Rešavanje problema sa "Start" menijima

Ako ne možete da vidite stavku Započni na traci zadataka, traka zadataka je možda sakrivena.

Prikazivanje skrivene trake zadataka

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom + i, a zatim izaberite stavku personalizovanje > traci zadataka .

 2. Uključite zaključavanje trake zadataka.

 3. Isključivanje Automatski sakrij traku zadataka u režimu radne površine ili Automatski sakrij traku zadataka u režimu tablet računara.

Ako to ne reši problem koji nailazite, izaberite neki od sledećih naslova da biste videli korake možete ponovo da pokušate da biste mogli da ga uradite.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + Esc da biste otvorili upravljač zadacima. Možda ćete morati da izaberete više detalja na dnu prozora da biste videli sve.

 2. Izaberite karticu procesi .

 3. Pomerajte se nadole do programa Windows Explorer, izaberite ga, a zatim izaberite stavku Ponovo pokreni.

Proces može potrajati nekoliko sekundi i traka zadataka i Start meni možda neće biti vidljiva dok se Windows Explorer ponovo pokrene. Upravljač zadacima možete da zatvorite kada se proces dovrši. 

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom + i.

 2. U okviru postavke odaberite stavku ažuriraj & bezbednosti > Windows Update , a zatim izaberite stavku Potraži ispravke.  Instalirajte sve dostupne ispravke i ponovo pokrenite računar ako je to neophodno.

Potvrdite izbor u polju za potvrdu ažuriranje

Napomena: Potreban vam je drugi način za pristup postavkama? Pritisnite taster sa Windows logotipom + R, zatim otkucajte MS-settings: (Napomena o dvostranici) u polju Otvori .  Izaberite stavku u redu da biste otvorili postavke. 

Ako nemate ispravke koje zahtevaju ponovno pokretanje, i dalje je dobro da ponovo pokrenete uređaj da biste se uverili da su sve ispravke na čekanju instalirane.

Da biste ponovo pokrenuli uređaj kada ne možete da pristupite , pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Alt + Delete, izaberite stavku Power , a zatim stavku Ponovo pokreni .

Napomena: Možete i ručno da isključite uređaj tako što ćete pritisnuti i držati dugme za napajanje. Isključivanje na ovaj način rizikuje da izgubi nesačuvane podatke, zato prvo obavezno Sačuvajte i zatvorite sve što radite. Ako ovako isključite, možete ponovo da pokrenete uređaj tako što ćete pritisnuti dugme Power button ponovo.

Dok je vjerovatno da imate najnovije upravljačke programe, ako i dalje imate problema sa "Start" meni, možete da pokušate da ga popravite tako što ćete ručno ažurirati grafiku ili audio upravljačke programe. Više informacija potražite u članku Ažuriranje upravljačkih programa u operativnom sistemu Windows 10.

Ako i dalje ne možete da rešite problem sa "Start" menijima, pokušajte da kreirate novi lokalni administratorski nalog.

Ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga, prvo uklonite veze ka tom nalogu tako što ćete uraditi sledeće (ako niste prijavljeni tako, pređite na kreiranje novog administratorskog naloga):

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom + i.

 2. U okviru postavke izaberite stavku Nalozi > informacije (u nekoj verziji može biti pod e-poštom & nalozima ).

 3. Umesto toga, izaberite stavku Prijavi se sa lokalnim nalogom. Ovu vezu ćete videti samo ako koristite Microsoft nalog, a možda ga nećete videti ako je uređaj na mreži.

 4. Otkucajte lozinku Microsoft naloga i kliknite na dugme dalje.

 5. Odaberite novo ime naloga, lozinku i podsetnik za lozinku, a zatim kliknite na dugme Završi i odjavite se.

Kreiranje novog administratorskog naloga:

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom + i.

 2. U okviru postavke izaberite stavku nalozi > porodici & druge osobe  (ili drugi Korisnici ako koristite Windows 10 Enterprise). 

 3. U okviru drugi Korisnici izaberite stavku Dodaj nekog drugog na ovaj računar.

 4. U operativnom sistemu Windows 10 Home i Windows 10 Professional, navedite ime za korisnika i lozinku, a zatim kliknite na dugme dalje. U operativnom sistemu Windows 10 Enterprise izaberite stavku Nemam informacije za prijavljivanje ove osobe, a zatim izaberite stavku Dodaj korisnika bez Microsoft naloga.

 5. Postavite korisničko ime, lozinku i podsetnik za lozinku. Zatim izaberite stavku > Završi.

Zatim učinite novi nalog administratorskim nalogom:

 1. U okviru porodica & druge osobe  (ili drugi Korisnici , ako koristite Windows 10 Enterprise), odaberite nalog koji ste kreirali, a zatim izaberite stavku Promeni tip naloga.

 2. U okviru tip nalogaizaberite stavku administrator > u redu.

Odjavite se sa naloga, a zatim se prijavite na novi nalog. Ako je sve popravljeno, premestite lične podatke i datoteke na novi nalog. 

Da biste premestili lične datoteke sa starog naloga na novi nalog, pokušajte da otvorite Istraživač datoteka, razvijte ovaj računar > osdisku (C:)i pogledajte u fascikli " Korisnici ", gde treba da vidite fascikle za oba naloga. Zatim možete da kopirate i nalepite datoteke iz stare fascikle naloga na slične lokacije u novoj fascikli naloga. Ili ako želite, možete da otpremate datoteke sa starog naloga u OneDrive, a zatim da se prijavljujete na novi nalog i preuzmete datoteke iz usluge OneDrive.

Ako problem i dalje nije popravljen, pokušajte da izbrišete stari nalog administratora:

 1. U okviru drugi korisniciizaberite stari administratorski nalog, a zatim izaberite stavku Ukloni > Izbrišite nalog i podatke.

 2. Kada se stari nalog ukloni, ponovo pokrenite uređaj i ponovo se prijavite pomoću novog naloga.

Ako ste koristili Microsoft nalog da biste se ranije prijavili, pridružite mu Microsoft nalog pomoću novog administratorskog naloga.

 1. U okviru Postavke Izaberite stavkuNalozi > informacije (u nekoj verziji može biti pod e-poštom & nalozima ). 

 2. Umesto toga izaberite stavku prijavite se pomoću Microsoft naloga i unesite informacije o nalogu. Ovu vezu ćete videti samo ako koristite lokalni nalog i možda ga nećete videti ako je uređaj na mreži.

Napomena: Potreban vam je drugi način za pristup postavkama? Pritisnite taster sa Windows logotipom + R, zatim otkucajte MS-settings: (Napomena o dvostranici) u polju Otvori .  Izaberite stavku u redu da biste otvorili postavke. 

Ako nijedna od prethodnih opcija ne funkcioniše, pokušajte da ponovo postavite računar pomoću Opcije oporavka u operativnom sistemu Windows 10.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×