ID на статията: 316529 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.

За да продължите да получавате актуализации на защитата за Windows, се уверете, че използвате Windows XP със Service Pack 3 (SP3). За Още действия информация обърнете се към тази уеб страница на Microsoft: Подкрепа е край за някои версии на Windows

Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Симптоми

Когато се опитате да запишете събиране на данни на CD-R или CD-RW, нямате възможност да изпрати събиране на данни на CD устройството.

Когато преглеждате свойствата на CD-R или CD-RW устройство, забележите, че Записване не се показва в CD устройство)буква_на_диска:) Свойства диалоговия прозорец, където буква_на_диска е буквата на CD-R или CD-RW устройство.

Забележка За да видите CD устройство)буква_на_диска:) Свойства диалоговия прозорец, щракнете върху Старт, щракнете върху Моят компютър, с десния бутон върху CD устройството, което искате и след това щракнете върху Свойства.

Освен това можете да получите следното съобщение за грешка:
Няма диск в устройството. Поставете записваем компактдиск в устройството.

Причина

Това може да се случи, когато вашия компютър неправилно разпознава устройството като не записваем устройство.

Какво да опитате

Редактиране на системния регистър на Windows

За да разрешите този проблем, опитайте се да редактирате системния регистър на Windows, така че устройството е идентифициран като записваем устройство.Важно Този раздел, метод или задача съдържа стъпки, които ви казват как да модифицирате системния регистър. Въпреки това сериозни проблеми могат да възникнат, ако модифицирате системния регистър неправилно. Следователно Уверете се, че следвате тези стъпки внимателно. За допълнителна защита архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на системния регистър, преди да го модифицирате. След това можете да възстановите системния регистър, ако възникне проблем. За Още действия информация как да направите резервно непълно копиране и възстановяване на системния регистър щракнете върху следния номер за да видите статията в база знания на Microsoft:
322756 Как да направите резервно непълно копиране и възстановяване на системния регистър на Windows
За да редактирате системния регистър на Windows, първо архивирате системния регистър така, че можете да възстановите системния регистър, ако възникне проблем. След като архивирате системния регистър, редактирането на системния регистър, така че устройството е разпознават Препоръчано от Windows като записваем устройство. Накрая Уверете се, че Windows разпознава устройството като записваем.

Забележка Ако устройството не е в списъка на външен списък Windows за хардуерна съвместимост (HCL), устройството може да не работи с вашия компютър вграден копиране на CD функционалност, независимо Препоръчано от настройката на системния регистър. HCL е външен списък на компютърен хардуер, който е съвместим с определена операционна система. За да видите дали ви диск е включена в Windows HCL, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://www.Microsoft.com/whdc/HCl/default.mspx

Стъпка 1: архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на системния регистър

Да архивирате системния регистър, така че можете да го възстановите, ако имате проблеми по-късно, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старти след това щракнете върху Тичам.
 2. В Отворен кутия, тип регентствои след това щракнете върху OK.
 3. Щракнете, за да отворите в следната папка:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CD Burning\Drives
 4. На Файл меню, щракнете върху Износ.
 5. В име за влизане на файла кутия, тип резервно непълно копиране на ключ за дискове, обърнете внимание на мястото, където записвате файла и след това щракнете върху Запиши.

  Забележка Ако имате проблеми по-късно, можете да възстановите този подключ на системния регистър чрез двукратно щракване резервни копия на дискове key.reg файл, който сте записали.

Стъпка 2: Редактирайте на устройство тип стойност на звука папка

За да промените типа на устройството, така че Windows разпознава устройството като записваем, изпълнете следните стъпки:
 1. В навигационния екран на прозореца на редактора на системния регистър, щракнете върху {ОбемGUID} папка под Дискове, където GUID е идентификатор на 32-знаково.

  Забележка Ако компютърът ви има Още действия Препоръчано от едно CD устройство, допълнителни {ОбемGUID} папката е в списъка за всяко устройство.
 2. В дясната страна на прозореца на редактора на системния регистър щракнете двукратно върху Тип устройство.
 3. В Стойност на събиране на данни кутия, тип 1 Ако устройството е на CD-R с или 2 Ако е CD-RW устройство.
 4. Щракнете върху OKи след това затворете редактора на системния регистър.

Стъпка 3: Проверете, че Windows разпознава устройството като записваем устройство

За да видите дали Windows разпознава устройството като записваем устройство сега, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старти след това щракнете върху Моят компютър.
 2. Под Устройства със сменяем носител, с десния бутон върху CD-R или CD-RW устройство и след това щракнете върху Свойства.
 3. Ако Записване се показва разделът, Windows разпознава устройството като записваем устройство.
 4. Щракнете върху Отказ.
Ако Windows разпознае устройството като записваем устройство, трябва да можете да записвате събиране на данни на CD сега. Ако все още имате проблеми, следвайте стъпките в раздела "Отстраняване на неизправности".

Отстраняване на неизправности

Ако компютърът ви има Още действия Препоръчано от един CD или DVD устройството и Записване не се показва в Свойства циферблат кутия (виж раздел стъпка 3 в "редактиране на системния регистър на Windows"), устройство може да бъде конфигуриран неправилно като "запис" в системния регистър на Windows. За да разрешите този проблем, опитайте да промените типа на устройството, на което бяха определени като 1 или 2 Препоръчано от тип 3 диска. След това да промените типа на устройството на други устройство за 1 или 2. Да опитате това, изпълнете следните стъпки:
 1. Следвайте стъпка 2 в "редактиране на системния регистър на Windows" раздел, за да редактирате Тип устройство стойността на {ОбемGUID} папка чиято стойност, която сте променени преди това.
 2. В Стойност на събиране на данни кутия, тип 3и след това щракнете върху OK.

  На устройство тип стойност на 3 показва, че устройството е стандартно CD-ROM и не е записваем диск.
 3. В навигационния екран на прозореца на редактора на системния регистър щракнете върху следващата {ОбемGUID} папка.
 4. Следвайте стъпка 2 в "редактиране на системния регистър на Windows" раздел, за да промените Стойност на събиране на данни за влизам 1 или 2, в зависимост Препоръчано от типа на устройството.
 5. Следвайте стъпка 3 в "редактиране на системния регистър на Windows" раздел, за да потвърди, че Записване се показва в Свойства диалоговия прозорец на CD устройството.
Ако Записване Сега се показва в Свойства диалоговия прозорец, трябва да можете да записвате събиране на данни на компактдиск. Ако все още имате проблеми, вижте раздела "Етапи".

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ

Ако тези методи не работи за вас, можете да използвате Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайт, за да намерите други решения на проблема си. Някои услуги, които предоставят на Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайтове включват следното:
 • транзитна база събиране на данни знания: Търсене на информация за техническа разширена поддръжка и самопомощ инструменти за продуктите на Microsoft.
 • Разтвор центрове: изглед Препоръчано от въздуха продукт-специфични често задавани въпроси и разширена поддръжка акценти.
 • Други опции за разширена поддръжка: Използва интернет, за да задам един въпрос, се свържете с услугите за разширена поддръжка на клиенти на Microsoft или осигуряват обратна връзка.
Ако продължавате да имате проблеми, може да искате да се свържете с техническата поддръжка:
http://support.Microsoft.com/contactus

Допълнителна информация

Тази процедура не може да работи във всички случаи. Това е само обосновано решение в ситуация, когато CD-R или CD-RW устройството може да функционира в Windows XP и по някаква причина е идентифицирано погрешно. Ако устройството не е на хардуер външен списък за съвместимост (HCL), устройството може да не работи с вграден CD копиране функционалност, независимо Препоръчано от тази настройка в системния регистър.

За помощ с проблеми, CD или DVD устройството в Windows Vista посетете следната уеб страница на Microsoft:

Свойства

ID на статията: 316529 - Последна рецензия: 15 ноември 2012 г. - Редакция: 1.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Ключови думи: 
kbexpertisebeginner kbexpertiseinter kbacwsurvey kbhardware kbprb ocsso kbmt KB316529 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена от софтуер за машинен превод на Microsoft, а не от човек преводач. Microsoft ви предлага както статии, преведени от хора, така и статии, преведени машинно, за да може да имате достъп на своя език до всички статии в нашата База знания. Обаче една статия, преведена машинно, невинаги е точна. Тя може да съдържа грешки в речниковия състав, синтаксиса или граматиката, точно както чужденец прави грешки, когато говори на вашия език. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Освен това Microsoft често актуализира софтуера за машинен превод.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 316529

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com