Bu güncelleştirme, Azure Arc'a bağlı Windows Server 2025 Datacenter & Standart makineler için geçerlidir. Güvenlik güncelleştirmeleri, isteğe bağlı güvenlikle ilgili olmayan önizleme güncelleştirmeleri, bant dışı (OOB) güncelleştirmeler ve sürekli yenilikler arasındaki farklar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Windows aylık güncelleştirmeleri açıklandı. Windows güncelleştirme terminolojisi hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows yazılım güncelleştirmelerinin farklı türleri.
Bu sürümle ilgili en son güncelleştirmeleri görüntülemek için Windows sürüm durumu panosunu veya Windows Server 2025 güncelleştirme geçmişi sayfasını ziyaret edin.
|
Not: Windows Server 2025 Datacenter & Azure Arc'a bağlı Standart makineler, artık hotpatch bakımına abone olma seçeneğine sahiptir. Hotpatch, makinenizi yeniden başlatmadan işletim sistemi güvenlik güncelleştirmelerini yükleme olanağı sağlar. |
Duyurular ve iletiler
Bu bölüm duyurular, değişiklik günlükleri ve destek sonu bildirimleri de dahil olmak üzere bu sürümle ilgili önemli bildirimler sağlar.
Windows Güvenli Önyükleme sertifikasının süresi dolması
Önemli: Çoğu Windows cihazı tarafından kullanılan Güvenli Önyükleme sertifikalarının süresi Haziran 2026 tarihinden itibaren dolacaktır. Bu durum, zamanında güncellenmediği takdirde bazı kişisel ve iş cihazlarının güvenli bir şekilde önyükleme yapabilmesini etkileyebilir. Kesintileri önlemek için kılavuzu gözden geçirmenizi ve sertifikaları güncelleştirmek için önceden harekete geçmenizi öneririz. Ayrıntılar ve hazırlık adımları için Windows Güvenli Önyükleme sertifikasının süresinin dolması ve CA güncelleştirmeleri bölümüne bakınız.
İyileştirmeler ve düzeltmeler
Bu güvenlik güncelleştirmesinde kalite geliştirmeleri vardır. Aşağıdaki özette, bu güncelleştirme tarafından giderilen önemli sorunlar özetlenmiştir. Köşeli ayraç içindeki kalın metin, değişikliğin öğesini veya alanını gösterir.
-
Bu güncelleştirme, iç işletim sistemi işlevselliğinde çeşitli güvenlik geliştirmeleri yapar. Bu sürüm için hiçbir ek sorun bildirilmemiştir.
Önceki güncelleştirmeleri zaten yüklediyseniz cihazınız yalnızca bu pakete eklenen yeni güncelleştirmeleri indirip yükler.
Bu güncelleştirmeyle ilgili bilinen sorunlar
KB5070893 veya sonrakileri yükledikten sonra, Windows Server Update Services (WSUS), eşitleme hata ayrıntılarını hata raporlaması içinde görüntülemez. Bu işlev, CVE-2025-59287 Uzaktan Kod Yürütme Güvenlik Açığını gidermek için geçici olarak kaldırıldı.
Belirtiler
Windows Server 2025 için bant dışı güncelleştirme (KB5070881), Çalışırken uygulanabilen düzeltme eki kaydına bakılmaksızın tüm Windows Server 2025 makinelerine kısa bir süre için sunulmuştur.
KB5070881'i yükleyen makineler geçici olarak Çalışırken uygulanabilen düzeltme eki güncelleştirmelerini almayı durduracak ve bunun yerine yeniden başlatma gerektiren güvenlik güncelleştirmelerini alacaklardır.
Geçici çözüm
Bu sorundan etkilenen makineler Ocak 2026'da bir sonraki temel güncellemeyi yükledikten sonra Çalışırken uygulanabilen düzeltme eki güncelleştirmelerini almaya devam edeceklerdir. Planlanan sonraki Çalışırken uygulanabilen düzeltme eki güncelleştirmesi Şubat 2026'da sunulacaktır.
Bu güncelleştirmeyi alma
Bu güncelleştirmeyi yüklemeden önce
Microsoft artık işletim sisteminiz için en son hizmet yığını güncelleştirmesini (SSU) hotpatch güncelleştirmesi ile birleştiriyor. SSU'lar hakkında genel bilgi için bkz. Hizmet yığını güncelleştirmeleri ve Hizmet Yığını Güncelleştirmeler (SSU): Sık Sorulan Sorular.
Windows Update kullanıyorsanız, en son SSU bu güncelleştirmeyle yüklenir.
Bu güncelleştirmeyi yükleme
Bu güncelleştirmeyi yüklemek için aşağıdaki Windows ve Microsoft yayın kanallarından birini kullanın.
|
Kullanılabilir |
Sonraki Adım |
|||
|
|
Bu güncelleştirme, Windows update ve Microsoft Update'ten otomatik olarak indirilir ve yüklenir. |
|
Kullanılabilir |
Sonraki Adım |
|||
|
|
Diğer seçeneklere bakın. |
|
Kullanılabilir |
Sonraki Adım |
|||
|
|
Diğer seçeneklere bakın. |
Dosya bilgileri
Bu güncelleştirmede sunulan dosyaların listesi için toplu güncelleştirme 5068966 için dosya bilgilerini indirin.
Hizmet yığını güncelleştirmesinde sunulan dosyaların listesi için SSU (KB5067035) - sürüm 26100.7010 için dosya bilgilerini indirin.