Ako naiđete na probleme koji pokušavaju da se povežu Bluetooth uređaju, evo nekih koraka za rešavanje problema koje možete da isprobate.

Napomena: Opšte informacije o tome kako da povežete uređaj Bluetooth računarom potražite u članku Povezivanje uređaj Bluetooth uređaju u programu Windows.

Pre nego što počnete

Proverite ove stvari pre nego što počnete da Bluetooth problema na uređaju:

Proverite informacije o proizvodu

Ako po podešavanju novog uređaja nedostaje Bluetooth, proverite specifikacije proizvoda da biste se uverili da ima Bluetooth mogućnosti. Neki uređaji ne imaju Bluetooth.

Uverite se Bluetooth li je uključena

Ako koristite laptop računar sa fizičkim Bluetooth na telo, proverite da li je ono uključilo.

U Windows 11 postoje dva načina da proverite da li Bluetooth uključena. Evo kako:

 • Prijavite se na traku zadataka. Izaberite ikonu Mreža na desnoj strani trake zadataka, potražite brzu postavku za Bluetooth a zatim izaberite stavku Bluetooth biste je uključili. Videćete "Nije povezano" ako Windows 11 uređaj nije uparisan sa priborom Bluetooth uređaj.

 • Prijavite se Postavke. Kliknite na dugme Start, a zatim unesite postavke. Izaberite Postavke > Bluetooth & uređaje. Uverite Bluetooth je uključen.

Napomena: Kada uključite Bluetooth u programu Postavke, sledeća poruka se odmah pojavljuje:
"Discoverable as <computer_name>"

 

Proverite Bluetooth uređaj

Uverite se da Bluetooth uključen uređaj, da li vam je naplaćen ili da ima sveže baterije i da se nalazi u opsegu računara. Zatim pokušajte sledeće:

 • Isključite uređaj Bluetooth, sačekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo uključite.

 • Proverite da li Bluetooth uređaj u opsegu. Ako vaš Bluetooth ne odaziva ili zaobiđe uređaj, proverite da li je previše blizu bilo kom drugom USB uređaju koji je priključen na USB 3.0 port. Neispravan USB uređaji ponekad mogu da ometaju Bluetooth povezivanje.

Provera računara

Na računaru na koji želite da uparite uređaje:

 • Proverite da li je režim rada u avionu isključen:Izaberite ikonu Mreža na desnoj strani trake zadataka, a zatim proverite da li je isključena brza postavka režima rada u avionu.

 • Uključivanje Bluetooth isključivanje:Izaberite Start , a zatim otkucajte postavke. Izaberite Postavke > Bluetooth & uređaje. Isključite Bluetooth , sačekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo uključite.

 • Uklonite Bluetooth a zatim ga ponovo dodajte: Izaberite Start, a zatim unesite postavke. Izaberite Postavke > Bluetooth & uređaje > uređajima. Na uređajimaizaberite stavku Još opcija (tri vertikalne tačke) za Bluetooth uređaj sa kojima imate problema pri povezivanju, a zatim izaberite stavku Ukloni uređaj >Da. Da biste saznali više o uparivanje uređaja Bluetooth uređaj, pogledajte Povezivanje na Bluetooth uređaju.

Kada Bluetooth ne funkcioniše ili nedostaje Bluetooth ikona "

Isprobajte ove korake Bluetooth ne funkcioniše. Evo nekih drugih uobičajenih problema:

 • Ikona Bluetooth nedostaje ili Bluetooth nije moći da se uključi ili isključi.

 • Bluetooth ne radi nakon instalacije Windows ispravka.

 • Bluetooth ne funkcioniše nakon nadogradnje na 11 sa Windows 11 sa Windows 10.

 • Bluetooth se ne pojavljuje u upravljaču uređajima i nema navedenih nepoznatih uređaja.

Da biste počeli, izaberite naslov da biste videli više informacija. 

Izaberite Start, a zatim unesite postavke. Izaberite Postavke > alatke za> rešavanje problema >Druge alatke za rešavanje problema. Pored stavke Bluetoothizaberite stavku Pokreni i pratite uputstva.

Otvori postavke za rešavanje problema

Ako ste nedavno izvršili nadogradnju na Windows 11 ili instalirane ispravke za Windows 11, trenutni upravljački program je možda dizajniran za stariju verziju programa Windows. Da biste automatski proverili da li postoje ispravke upravljačkih programa:

 1. Na traci zadataka izaberite stavku Pretraga, potražite stavku Upravljač uređajima, a zatim izaberite stavku Upravljač uređajima sa liste rezultata.

 2. U upravljaču uređajima izaberite stavku Bluetooth, a zatim izaberite ime Bluetooth adaptera, koji može da sadrži reč "radio".

 3. Pritisnite i držite (ili kliknite desnim tasterom miša na) adapter za Bluetooth a zatim izaberite stavku Ažuriraj upravljački program > Automatski potraži ažurirani softver upravljačkog programa. Sledite korake, a zatim izaberite stavku Zatvori.

 4. Kada instalirate ažurirani upravljački program, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Power> Ponovo pokreni ako se zatraži da ga ponovo pokrenete, a zatim proverite da li to rešava problem sa vezom.

Ako Windows da pronađete novi upravljački program Bluetooth, posetite veb lokaciju proizvođača računara i odatle preuzmite najnoviji Bluetooth upravljački program.

Važno: Zatamnjeni ili nekopatibilni upravljački program je jedan od najčešćih uzroka Bluetooth povezivanja. 

Da biste ručno instalirali upravljački Bluetooth program:

Posetite veb lokaciju proizvođača računara i preuzmite najnoviji upravljački program. Zatim uradite nešto od sledećeg:

 • Ako ste preuzeli izvršnu datoteku (datoteku .exe datoteke), samo kliknite dvaput na datoteku da biste je pokrenuti i instalirajte upravljačke programe. To bi trebalo da bude sve što treba da uradite.

 • Ako ste preuzeli pojedinačne datoteke i bar jedna datoteka ima oznaku tipa datoteke .inf, a druga ima .sys tipa datoteke, uradite sledeće:

  1. Na traci zadataka izaberite stavku Pretraga, otkucajte Upravljač uređajima, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Upravljač uređajima.

  2. U upravljaču uređajima izaberite Bluetooth > ime Bluetooth adaptera. (Ako nije tamo naveden, proverite u Ostale uređaje.)

  3. Pritisnite i držite mrežni adapter (ili kliknite desnim tasterom miša na taj mrežni adapter), a zatim izaberite stavku Ažuriraj upravljački program > Potražite upravljačke programe na računaru.

  4. Izaberite Potraži, izaberite lokaciju na kojoj su uskladištene datoteke upravljačkog programa, a zatim kliknite na dugme U redu.

  5. Izaberite stavkuDalje i pratite korake da biste instalirali upravljački program. Kada se instalacija završi, izaberite stavku Zatvori.

  6. Kada ažurirate upravljački program, kliknite na taster Start, izaberite stavku Power> Ponovo pokreni ako se od vas zatraži da ga ponovo pokrenete i proverite da li to rešava problem sa vezom.

Ako ne vidite ikonu za Bluetooth, ali Bluetooth se pojavljuje u upravljaču uređajima, pokušajte da deinstalzaberite Bluetooth adapter, a zatim da aktivirajte automatsko ponošenje. Evo kako:

 1. Na traci zadataka izaberite stavku Pretraga, unesite upravljač uređajima, a zatim u rezultatima izaberite stavku Upravljač uređajima.

 2. U upravljaču uređajima izaberite stavku Bluetooth. Pritisnite i držite (ili kliknite desnim tasterom miša na) ime Bluetooth adaptera (koji može da sadrži reč "radio") i izaberite stavku Deinstaliranje uređaja > Deinstaliranje.

 3. Izaberite Start, a zatim izaberite Power> Isključi.

 4. Kada se uređaj isključi, sačekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo uključite. Windows će pokušati da ponovo instalira upravljački program.

 5. Ako Windows ne instalirate upravljački program automatski, otvorite upravljač uređajima i izaberite stavku Radnja > Skeniraj u radi promena hardvera.

Napomena:   Možda ćete morati da se obratite računaru ili drugom proizvođaču hardvera da biste nabavili najnovije upravljačke programe za Bluetooth adapter.

Ako ovi koraci ne reše problem Bluetooth problem, koristite Windows čvorište za povratne informacije da biste podneli grešku. To pomaže korporaciji Microsoft da utvrdi osnovni uzrok problema.

Na sadrže detalje o tome šta ste radili ili o određenim koracima koje ste preduzeli kada je došlo do problema. Na primer, ako ste Bluetooth problema nakon Windows ažuriranja ili promene Windows verzija, uključite ove informacije.

Otvori "Čvorište za povratne informacije"

Napomena: Ako škola ili radno mesto upravljaju uređajem, a ne vidite ikonu Bluetooth, možda je onemogućila vaša organizacija. Proverite sa osobom za IT podršku.

Rešavanje problema sa Bluetooth priborom

Ako možete da uključite Bluetooth ali imate problema sa uparinjem ili korišćenjem Bluetooth pribora, isprobajte sledeće korake da biste pokušali da rešite uobičajene probleme sa Bluetooth priborom.

Trebalo bi da proverite i Bluetooth proizvođača uređaja – posebno ako imate druge Bluetooth uređaje koji rade. Proizvođač uređaja će verovatno imati detaljnije informacije specifične za proizvod i korake za rešavanje problema.

Da biste počeli, izaberite naslov da biste videli više informacija.

 • Ako bude zatraženo da unesete PIN da biste koristili uređaj, ali ne znate PIN:

  • Proverite da li u dokumentaciji uređaja ima pin-a ili ga potražite na samom uređaju.

  • Isprobajte 0000 ili 1234.

 • Ako bude zatraženo da unesete PIN, ali ne vidite mesto na koje možete da ga unesete na ekranu računara, otkucajte 0000 na Bluetooth tastaturi i pritisnite taster Enter.

 • Pokušajte da uklonite uređaj, a zatim ga ponovo uparite. Uređaj je možda uparen, ali nije povezan – tastature Bluetooth, miševi i olovke se povezuju samo kada je to potrebno.
  Da biste uklonili Bluetooth uređaj, kliknite na dugme Start, a zatim unesite postavke. Izaberite Postavke > Bluetooth & uređaje > uređajima. Na uređajimaizaberite stavku Još opcija (tri vertikalne tačke) za Bluetooth uređaj koji je upačen, ali ne radi, a zatim izaberite stavku Ukloni uređaj >Da. Nakon toga ponovo uparite uređaj. Više informacija o uređajima za uparivanje potražite Povezivanje na Bluetooth uređaju.

Ako imate problema sa povezivanjem audio uređaja Bluetooth zvukom ili zvukom sluha:

 • Proverite da li je audio uređaj u opsegu računara.

 • Proverite da li se zvuk reprodukuje putem Bluetooth zvuka. Izaberite Start, a zatim unesite postavke. Izaberite Postavke > Sistemski> zvuk. Izaberite stavku Odaberite gde želite da se reprodukuje zvuk, a Bluetooth zvuk.

 • Ako se Bluetooth uređaj prikazuje kao Uparen na Postavke > Bluetooth & uređajima > uređajima, ali ne možete da čujete zvuk, proverite da li je povezan. Na uređajimaizaberite stavku Još opcija (tri vertikalne tačke) pored uređaja, a zatim izaberite stavku Povezivanje.

 • Pokušajte da uklonite uređaj Bluetooth a zatim ga ponovo uparite. Da biste uklonili uređaj, izaberite Start, a zatim unesite postavke. Izaberite Postavke > Bluetooth & uređaje > uređajima. Na uređajimaizaberite stavku Još opcija (tri vertikalne tačke) za Bluetooth uređaj koji je upačen, ali ne radi, a zatim izaberite stavku Ukloni uređaj >Da. Nakon toga ponovo uparite uređaj. Više informacija o uređajima za uparivanje potražite Povezivanje na Bluetooth uređaju.

Ako je uređaj povezan, ali je kvalitet zvuka loš:

 • Proverite da li se zvuk reprodukuje putem Bluetooth zvuka. Izaberite Start, a zatim unesite postavke. Izaberite Postavke > Sistemski> zvuk. U zatim Odaberite gde želite dareprodukujete zvuk izaberite Bluetooth audio uređaj.

 • Pauzirajte druge stvari koje možda koriste Bluetooth, kao što je deljenje datoteka preko Bluetooth. Više informacija potražite u članku Rešavanje problema sa zvukom u programu Windows.

 • Proverite da li je stereo izabran za Bluetooth da biste obezbedili najbolji kvalitet zvuka. Evo postupka:

  1. Na desnoj strani trake zadataka izaberite stavku Jačina zvuka ,a zatim izaberite stavku Upravljanje audio uređajima (>) da biste odabrali uređaj za reprodukciju.

  2. Izaberite Bluetooth uređaj i uverite se da je izabrana opcija Stereo. (Opcija nižeg kvaliteta zvuka je "Bez ruku".)

  3. Ako stereo nije dostupan kao opcija, uklonite uređaj sa Postavke > Bluetooth & uređaja > uređajima, a zatim ponovo dodajte uređaj. Zatim ponovo proverite tablu sa jačinom zvuka da biste se uverili da je stereo izabran.

Deljenje datoteka

Ako imate problema sa deljenjem datoteka preko Bluetooth:

Napomena: Obližnje deljenje je dostupno na Windows 10 (verzija 1803 i novije verzije) i na Windows 11.

Telefoni

PIN bi trebalo da se pojavi na ekranu telefona ili računaru. Potvrdite da vidite ispravan PIN na oba uređaja.

Upravljači pokretima

Pomoć za rešavanje problema sa kontrolerima kretanja Bluetooth povezanim sa uređajima pogledajte upravljači za kretanje na Windows Mixed Reality.

Praćenja fitnesa

Pomoć za rešavanje problema sa praćenjem fitnesa Bluetooth je povezan sa računarom, pogledajte uputstva proizvođača uređaja.

Ako ste isprobali korake iz ovog članka ili ne vidite rešenje za problem, koristite ovu Windows čvorište za povratne informacije da biste podneli grešku. To pomaže korporaciji Microsoft da utvrdi osnovni uzrok problema.

Uključite određene detalje o tome šta ste radili kada je došlo do problema. Na primer, ako ste Bluetooth problema posle ažuriranja sistema Windows ili promene Windows verzija, uključite ove informacije.

Otvori "Čvorište za povratne informacije"

Ako naiđete na probleme koji pokušavaju da se povežu Bluetooth uređaju, evo nekih koraka za rešavanje problema koje možete da isprobate.

Napomena: Opšte informacije o tome kako da povežete uređaj Bluetooth računarom potražite u članku Povezivanje uređaj Bluetooth uređaju u programu Windows.

Pre nego što počnete

alternativni tekst

Proverite ove stvari pre nego što počnete da Bluetooth problema na uređaju:

Proverite informacije o proizvodu

Ako po podešavanju novog uređaja nedostaje Bluetooth, proverite specifikacije proizvoda da biste se uverili da ima Bluetooth mogućnosti. Neki uređaji ne imaju Bluetooth.

Uverite se Bluetooth li je uključena

Ako koristite laptop računar sa fizičkim Bluetooth na telo, proverite da li je ono uključilo.

Postoje Windows 10 dva načina da proverite da li Bluetooth uključen. Evo kako:

 • Prijavite se na traku zadataka. Izaberite centar aktivnosti ( ili ). Ako ne vidite dugme Razvij da Bluetooth biste otkrili Bluetooth ,  a zatim izaberite stavku Bluetooth biste ga uključili. Videćete "Nije povezano" ako Windows 10 uređaj nije uparisan sa priborom Bluetooth uređaj.

 • Prijavite se Postavke. Izaberite dugme Start, a zatim Postavke > uređaje > Bluetooth & druge uređaje. Uverite Bluetooth je uključen.

Napomene: 

 • Kada uključite Bluetooth u Postavke, sledeća poruka se odmah pojavljuje:

 • "Now discoverable as <computer_name>"

Proverite Bluetooth uređaj

Uverite se da je uređaj uključen, da li vam je baterija naplaćena ili da ima sveže baterije, i da se nalazi u opsegu računara na koji želite da se povežete. Zatim pokušajte sledeće:

 • Isključite uređaj Bluetooth, sačekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo uključite.

 • Proverite da li Bluetooth uređaj u opsegu. Ako vaš Bluetooth ne odaziva ili zaobiđe uređaj, proverite da li je previše blizu bilo kom drugom USB uređaju koji je priključen na USB 3.0 port. Neispravan USB uređaji ponekad mogu da ometaju Bluetooth povezivanje.

Provera računara

Na računaru na koji želite da uparite uređaje:

 • Proverite da li je režim rada u avionu isključen: Izaberite Start , a zatim Postavke > Network & Internet > Airplane mode .  Uverite se da je režim rada u avionu isključen.

 • Uključivanje Bluetooth isključivanje:Izaberite Start , a zatim Postavke  > uređaje > Bluetooth & drugih uređaja. Isključite Bluetooth , sačekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo uključite.

 • Uklonite Bluetooth a zatim ga ponovo dodajte: Izaberite Start , a zatim Postavke  > Uređaji > Bluetooth & druge uređaje .. U Bluetoothuređaj sa kojima imate problema pri povezivanju, a zatim izaberite stavku Ukloni uređaj na>Da. Da biste saznali više o uparivanje uređaja Bluetooth uređaj, pogledajte Povezivanje na Bluetooth uređaju.

Kada Bluetooth ne funkcioniše ili nedostaje Bluetooth ikona "

alternativni tekst

Isprobajte ove korake Bluetooth ne funkcioniše. Evo nekih drugih uobičajenih problema:

 • Ikona Bluetooth nedostaje ili Bluetooth nije moći da se uključi ili isključi.

 • Bluetooth ne radi nakon instalacije Windows 10 ispravka.

 • Bluetooth ne funkcioniše nakon nadogradnje na Windows 10 sa Windows 8.1 ili Windows 7.

 • Bluetooth se ne pojavljuje u upravljaču uređajima i nema navedenih nepoznatih uređaja.

Da biste počeli, izaberite naslov da biste videli više informacija. 

Izaberite Start , a zatim Postavke > Ažuriraj & Problema sa >problema. U odeljku Pronalaženje i rešavanje drugih problemaizaberite stavku Bluetooth, a zatim izaberite stavku Pokreni alatku za rešavanje problema i pratite uputstva.

Otvori postavke za rešavanje problema

Ako ste nedavno izvršili nadogradnju na Windows 10 ispravke Windows 10 instalirane, trenutni upravljački program je možda dizajniran za stariju verziju programa Windows. Da biste automatski proverili da li postoje ispravke upravljačkih programa:

 1. U polju za pretragu na traci zadataka potražite stavku Upravljač uređajima ,a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Upravljač uređajima.

 2. U upravljaču uređajima izaberite stavku Bluetooth, a zatim izaberite ime Bluetooth adaptera, koji može da sadrži reč "radio".

 3. Pritisnite i držite (ili kliknite desnim tasterom miša na) adapter za Bluetooth a zatim izaberite stavku Ažuriraj upravljački program > Automatski potraži ažurirani softver upravljačkog programa. Sledite korake, a zatim izaberite stavku Zatvori.

 4. Kada instalirate ažurirani upravljački program, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Power > Ponovo pokreni ako se od vas zatraži da ga ponovo pokrenete, a zatim proverite da li to rešava problem sa vezom.

Ako Windows da pronađete novi upravljački program Bluetooth, posetite veb lokaciju proizvođača računara i odatle preuzmite najnoviji Bluetooth upravljački program.

Važno: Zatamnjeni ili nekopatibilni upravljački program je jedan od najčešćih uzroka Bluetooth povezivanja. 

Da biste ručno instalirali upravljački Bluetooth:

Posetite veb lokaciju proizvođača računara i preuzmite najnoviji upravljački program. Zatim uradite nešto od sledećeg:

 • Ako ste preuzeli izvršnu datoteku (datoteku .exe datoteke), samo kliknite dvaput na datoteku da biste je pokrenuti i instalirajte upravljačke programe. To bi trebalo da bude sve što treba da uradite.

 • Ako ste preuzeli pojedinačne datoteke i bar jedna datoteka ima oznaku tipa datoteke .inf, a druga ima .sys tipa datoteke, uradite sledeće:

  1. U polje za pretragu na traci zadataka otkucajte Upravljač uređajima, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Upravljač uređajima.

  2. U upravljaču uređajima izaberite Bluetooth > ime Bluetooth adaptera. (Ako nije tamo naveden, proverite u Ostale uređaje.)

  3. Pritisnite i držite mrežni adapter (ili kliknite desnim tasterom miša na ga), a zatim izaberite stavku Ažuriraj upravljački program > Potražite softver upravljačkog programa na računaru.

  4. Izaberite Potraži, izaberite lokaciju na kojoj su uskladištene datoteke upravljačkog programa, a zatim kliknite na dugme U redu.

  5. Izaberite stavkuDalje i pratite korake da biste instalirali upravljački program. Kada se instalacija završi, izaberite stavku Zatvori.

  6. Kada ažurirate upravljački program, izaberite dugme Start, izaberite stavku Power > Ponovo pokreni ako se zatraži da ga ponovo pokrenete i proverite da li to rešava problem sa vezom.

Ako ne vidite ikonu za Bluetooth, ali se Bluetooth pojavljuje u upravljaču uređajima, pokušajte da deinstaljte Bluetooth adapter i aktivirajte automatsko ponovo instaliranje. Evo kako:

 1. U polje za pretragu na traci zadataka unesite upravljač uređajima, a zatim u rezultatima izaberite stavku Upravljač uređajima.

 2. U upravljaču uređajima izaberite stavku Bluetooth. Pritisnite i držite (ili kliknite desnim tasterom miša na) ime Bluetooth adaptera (koji može da sadrži reč "radio"), a zatim izaberite stavku Deinstaliranje uređaja.

 3. Izaberite Start , a zatim izaberite Power > Isključi .

 4. Kada se uređaj isključi, sačekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo uključite. Windows će pokušati da ponovo instalira upravljački program.

 5. Ako Windows ne instalirate upravljački program automatski, otvorite upravljač uređajima i izaberite stavku Radnja > Skeniraj u radi promena hardvera.

Napomena: Možda ćete morati da se obratite računaru ili drugom proizvođaču hardvera da biste nabavili najnovije upravljačke programe za Bluetooth adapter.

Ako ovi metodi ne reše problem Bluetooth problem, koristite Windows čvorište za povratne informacije da biste arhiviranja greške. To pomaže korporaciji Microsoft da utvrdi osnovni uzrok ovog problema.

Na raspolaganju su vam detalji o tome šta ste radili ili o konkretnim koracima koje ste preduzeli kada je došlo do greške. Na primer, ako ste Bluetooth problema posle ažuriranja sistema Windows ili promene Windows verzija, uključite ove informacije.

Otvori "Čvorište za povratne informacije"

Napomena: Ako škola ili radno mesto upravljaju uređajem, a ne vidite ikonu Bluetooth, možda je onemogućila vaša organizacija. Obratite se administratoru sistema.

Rešavanje problema sa Bluetooth priborom

Ako možete da uključite Bluetooth ali imate problema prilikom uparivanja ili korišćenja pribora za Bluetooth, koristite sledeće metode za rešavanje uobičajenih problema sa Bluetooth priborom.

Trebalo bi da proverite i veb lokaciju proizvođača uređaja, posebno ako imate druge Bluetooth uređaje koji rade. Proizvođač uređaja će verovatno imati detaljnije informacije specifične za proizvod i korake za rešavanje problema.

Da biste počeli, izaberite naslov da biste videli više informacija.

 • Ako bude zatraženo da unesete PIN da biste koristili uređaj, ali ne znate PIN:

  • Proverite da li u dokumentaciji uređaja ima pin-a ili ga potražite na samom uređaju.

  • Isprobajte 0000 ili 1234.

 • Ako bude zatraženo da unesete PIN, ali ne vidite mesto na koje možete da ga unesete na ekranu računara, otkucajte 0000 na Bluetooth tastaturi i pritisnite taster Enter.

 • Pokušajte da uklonite uređaj, a zatim ga ponovo uparite. Uređaj je možda uparen, ali nije povezan – tastature Bluetooth, miševi i olovke se povezuju samo kada je to potrebno.
  Da biste uklonili Bluetooth uređaj, izaberite dugme Start, a zatim Postavke  > Uređaji > Bluetooth & druge uređaje.  Izaberite uređaj Bluetooth par, ali ne radi, a zatim izaberite stavku Ukloni uređaj na>Da. Nakon toga ponovo uparite uređaj. Više informacija o uređajima za uparivanje potražite Povezivanje na Bluetooth uređaju.

Ako imate problema sa povezivanjem audio uređaja Bluetooth zvukom ili zvukom sluha:

 • Proverite da li je audio uređaj u opsegu računara.

 • Uverite se da se zvuk reprodukuje putem Bluetooth uređaja. Izaberite Start , a zatim Postavke  > System > Sound . U e-pošti Odaberite izlazni uređaj izaberite Bluetooth uređaj.

 • Ako se uređaj prikazuje kao Upari, ali ne možete da čujete zvuk, proverite da li je povezan. Izaberite Start , a zatim Postavke  > uređaje > Bluetooth & drugih uređaja. U Bluetoothuređaj izaberite uređaj, a zatim izaberite stavku Povezivanje.

 • Pokušajte da otplatite uređaj, a zatim ponovo uparite uređaj. Da biste otpremite uređaj, izaberite Start , a zatim Postavke  > uređaje > Bluetooth & drugih uređaja. Izaberite uređaj Bluetooth par, ali ne radi, a zatim izaberite stavku Ukloni uređaj na>Da. Nakon toga ponovo uparite uređaj. Više informacija o uređajima za uparivanje potražite Povezivanje na Bluetooth uređaju.

Ako je uređaj povezan, ali je kvalitet zvuka loš:

 • Uverite se da se zvuk reprodukuje putem Bluetooth uređaja. Izaberite Start , a zatim Postavke  > System > Sound . U vašoj odabiru uređaja izaberite Bluetooth audio uređaj.

 • Pauzirajte druge stvari koje možda koriste Bluetooth, kao što je deljenje datoteka preko Bluetooth. Više informacija potražite u članku Rešavanje problema sa zvukom u programu Windows.

 • Proverite da li je stereo izabran za Bluetooth da biste obezbedili najbolji kvalitet zvuka. Evo postupka:

  1. Na desnoj strani trake zadataka izaberite stavku Jačina zvuka, a zatim izaberite ikonu ševrona da biste odabrali uređaj za reprodukciju.

  2. Izaberite Bluetooth i proverite da li je izabrana opcija Stereo. (Opcija nižeg kvaliteta zvuka je "Bez ruku".)
   Izaberite Bluetooth uređaja za reprodukciju

  3. Ako stereo nije dostupan kao opcija, uklonite uređaj sa Postavke > Uređaji > Bluetooth & druge uređaje, a zatim ponovo dodajte uređaj. Zatim ponovo proverite tablu sa jačinom zvuka da biste se uverili da je stereo izabran.

Ako kontrole Bluetooth jačine zvuka više ne rade kada instalirate ispravku Windows, pratite ove korake.

Upozorenje: Može da dođe do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Radi dodatne zaštite, izađite iz registratorapre nego što pokušate da ga izmenite.

 1. Uverite se da ste instalirali najnovije ispravke iz usluge Windows Update. (Rešenje ovog problema je uključeno u ispravku 24. oktobra 2018. – KB4462933 (verzija operativnog sistema 17134.376) za Windows 10 verziju 1803.) 

  Da biste proverili da li postoje ispravke, izaberite dugme Start ,   Postavke > Ažuriranje & bezbednosti > Windows Ažuriraj > Proveri da li postoje ispravke.

 2. Ručno onemogućite funkciju "Apsolutna jačina zvuka" tako što biste promenili registrator. Da biste to uradio, izaberite Start i otkucajte cmd. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Komandna linija u rezultatima pretrage i izaberite stavku Pokreni kao administrator.

 3. U prozor komandne linije otkucajte sledeću komandu:

  reg dodavanje HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Bluetooth\Audio\AVRCP\CT /v DisableAbsoluteVolume /t REG_DWORD /d 1 /f

  Možda ćete morati ponovo da Windows da bi promena registratora stupila na snagu.

  Napomene: 

  • Da biste ponovo omogućili funkciju "Apsolutna jačina zvuka", otkucajte sledeću komandu u prozoru Komandna linija: 

  • reg add HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Bluetooth\Audio\AVRCP\CT /v DisableAbsoluteVolume /t REG_DWORD /d 0 /f

Deljenje datoteka

Ako imate problema sa deljenjem datoteka preko Bluetooth:

Napomena: Obližnje deljenje dostupno je samo na Windows 10 verziji 1803 ili novijim verzijama.

Telefoni

PIN bi trebalo da se pojavi na ekranu telefona ili računaru. Potvrdite da vidite ispravan PIN na oba uređaja.

Upravljači pokretima

Pomoć za rešavanje problema sa kontrolerima kretanja Bluetooth povezanim sa uređajima pogledajte upravljači za kretanje na Windows Mixed Reality.

Praćenja fitnesa

Pomoć za rešavanje problema sa praćenjem fitnesa Bluetooth je povezan sa računarom, pogledajte uputstva proizvođača uređaja.

Ako ste isprobali korake iz ovog članka ili ne vidite rešenje za problem, koristite ovu Windows čvorište za povratne informacije da biste podneli grešku. To pomaže korporaciji Microsoft da utvrdi osnovni uzrok ovog problema.

Uključite određene detalje o tome šta ste radili kada se pojavila greška. Na primer, ako ste Bluetooth problema posle ažuriranja sistema Windows ili promene Windows verzija, uključite ove informacije.

Otvori "Čvorište za povratne informacije"

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×