Kada Windows rezervna kopija uključena, Windows napravi rezervnu kopiju postavki koje odaberete na svim Windows 11 uređajima na koje ste prijavljeni preko Microsoft naloga.  

Uključi rezervnu Windows

Da biste uključili Windows i odabrali postavke rezervne kopije, izaberite stavku Pokreni> Postavke> Nalozi> Windows rezervnu kopiju.

Otvorite Windows rezervne kopije

Moguće je da se za sledeće stavke izloži sledeće stavke:

 • OneDrive fascikli

  Uključite sinhronizaciju OneDrive fascikli da biste počeli da pravite kopiju datoteka i fascikli odmah iz Postavke. Ova postavka nije dostupna za radne ili školske naloge.

 • Zapamti moje aplikacije

  Windows ćete zapamtiti aplikacije koje ste instalirali i pomoći vam da ih vratite iz Microsoft Store na novim uređajima.  Ova postavka nije dostupna za poslovne ili školske naloge, a Windows se ne seća aplikacija za poslovne ili školske naloge.

 • Zapamti moje željene postavke

  Možete da vratite željene postavke, uključujući lozinke, jezik i druge Windows datoteke. Ako uključite druge Windowspostavke, Windows sinhronizuje i neke postavke uređaja (za stvari kao što su štampači i opcije miša), postavke istraživača datoteka i željene postavke obaveštenja.

  Napomena: Postavke Zapamti moje željene postavke dostupne su za poslovni ili školski nalog ako vaša organizacija to dozvoljava. Dodatne informacije o tome kako Azure Active Directory i Enterprise State Roaming rade za sinhronizaciju postavki korisnika i aplikacija sa oblakom potražite u članku Pregled enterprise State Roaming.

Kako da sprečite da se izdiže istorija stavki

Da biste zaustavili pravljenje rezervne kopije postavki i uklonili ih iz oblaka, isključite Windows rezervne kopije na svim uređajima povezanim sa Microsoft nalogom. Kada to završite, morate da uklonite ove postavke sa naloga. Evo kako:

 1. Idite na account.microsoft.com/devices

 2. Na dnu stranice izaberite stavku Obriši uskladištene postavke

Kada su postavke sinhronizacije uključene, Windows sinhronizuje postavke koje odaberete na svim Windows 10 na koje ste prijavljeni preko Microsoft naloga.

Napomišite

 • Takođe možete da sinhronizujete postavke za poslovni ili školski nalog ako vaša organizacija to dozvoljava. Dodatne informacije o tome kako Azure Active Directory i Enterprise State Roaming rade za sinhronizaciju postavki korisnika i aplikacija sa oblakom potražite u članku Pregled enterprise State Roaming.

Da biste pronašli postavke sinhronizacije, izaberite dugme Start , a zatim Postavke  > Nalozi > Sinhronizacija postavki .

alternativni tekst

Da biste zaustavili sinhronizaciju postavki i uklonili ih iz oblaka, isključite sinhronizovane postavke na svim uređajima povezanim sa Microsoft nalogom. Kada to završite, potrebno je da je uklonite sa naloga. Evo kako:

 1. Idite na https://account.microsoft.com/devices.

 2. Pomerite se nadole do dna stranice i izaberite stavku Obriši uskladištene postavke.

Odaberite između postavki kao što su željene postavke jezika, lozinke i tema boja. Ako uključite druge Windows postavke, Windows sinhronizuje i neke postavke uređaja (kao što su štampači i opcije miša), postavke istraživača datoteka i željene postavke obaveštenja. Kompletnu listu postavki koje Windows da sinhronizuju pogledajte Windows 10 sa postavkama rominga.

Otvorite postavke sinhronizacije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×