prelazite na novi računar, možete da ponesete datoteke sa sobom pomoću spoljnog uređaja za skladištenje kao što je USB disk, SD kartica ili spoljni čvrsti disk. Prvo ćete kopirati datoteke na disk jedinicu, a zatim ćete ih prebaciti na novi računar.

Napomena: Informacije o tome kako da premestite datoteke na novi računar bez potrebe za uređajima za skladištenje potražite u članku Premeštanje datoteka na novi Windows 10 računar pomoću usluge OneDrive. OneDrive mogu bezbedno da skladište datoteke, tako da se one čuvaju u oblaku i da budu pristupačne sa bilo kog uređaja, uključujući novi računar.

Fotografija Surface Book uređaja

Pravljenje rezervne kopije datoteka sa trenutnog računara na spoljni uređaj za skladištenje

 1. Povežite spoljni uređaj za skladištenje na trenutni računar.

 2. Na traci zadataka izaberite stavku Istraživač datoteka.

 3. Pronađite datoteke koje želite da kopirate ili fascikle u kojima su uskladištene te datoteke.

 4. Da biste kopirali više datoteka, držite pritisnut taster CTRL dok birate dodatne datoteke ili fascikle.

 5. Kada istaknu datoteke i fascikle, proverite da li ste na kartici Početak, a zatim izaberite stavku Organizuj > kopijui sa liste opcija izaberite ime spoljnog uređaja za skladištenje. 

 6. Datoteke i fascikle počeće da kopiraju na disk jedinicu. Možda ćete morati da ponovite korake 3 – 5 ako imate datoteke uskladištene na više lokacija. Obavezno premestite datoteke sa lokacija kao što su vaši dokumenti, radna površina, preuzimanja, Omiljene lokacije, muzika, podcast, slikei video zapisi .

Verifikujte ispravne datoteke i uklonite uređaj za skladištenje

Kada kopirate ili premestite datoteke na spoljni uređaj za skladištenje, možete da potvrdite da su na pravom mestu tako što ćete da pregledate spoljnu disk jedinicu.

Zatim ćete morati da bezbedno uklonite disk jedinicu da biste se uverili da nije izgubljena ili oštećena. Da biste uklonili uređaj, izaberite stavku izbaci pre nego što prekinete vezu sa računarom.

Kada premestite datoteke na spoljni uređaj za skladištenje, moći ćete da ih prenesete na novi Windows 10 računar.

Prenos datoteka na novi računar

 1. Povežite spoljni uređaj za skladištenje sa novim Windows 10 RAČUNAROM.

 2. Izaberite stavku Istraživač datoteka sa trake zadataka.

 3. Na levoj traci vodiča izaberite ovaj računar.

 4. Pronađite spoljnu disk jedinicu i kliknite dvaput na odgovarajuću ikonu.

 5. Pronađite fasciklu u kojoj se čuvaju datoteke, a zatim kliknite dvaput na ikonu te fascikle.

 6. Da biste izabrali sve datoteke na ovoj lokaciji, izaberite stavku Početak na gornjoj levoj strani, a zatim Izaberite stavku sve. Sve datoteke u ovoj fascikli sada će biti istaknute. Da biste kopirali samo jednu datoteku, izaberite je tako što ćete kliknuti jednom na nju.

 7. Izaberite karticu Početak na gornjoj levoj strani, izaberite stavku Kopiraj u, a zatim izaberite fasciklu u koju želite da kopirate datoteke: dokumenti, muzika, slikeili video zapisi. Možete i da odaberete prilagođenu lokaciju tako što ćete izabrati stavku Odaberi lokaciju....

 8. Datoteke će početi da se prenose na Windows 10 računar. Imajte u vidu da to može potrajati u zavisnosti od broja i veličine datoteka koje prenesete.

 9. Kada kopirate datoteke, možete da se krećete na njihovu novu lokaciju da biste se uverili da su datoteke uspješno kopirane.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×