Sadržaj
×

Rešavanje problema sa funkcijom Windows Hello na Windows 10

Ako imate problema sa prijavljivanjem na uređaj na Windows 10 na Windows Zdravo, evo nekoliko stvari koje možete da isprobate. 

Pre nego što počnete

Proverite da li ste podesili Windows Zdravo na uređaju. Dodatne informacije o tome kako to da uradite potražite u članku Saznajte više Windows Zdravo i podesiteje .

Proveri da li postoje ispravke

Provera da li Windows ispravke mogu rešiti probleme koje imate sa Windows Zdravo. Izaberite stavku > Postavke > Ažuriraj & Bezbednosne > Windows Ažuriraj.  

Proverite da li postoje Windows ispravke

Instalirajte sve potrebne ispravke. Možda ćete morati ponovo da pokrenete uređaj. Zatim pokušajte da se prijavite koristeći Windows Hello. 

Napomena: Ako ste podesili više metoda za prijavljivanje, kao što su lozinka, PIN i Windows Zdravo, Windows će prikazati te opcije na ekranu za prijavljivanje. Izaberite opciju koju želite da koristite za prijavljivanje. 

Windows Zdravo me ne prepoznaje ili dobijam poruku o grešci kada pokušam da se prijavim

Ako lice ili otisak prsta nisu ispravno skenirali ili ako koristite pogrešan prst za prijavljivanje, pojaviće se poruka o grešci kada pokušate da se prijavite Windows Hello. Ako dođe do toga, prijavite se umesto toga PIN kodom ili lozinkom, a zatim ponovo podesite aplikaciju Windows Zdravo.

Ako dobijete poruku o grešci koja kaže Nije moguće prepoznati vas. Prijavite se sa PIN kodom kada pokušate da se prijavite sa funkcijom Windows Zdravo, pratite korake u nastavku da biste poboljšali prepoznavanje. Ova poruka o grešci može da se pojavi ako nosite naočare i niste podesili prepoznavanje lica tako da vas prepoznaje i sa bez naočara. Do ovoga može doći i ako je uređaj premešten, a uslovi osvetljenja drastično drugačiji na novoj lokaciji.

Da biste poboljšali prepoznavanje, izaberite stavku Start > Postavke > Nalozi > opcije za prijavljivanje u > Windows Zdravolice , a zatim izaberite Stavku Poboljšaj prepoznavanje.

Srodne teme

Poništite PIN kada niste prijavljeni na Windows 10

Promena PIN koda kada ste već prijavljeni na uređaju

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×