Pre nego što razmatrate opcije rešavanja problema, proverite da li je uređaj ažurin. Izaberite stavku Započni > Postavke > Ažurirajte & Security > Windows Update , a zatim izaberite stavku Potraži ispravke. Ako vam je potrebna pomoć pri podešavanju spoljnih monitora, pogledajte članak Korišćenje više monitora u operativnom sistemu Windows 10.

Napomena: Ako imate problema sa podešavanjem više monitora na površini, pogledajte članak Rešavanje problema sa mrežom povezivanje sa drugim ekranom.

Rešavanje problema koji se javljaju prilikom podešavanja spoljnih monitora

Ako pokušavate da podesite spoljni monitor, a on ne radi, pritisnite taster sa Windows logotipom + P da biste se uverili da je izabrana opcija Proširivanje . Ako je izabrana opcija Proširivanje , Isprobajte sledeće savete za rešavanje problema.

Ako ne vidite ono što očekujete na spoljnom monitoru, počnite od osnovnog rešavanja hardverskih problema:

 • Isključite sve pratećete dodatke sa računara. Povezana pristaniљta, donglovi, adapteri i drugi hardver mogu da dovedu do neusaglašenosti.

 • Uverite se da je kabl koji povezuje računar sa spoljnim monitorom osiguran.

 • Pokušajte da izmenite kabl koji povezuje spoljni monitor. Ako je novi posao, znate da je prethodni kabl bio neispravan.

 • Isprobajte spoljni monitor pomoću drugog sistema. To može da vam pomogne da izolujete problem sa monitorom ili primarnim sistemom

Ako to ne uspe, evo više mogućnosti:

 • Ako sistem ima više video izlaznog porta, pokušajte da priključite spoljni monitor na neki od drugih video izlaznih portova. Tipični portovi su HDMI, Vega, DVI i DisplayPort.

 • Ako vaš sistem ima više adaptera za prikaz, možete da probate da zamenite podrazumevani adapter za prikaz sistema. Na primer, na nekom sistemu možete da kliknete desnim tasterom miša na radnu površinu i izaberete softver povezan sa dodatnim ekranom za prikaz. Koraci za promenu podrazumevanog adaptera za prikaz razlikuju se po uređaju, zato se obratite proizvođaču za više informacija.

Prvo da biste potvrdili da jedan spoljni monitor radi sa sistemom, pogledajte gorenavedene informacije o korišćenju samo jednog.

Ako možete da koristite jedan spoljni monitor, ali imate probleme koristeći više od jednog, moguće je da se ekran adaptera (takođe naziva i grafička kartica) ne podržava više monitora. Informacije o tome koliko monitora može da podržava vaš prikaz, obratite se proizvođaču.  

Napomena: Ako pokušavate da koristite razdelnik za prikaz da proširite prikaz na više spoljnog monitora, to nećete moći da uradite. Razdelnik dupliira isti signal umesto da kreira dva nezavisna signala.

Ako vaš uređaj ima samo jedan video izlazni port, onda podrazumevano možete da podržite samo jedan spoljni monitor. Moraćete da uradite sledeće da biste podržali više spoljnih monitora:

 • Station – da biste saznali da li postoje stanice za sletanje na RAČUNARU, obratite se proizvođaču računara.

 • USB adapter – ako imate USB-C port, možda ćete moći da koristite USB adapter da biste uređaju dali dodatni video izlazni port.

Rešavanje problema koji se dešavaju sa postojećom podešavanjem

Ako vam je instalacija dobro funkcionisala, a zatim odjednom zaustavljena, evo nekoliko stvari koje možete da probate.

U nekoliko slučajeva, pritisak na Windows logotipom + Ctrl + SHIFT + B može da reši problem. Ako ovo ne uspe, pogledajte članak da li pomaže ponovno pokretanje.

Da biste ponovo pokrenuli uređaj, izaberite stavku Start , a zatim stavku Power > Ponovo pokreni.   

Ako to ne funkcioniše, izaberite stavku Start , a zatim izaberite stavku Power > Isključivanje.  Zatim ponovo uključite uređaj.  

Ako imate problema posle ažuriranja, povraćaja ili vraćanja na prethodnu verziju upravljačkog programa za prikaz, možete da rešite problem. Da biste vratili upravljački program:

 1. U polje za pretragu na traci zadataka unesite Upravljač uređajima.

 2. Izaberite stavku Upravljač uređajima sa liste da biste je otvorili. Zatim kliknite na strelicu da biste razvili odeljak " adapteri za prikaz ".

 3. Kliknite desnim tasterom miša na adapter ekrana i izaberite stavku Svojstva i kartica upravljački program , a zatim izaberite stavku Vrati upravljački program.  Ako ne vidite opciju ponovno vraćanje, ponovo instalirajte upravljački program za prikaz.

Ako nijedan od prethodnih koraka ne funkcioniše, ponovo instalirajte upravljački program za prikaz. Evo kako:

 1. U polje za pretragu na traci zadataka unesite Upravljač uređajima.

 2. Izaberite stavku Upravljač uređajima sa liste da biste je otvorili. Zatim kliknite na strelicu da biste razvili odeljak " adapteri za prikaz ".

 3. Kliknite desnim tasterom miša na adapter za prikaz, a zatim izaberite stavku Deinstalirajuređaj i Izbrišite softver upravljačkog programa za ovaj uređaj, a zatim izaberite stavku Deinstaliraj.

 4. Možda će vam biti zatraženo da ponovo pokrenete računar. Obavezno zapišite preostale instrukcije pre nego što ponovo pokrenete.

 5. Ponovo otvorite Upravljač uređajima i proširite odeljak adapteri za prikaz .

 6. Kliknite desnim tasterom miša na adapter ekrana i izaberite stavku Ažurirajupravljački program

 7. Izaberite stavku Pretraži automatski za ažurirani softver upravljačkog programa i sledi preostala uputstva za instalaciju.

 1. U polje za pretragu na traci zadataka unesite Upravljač uređajima.

 2. Izaberite stavku Upravljač uređajima sa liste da biste je otvorili. Zatim kliknite na strelicu da biste razvili odeljak " adapteri za prikaz ".

Videćete ime proizvođača i ime adaptera ili adaptera.

Upravljač uređajima i adapteri ekrana

Ako ste pokušali da uradite korake u ovom članku ili ne vidite rešenje problema, koristite Windows čvorište za povratne informacije da biste napravili grešku.

Dodajte detalje o tome šta ste radili ili određenim koracima koje ste uzimali kada se problem dogodio. Prijavite se u čvorište za povratne informacije i uradite uputstvo za rezimirajte i opiљi problem. Zatim izaberite kategoriju, a zatim dodajte dovoljno dodatnih informacija da biste ponovo kreirali problem. Vaše informacije pomažu korporaciji Microsoft da utvrdi Osnovni uzrok ovog problema.

Otvaranje koncentratora  

Srodne teme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×