Αναγν. άρθρου: 316529 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.

Να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για τα Windows, βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τα Windows XP με Service Pack 3 (SP3). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε σε αυτήν τοποθεσία της Microsoft στο web: Η υποστήριξη λήγει για ορισμένες εκδόσεις των Windows

Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Συμπτώματα

Κατά την προσπάθεια εγγραφής δεδομένων σε ένα CD-R ή CD-RW, δεν έχετε την επιλογή αποστολής δεδομένων στη μονάδα δίσκου CD.

Όταν προβάλλετε τις ιδιότητες της μονάδας δίσκου CD-R ή η μονάδα CD-RW, θα παρατηρήσετε ότι το Καταγραφή δεν εμφανίζεται στην καρτέλα του Μονάδα CD)Γράμμα_μονάδας δίσκου:) Ιδιότητες παράθυρο διαλόγου, όπου Γράμμα_μονάδας δίσκου είναι το γράμμα της μονάδας CD-R ή μονάδα CD-RW.

Σημείωση Για να προβάλετε το Μονάδα CD)Γράμμα_μονάδας δίσκου:) Ιδιότητες παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, κάντε κλικ στο κουμπί Ο υπολογιστής μου, κάντε δεξιό κλικ στη μονάδα δίσκου CD που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.

Επιπλέον, μπορείτε ενδέχεται να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Δεν υπάρχει δίσκος στη μονάδα δίσκου. Τοποθετήστε ένα εγγράψιμο CD στη μονάδα δίσκου.

Αιτία

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο υπολογιστής σας εντοπίζει εσφαλμένα τη μονάδα δίσκου ως συσκευή εγγραφής.

Τι να προσπαθήσετε

Επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, προσπαθήστε να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows, έτσι ώστε η μονάδα αναγνωρίζεται ως συσκευή εγγραφής.Σημαντικό Αυτή η ενότητα, μέθοδος ή εργασία περιέχει βήματα που σας καθοδηγούν να τροποποιήσετε το μητρώο. Ωστόσο, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν λανθασμένης τροποποίησης του μητρώου. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτά τα βήματα προσεκτικά. Για επιπλέον προστασία, αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου πριν το τροποποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε το μητρώο εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
322756 Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του μητρώου στα Windows
Για να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows, πρώτα αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου, έτσι ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε το μητρώο εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Αφού κάνετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου, επεξεργαστείτε το μητρώο ώστε η μονάδα αναγνωρίζεται από τα Windows ως συσκευή εγγραφής. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι τα Windows αναγνωρίζουν τη μονάδα δίσκου ως εγγράψιμη.

Σημείωση Εάν η μονάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα συμβατότητας υλικού των Windows (HCL), η μονάδα δίσκου ενδέχεται να μην λειτουργούν με τη λειτουργικότητα του υπολογιστή σας ενσωματωμένη αντιγραφής CD, ανεξάρτητα από τη ρύθμιση μητρώου. Η λίστα HCL είναι μια λίστα του υλικού του υπολογιστή που είναι συμβατό με ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Για να δείτε αν η μονάδα δίσκου σας περιλαμβάνεται στη λίστα HCL των Windows, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
http://www.Microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

Βήμα 1: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου

Αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου, έτσι ώστε να μπορείτε να τα επαναφέρετε Εάν έχετε προβλήματα αργότερα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση.
 2. Με το Άνοιγμα πλαίσιο, πληκτρολογήστε regedit, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
 3. Κάντε κλικ για να ανοίξτε τον ακόλουθο φάκελο:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CD Burning\Drives
 4. Σχετικά με το Αρχείο μενού, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή.
 5. Με το Όνομα αρχείου πλαίσιο, πληκτρολογήστε αντίγραφο ασφαλείας κλειδιού μονάδων δίσκου, σημειώστε τη θέση όπου αποθηκεύετε το αρχείο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

  Σημείωση Εάν έχετε προβλήματα αργότερα, μπορείτε να επαναφέρετε αυτό το δευτερεύον κλειδί μητρώου, κάνοντας διπλό κλικ το αντίγραφο ασφαλείας κλειδιού μονάδων δίσκου.reg το αρχείο που αποθηκεύσατε.

Βήμα 2: Επεξεργαστείτε την τιμή τύπου μονάδας δίσκου του τόμου φακέλου

Για να επεξεργαστείτε τον τύπο της μονάδας, ώστε τα Windows αναγνωρίζουν τη μονάδα δίσκου ως εγγράψιμη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Στο παράθυρο περιήγησης του παραθύρου του Επεξεργαστή μητρώου, κάντε κλικ στην επιλογή του {ΤόμουGUID} κάτω από το φάκελο Μονάδες δίσκου, όπου GUID είναι ένα αναγνωριστικό 32 χαρακτήρων.

  Σημείωση Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει περισσότερες από μία μονάδες CD, μια πρόσθετη {ΤόμουGUID} φάκελος εμφανίζεται για κάθε μονάδα δίσκου.
 2. Στη δεξιά πλευρά του παραθύρου του Επεξεργαστή μητρώου, κάντε διπλό κλικ Τύπος μονάδας δίσκου.
 3. Με το Δεδομένα τιμής πλαίσιο, πληκτρολογήστε 1 Εάν η μονάδα δίσκου είναι μια μονάδα δίσκου CD-R ή 2 Εάν πρόκειται για μια μονάδα δίσκου CD-RW.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ, και κατόπιν κλείστε τον Επεξεργαστή μητρώου.

Βήμα 3: Βεβαιωθείτε ότι τα Windows αναγνωρίζουν τη μονάδα δίσκου ως συσκευή εγγραφής

Για να δείτε εάν τα Windows αναγνωρίζουν τη μονάδα δίσκου ως συσκευή εγγραφής τώρα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Ο υπολογιστής μου.
 2. Στην περιοχή Συσκευές με αφαιρούμενους χώρους αποθήκευσης, κάντε δεξιό κλικ η μονάδα CD-R ή CD-RW και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.
 3. Εάν το Καταγραφή εμφανίζεται η καρτέλα, τα Windows αναγνωρίζουν τη μονάδα δίσκου ως συσκευή εγγραφής.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ακύρωση.
Εάν τα Windows αναγνωρίζουν τη μονάδα δίσκου ως συσκευή εγγραφής, θα πρέπει να μπορείτε να εγγράψετε δεδομένα σε ένα CD τώρα. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ακολουθήστε τα βήματα στην ενότητα "Αντιμετώπιση προβλημάτων".

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει μονάδα περισσότερα από ένα CD ή DVD και το Καταγραφή δεν εμφανίζεται στην καρτέλα του Ιδιότητες παράθυρο διαλόγου πλαίσιο (ανατρέξτε στην ενότητα βήμα 3 για την "Επεξεργασία του μητρώου των Windows"), μια μονάδα δίσκου μπορεί να ρυθμιστεί λανθασμένα ως "εγγράψιμη" στο μητρώο των Windows. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, προσπαθήστε να αλλάξετε τον τύπο μονάδας δίσκου της μονάδας δίσκου που αναγνωρίσατε προηγουμένως ως 1 ή 2 για τον τύπο 3. Στη συνέχεια, αλλάξτε τον τύπο της μονάδας από άλλη μονάδα δίσκου σε 1 ή 2. Για να δοκιμάσετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Ακολουθήστε το βήμα 2 του "Επεξεργασία του μητρώου των Windows" ενότητα για να επεξεργαστείτε το Τύπος μονάδας δίσκου η τιμή του {ΤόμουGUID} το φάκελο του οποίου την τιμή που αλλάξατε, προηγουμένως.
 2. Με το Δεδομένα τιμής πλαίσιο, πληκτρολογήστε 3, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

  Η τιμή τύπου μονάδας 3 δηλώνει ότι η μονάδα αποτελεί τυπική μονάδα CD-ROM και δεν είναι εγγράψιμη μονάδα.
 3. Στο παράθυρο περιήγησης του παραθύρου του Επεξεργαστή μητρώου, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο {ΤόμουGUID} ο φάκελος.
 4. Ακολουθήστε το βήμα 2 του "Επεξεργασία του μητρώου των Windows" ενότητα για να αλλάξετε το Δεδομένα τιμής καταχώρηση σε 1 ή 2, ανάλογα με τον τύπο της μονάδας.
 5. Ακολουθήστε το βήμα 3 στο "Επεξεργασία του μητρώου των Windows" ενότητα για να επιβεβαιώσετε ότι το Καταγραφή εμφανίζεται στην καρτέλα του Ιδιότητες παράθυρο διαλόγου της μονάδας δίσκου CD.
Εάν το Καταγραφή Τώρα εμφανίζεται στην καρτέλα του Ιδιότητες παράθυρο διαλόγου, θα πρέπει να μπορείτε να εγγράψετε δεδομένα σε ένα CD. Εάν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα, ανατρέξτε στην ενότητα "Επόμενα βήματα".

ΕΠΌΜΕΝΑ ΒΉΜΑΤΑ

Εάν αυτές οι μέθοδοι δεν λύθηκε το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοποθεσία των υπηρεσιών υποστήριξης πελατών της Microsoft στο Web για να βρείτε άλλες λύσεις στο πρόβλημά σας. Ακολουθούν ορισμένες υπηρεσίες που παρέχουν τις τοποθεσίες των υπηρεσιών υποστήριξης πελατών της Microsoft στο Web:
 • Με δυνατότητα αναζήτησης Γνωσιακής βάσης: Αναζήτηση πληροφοριών τεχνικής υποστήριξης και εργαλείων αυτοβοήθειας για προϊόντα της Microsoft.
 • Κέντρα παροχής λύσεων: Προβάλετε συνήθεις ερωτήσεις συγκεκριμένο προϊόν και βασικών θεμάτων υποστήριξης.
 • Άλλες επιλογές υποστήριξης: Χρησιμοποιήστε το Web για να υποβάλετε μια ερώτηση, επικοινωνήστε με υπηρεσίες υποστήριξης πελατών της Microsoft ή αποστολή σχολίων.
Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως θέλετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη:
http://support.Microsoft.com/contactus

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτή η διαδικασία ενδέχεται να μην λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό είναι μόνο μια λύση σε μια κατάσταση όπου η μονάδα CD-R ή CD-RW είναι ικανή να λειτουργεί στα Windows XP και για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζεται σωστά. Εάν η μονάδα δίσκου δεν είναι στη λίστα συμβατότητας υλικού (HCL), η μονάδα δίσκου ενδέχεται να μην λειτουργούν με την ενσωματωμένη λειτουργία αντιγραφής CD, ανεξάρτητα από αυτήν τη ρύθμιση μητρώου.

Για βοήθεια σχετικά με ζητήματα μονάδα δίσκου CD ή DVD στα Windows Vista, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο web:

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 316529 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbexpertisebeginner kbexpertiseinter kbacwsurvey kbhardware kbprb ocsso kbmt KB316529 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη: 316529

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com