We couldn’t sign you in
Select the account you want to use.

Napomene: 

 • Ako je program Windows u S režimu, on je pooštrio radi veće bezbednosti, pa oblast za zaštitu od pretnji & virusa ima manje opcija od onih koje su opisane ovde. Do toga dolazi zato što ugrađena bezbednost uređaja Windows u S režimu automatski sprečava pokretanje virusa i drugih pretnji na vašem uređaju. 

 • U ranim verzijama programa Windows 10, Windows bezbednost se Windows zaštitnik centar za bezbednost.

Zaštita od & pretnji u programu Windows bezbednost vam pomaže da uočite pretnje na uređaju. Takođe možete da pokrećete različite tipove skeniranja, vidite rezultate skeniranja prethodnih virusa i pretnji i dobijete najnoviju zaštitu koju nudiMicrosoft zaštitnik Antivirusni program.

Zaštita od virusa i pretnji

U okviru Trenutne pretnje možete da:

 • Pogledajte sve pretnje koje se trenutno nalaze na vašem uređaju.

 • Pogledajte vreme poslednjeg skeniranja na uređaju, koliko je dugo trajalo i koliko datoteka je skenirano.

 • Započnite novo brzo skeniranje ili idite u opcije skeniranja da biste pokrenuli veće ili prilagođenije skeniranje.

 • Pogledajte pretnje koje su u karantinu pre nego što mogu da utiču na vas i sve što je identifikovano kao pretnja koju ste dozvolili da pokrenete na uređaju.

Napomena: Ako koristite antivirusni softver nezavisnog proizvođača, ovde ćete moći da koristite njegove opcije zaštite od virusa i pretnji.

Pokretanje skeniranja koje želite

Iako je Windows bezbednost uključen i automatski skenira uređaj, možete da obavite dodatno skeniranje kad god želite.

 • Brzo skeniranje. Niste zabrinuti da ste možda nešto uradili kako biste na uređaju predstavili sumnjivu datoteku ili virus? Izaberite Brzo skeniranje (koje se zove Skeniraj odmah u prethodnim verzijama programa Windows 10) da biste odmah proverili da li na uređaju ima nedavnih pretnji. Ova opcija je korisna kada ne želite da provedete vreme u toku skeniranja svih datoteka i fascikli. Ako Windows bezbednost preporučuje da pokrenete neki od drugih tipova skeniranja, bićete obavešteni kada se brzo skeniranje završi.

 • Opcije skeniranja.Izaberite ovu vezu da biste odabrali jednu od sledećih naprednih opcija skeniranja:

  • Kompletno skeniranje. Skenira svaku datoteku i program na uređaju.

  • Prilagođeno skeniranje. Skenira samo datoteke i fascikle koje izaberete.

  • Microsoft zaštitnik skeniranje van mreže. Koristi najnovije definicije za skeniranje uređaja u cilju najnovijih pretnji. To se događa nakon ponovnog pokretanja, bez učitavanja Windows, pa je svakom neograničenom malveru teže da se sakrije ili zaštiti. Pokrenite ga kada niste zabrinuti da je uređaj izložen malveru ili virusu ili ako želite da skenirate uređaj a da ne bude povezan sa internetom. Ovo će ponovo pokrenuti uređaj, pa se uverite da ste sačuvali datoteke koje ste možda otvorili.

   Više informacija potražite u temi Zaštita računara pomoću Microsoft zaštitnik van mreže.

Napomena: Opcije skeniranja su se zvale Pokreni novo napredno skeniranje u ranijim verzijama programa Windows 10.

Upravljanje postavkama zaštite od & od virusa

Koristite postavke zaštite od & virusa kada želite da prilagodite nivo zaštite, pošaljete uzorke datoteka korporaciji Microsoft, isključite pouzdane datoteke i fascikle iz ponavljanja skeniranja ili privremeno isključite zaštitu.

Upravljanje zaštitom u realnom vremenu

Želite da nakratko prestanete da štitite u realnom vremenu? Možete da koristite postavku zaštite u realnom vremenu da biste je privremeno isključili; međutim, zaštita u realnom vremenu će se automatski uključiti posle nekog vremena da biste nastavili da štitite uređaj. Dok je zaštita u realnom vremenu isključena, datoteke koje otvorite ili preuzmete neće se skenirati u pretnjama.

Napomena: Ako je uređaj koji koristite deo organizacije, administrator sistema može da vas spreči da isključite zaštitu u realnom vremenu.

Dobijanje pristupa zaštiti koja se isporučuje u oblaku

Pružite uređaju pristup najnovijim definicijama pretnji i otkrivanju ponašanja pretnji u oblaku. Ova postavka omogućava Microsoft zaštitnik stalno ažurirana poboljšanja od korporacije Microsoft dok ste povezani sa internetom. To će dovesti do preciznije identifikacije, zaustavljanja i popravljanja pretnji.

Ova postavka je podrazumevano uključena.

Pošaljite nam datoteke sa automatskim prosleđivanjem uzoraka

Ako ste povezani sa oblakom uz zaštitu koja vam je isporučena u oblaku, zaštitnik može automatski da šalje sumnjive datoteke korporaciji Microsoft kako bi proverio da li ima potencijalnih pretnji. Microsoft će vas obavestiti ako treba da pošaljete dodatne datoteke i obavestiće vas ako tražena datoteka sadrži lične informacije kako biste mogli da odlučite da li želite da pošaljete tu datoteku ili ne.

Ako ste zabrinuti za datoteku i želite da proverite da li je prosleđena radi procene, možete da izaberete stavku Prosledi uzorak ručno da biste nam poslali bilo koju datoteku koju želite.

Zaštita od neometane zaštite štiti bezbednosne postavke

Microsoft zaštitnik Postavke antivirusnog softvera ponekad mogu da se promene u zlonamernim ili nesaglednim aplikacijama ili procesima. ili ponekad neuverenih osoba. Kada je zaštita od negativa uključena, važne postavke kao što je zaštita u realnom vremenu ne mogu biti lako ili slučajno isključene.

Ova postavka je podrazumevano uključena za korisnike.

Saznajte više o zaštiti od neometane zaštite.

Zaštita datoteka od neovlašćenog pristupa

Koristite postavku kontrolisanog pristupa fasciklama da biste upravljali fasciklama koje nepouzdane aplikacije mogu da menjaju. Na listu pouzdanih možete da dodate i dodatne aplikacije tako da mogu da menjaju te fascikle. Ovo je moćna alatka koja vam čini datoteke bezbednijim od ransomvera.

Kada uključite kontrolisani pristup fasciklama, mnoge fascikle koje najčešće koristite podrazumevano će biti zaštićene. To znači da sadržaju u bilo kom od ovih fascikli nije moguće pristupiti ili menjati nijedna nepoznata ili nepouzdana aplikacija. Ako dodate još fascikli, one takođe postaju zaštićene.

Saznajte više o korišćenju kontrolisanog pristupa fasciklama

Isključite stavke iz skeniranja virusa

Biće trenutaka kada ćete želeti da isključite skeniranje određenih datoteka, fascikli, tipova datoteka ili procesa, na primer ako su to pouzdane stavke i sigurni ste da vam nije potrebno vremena da ih skenirate. U tim retkim slučajevima možete da dodate izuzetak za njih.

Saznajte više o dodavanju izuzetka u Windows bezbednost

Redovno pristignite obaveštenja

Windows bezbednost će slati obaveštenja o zdravlju i bezbednosti vašeg uređaja. Ova obaveštenja možete da uključite ili isključite na stranici obaveštenja. U okviru Zaštita od pretnji& virusima &, u okviru postavki zaštite od pretnji od virusa , izaberite Upravljanje postavkama , pomerite se nadole do stavke Obaveštenja i izaberite Promeni postavke obaveštenja.

Pogledajte Windows bezbednost obaveštenja

Zaštita uređaja najnovijim ispravkama

Bezbednosne inteligencije (ponekad se nazivaju "definicije") jesu datoteke koje sadrže informacije o najnovijim pretnjama koje mogu da zaraze vaš uređaj. Windows bezbednost koristi bezbednosnu inteligenciju svaki put kada se skeniranje pokrene.

Microsoft automatski preuzima najnoviju inteligenciju na uređaj u sklopu Windowsažuriranja, ali možete i ručno da ga proverite. Na stranici Zaštita od pretnji & virusima, u okviru Ispravke zaštite od virusa & pretnjama izaberiteProveri da li postoje ispravke koje treba skenirati u najnovijim bezbednosnim informacijama.

Saznajte više

Kako malver može da zarazi vaš računar

Pomoć i učenje za Microsoft bezbednost

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×