Sprečavanje promena bezbednosnih postavki pomoću zaštite od ometanja

Važno

Neke od sledećih informacija se odnose na preliminarnu verziju proizvoda koja je možda značajno izmenjena pre nego što je komercijalno objavljena. Microsoft ne daje nikakve garancije, izričite ili podrazumevane, u pogledu informacija koje su ovde navedene.

Zaštita od ometanja u Windows bezbednosti pomaže u sprečavanju zlonamernih aplikacija da promene važne postavke Antivirusnog programa Windows zaštitnika, uključujući zaštitu u realnom vremenu i zaštitu isporučenu u oblaku. Ako je uključena zaštita od ometanja, a vi ste administrator na računaru, i dalje možete da promenite ove postavke u aplikaciji Windows bezbednost. Međutim, druge aplikacije ne mogu da promene ove postavke.

Zaštita od ometanja ne utiče na to kako funkcionišu antivirusne aplikacije nezavisnog proizvođača ili kako se registruju kod Windows bezbednosti.

Zaštita od ometanja je podrazumevano uključena. Ako isključite zaštitu od ometanja, videćete žuto upozorenje u aplikaciji Windows bezbednost u okviru Zaštita od virusa i pretnji.

Promenite postavku zaštite od ometanja

  1. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte Windows bezbednost, a zatim izaberite Windows bezbednost na listi rezultata.

  2. U aplikaciji Windows bezbednost izaberite Zaštita od virusa i pretnji, pa u okviru stavke Postavke zaštite od virusa i pretnji izaberite Upravljanje postavkama.

  3. Promenite postavku Zaštita od ometanja na Uključeno ili Isključeno.

Napomene

  • Zaštita od ometanja blokira pokušaje menjanja postavki antivirusnog programa Windows zaštitnika preko registratora. Kako Zaštita od ometanja ne bi sprečavala bezbednosne proizvode nezavisnih proizvođača ili poslovne skripte za instalaciju da menjaju ove postavke, otvorite Windows bezbednost i ažurirajte bezbednosnu analizu na verziju 1.287.60.0 ili noviju. Kada je ažurirate, Zaštita od ometanja će nastaviti da štiti vaše postavke registratora i evidentiraće pokušaje promene bez prikazivanja grešaka.

  • Ako je uključena postavka „Zaštita od ometanja“, nećete moći da isključite uslugu „Antivirusni program Windows zaštitnika“ pomoću ključa smernica grupe DisableAntiSpyware.

 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×