ID članka: 2271812 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

Simptomi

Na računalu sa sustavom Windows Vista, Centar za sigurnost sustava Windows prikazuje upozorenje da je Vatrozid za Windows isključen. Kada kliknete Uključi sada u Centru za sigurnost sustava Windows za uključivanje Vatrozida za Windows, prikazuje se sljedeća poruka o pogrešci:
Security Center can't turn on Windows Firewall. (Ne možete uključiti Vatrozid za Windows u Centru za sigurnost.)

Na konzoli sa servisima primijetite da Vatrozid za Windows nije pokrenut čak i ako je servis konfiguriran za automatsko pokretanje. Kada ručno pokrenete servis Vatrozid za Windows, prikazuje se sljedeća poruka o pogrešci:
Windows could not start the Windows Firewall on Local Computer. For more information, review the System Event Log. If this is a non-Microsoft service, contact the service vendor, and refer to service-specific error code 5. (Windows ne može pokrenuti Vatrozid za Windows na lokalnom računalu. Dodatne informacije potražite u Zapisniku događaja sustava. Ako se ne radi o Microsoftovu servisu, obratite se davatelju servisa i referirajte na kod pogreške servisa 5.)
Napomena Za otvaranje konzole sa servisima kliknite Start
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
gumb Start
, kliknite Pokreni, upišite Services.msc i kliknite U redu.

Uzrok

Ovaj se problem može javiti ako račun koji se koristi za pokretanje Vatrozida za Windows nema dopuštenje za pristup povezanim registarskim stavkama.

Rješenje

Automatska dijagnostika i popravak problema

Da biste automatski riješili problem, kliknite sliku popravak u nastavku. Ako se pojavi sigurnosno upozorenje, kliknite Pokreni.


Microsoft Fix it 9810866

Dodatne informacije

Za dodatne informacije o Vatrozidu za Windows za sustav Windows 7 kliknite: http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows7/products/features/windows-firewall

Za dodatne informacije o Vatrozidu za Windows za sustav Windows Vista kliknite: http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows/understanding-firewall-settings#1TC=windows-7
Napomena Ovo je članak za brzo objavljivanje stvoren izravno iz Microsoftove službe podrške. Informacije u ovom članku navode se kakve jesu kao odgovor na nova pitanja. Materijali zbog brzine objavljivanja mogu sadržavati tipografske pogreške te mogu biti revidirani u bilo kojem trenutku bez obavijesti. Pogledajte Uvjete korištenja za dodatne informacije.

Svojstva

ID članka: 2271812 - Posljednja izmjena: 29. svibnja 2014. - Revizija: 2.0
Odnosi se na:
  • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
  • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
  • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
  • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Business 64-bit edition
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Ultimate
Ključne riječi: 
kbprb kbtshoot kbsurveynew kbmatsfixme kbexpertisebeginner kbexpertiseinter KB2271812

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com