Microsoft je obavezan da pruži 10 godina podrške za proizvod 7 Windows kada je objavljen 22. oktobra 2009. Taj desetogodišnji period je završen, a Microsoft je obustavio podršku za Windows 7, tako da možemo da se fokusiramo na podršku novijim tehnologijama i odličnim novim iskustvima. Određeni kraj dana podrške za 7 Windows je 14. januar 2020. Tehnička pomoć i ispravke softvera iz usluge Windows Update koje vam pomažu da zaštitite računar više nisu dostupni za proizvod. Microsoft preporučuje da se premestite na Windows 10 biste izbegli situaciju u kojoj vam je potrebna usluga ili podrška koja više nije dostupna.

Posle 14. januara 2020. računari koji rade Windows 7 više ne primaju bezbednosne ispravke. Zbog toga je važno da izvršite nadogradnju na moderni operativni sistem kao što je Windows 10, koji može da obezbedi najnovije bezbednosne ispravke kako bi vi i vaši podaci bila bezbedniji. Pored toga, Microsoft korisnička podrška više nije dostupna za pružanje tehničke Windows 7. Srodne usluge za Windows 7 takođe se obustavkuju tokom vremena. Na primer, određene igre kao što su internet Backgammon i internet checkers, kao i elektronski vodič za program za Windows Media Center, planirano je da se obustave u januaru 2020.

Za većinu Windows 7 korisnika, premeštanje na novi uređaj sa Windows 10 je preporučena putanja napred. Današnji računari su brži, laganiji i bezbedniji, sa prosečnom cenom koja je znatno manja od prosečnog računara pre osam godina. Naš vodič može da vam pomogne da odaberete novi računar u samo nekoliko lakih koraka.

Da biste iskoristili najnovije hardverske mogućnosti, preporučujemo premeštanje na novi računar sa Windows 10. Kupovinom i instaliranjem pune verzije softvera možete da nadogradite Windows 7 računare kao alternativu. 

Preuzmite vodič za Windows 10 biste saznali da li računar može da se nadogradi i da uporedite opcije premeštanja na Windows 10. Nabavite vodič za Windows 10 aplikaciju 

*Ova aplikacija je samo Windows 7

Ponuda Windows 10 besplatnog nadogradnje je završena 29. jula 2016. Da biste Windows 10 potrebno je da kupite novi uređaj ili da kupite postojeći uređaj ako imate kompatibilan računar, da kupite punu verziju softvera da biste nadogradili postojeći uređaj. Preporučujemo da ne instalirate Windows 10 na starijem uređaju jer neki Windows 7 uređaji nisu kompatibilni sa Windows 10 ili mogu imati smanjenu dostupnost funkcija.

Ako nastavite da koristite Windows 7 kada se podrška završi, računar će i dalje raditi, ali će on biti podložniji bezbednosnim rizicima i virusima. Računar će nastaviti da se pokreće i radi, ali više neće primati softverske ispravke, uključujući bezbednosne ispravke od korporacije Microsoft.

Windows 7 i dalje može da se instalira i aktivira nakon završetka podrške; međutim, biće podložniji bezbednosnim rizicima i virusima zbog nedostatka bezbednosnih ispravki. Posle 14. januara 2020. Microsoft preporučuje da koristite Windows 10 umesto Windows 7.

Podrška za Internet Explorer na Windows 7 uređaju takođe je obustavena 14. januara 2020. Kao komponenta programa Windows, Internet Explorer prati životni Windows operativnog sistema na koji je instaliran. Više informacija potražite u najčešćim temama o životnom biciklu – Internet Explorer.

Preporučujemo da koristite Microsoft Edge. Microsoft Edge je napravljen tako da vam bude najbolji na vebu, sa većom kontrolom i većom privatnošću dok pregledate. 

Microsoft Security Essentials (MSE) će nastaviti da prima ispravke potpisa posle 14. januara 2020. Međutim, MSE platforma se više ne ažurira. Kliknite ovde da biste saznali više o programu Microsoft Security Essentials.

Ako koristite Windows u sklopu radnog okruženja, preporučujemo da prvo proverite sa IT sektorom ili da pogledate podršku za primenu Windows 10 za primenu da biste saznali više.

Windows ugrađene uređaje kao što su ATM-ove ili bundeve u gasu imaju datume životnog veka koji se ponekad razlikuju od verzija sistema Windows koje se koriste na računarima.

Za najbolji mogući utisak pri radu, preporučujemo da sveže instalirate programe i aplikacije na novom Windows 10 računaru. Microsoft Store mnoštvo aplikacija nezavisnih strana koje se mogu lako preuzeti i instalirati. Na Windows 10 računaru možete da otvorite Microsoft Store tako što ćete izabrati ikonu na traci zadataka ili tako što ćete potražiti "Microsoft Store" u polju za pretragu na traci zadataka.

Za bilo koji softver koji trenutno nije dostupan u Microsoft Store, preporučujemo da odete na zvanični veb sajt tog preduzeća i tamo preuzmete Windows 10 verziju sistema. U ograničenim okolnostima, neki stariji softver možda nema ažuriranu verziju koja je kompatibilna sa Windows 10.

Vaš utisak pri radu može biti drugačiji u Kancelarija verziji koju imate. Da biste saznali više, Windows 7– kraj podrške i Kancelarija. Važno je da imajte na Windows 7 više ne prima bezbednosne ispravke, što uređaj ostavlja ranjivim na bezbednosne pretnje. Zbog toga, ako računar radi Microsoft kancelarija operativnom Windows 7, preporučujemo da se premestite na novi računar Windows 10 računaru.

Podrška za Windows 7 se završila 14. januara 2020. Primate obaveštenja kao korisnik Windows 7 da vas podseti da uređaj više nije podržan i da više ne prima bezbednosne ispravke.  Preporučujemo da se pomerite na novi računar Windows 10.  Više informacija o obaveštenju dostupno je ovde.

Budite zaštićeni uz Windows 10

Razmatrate premeštanje na Windows 10? Preuzmite vodič za Windows 10 da biste istražili opcije za premeštanje i dobijali personalizovane preporuke za računar. 

Nabavite aplikaciju

*Ova aplikacija je samo Windows 7.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×