Kako v Excelu uporabite funkcijo za iskanje

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 324986 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

Povzetek

Ta članek opisuje, kako uporabljati funkcijo iskanja v Microsoft Excelov delovni list.

Dodatne informacije

Funkcija LOOKUP vrne vrednost iz obsega ene vrstice ali enega naslov stolpca ali iz matrike. Funkcija LOOKUP ima dve skladenjski obliki: vektorsko in matrično. Vektorska oblika funkcije LOOKUP izgleda v enovrstičnem ali enostolpčnem obsegu (znan kot vektor) vrednost, in nato vrne vrednost iz iste pozicije v drugem enovrstičnem ali enostolpčnem obsegu. Matrična oblika funkcije LOOKUP išče v prvi vrstici ali stolpcu matrike za določeno vrednost, in nato vrne vrednost iz iste pozicije v zadnji vrstici ali stolpcu matrike.

Vektorska oblika funkcije LOOKUP

Vektorska oblika funkcije LOOKUP izgleda v enovrstičnem ali enostolpčnem obsegu (znan kot vektor) vrednost, in nato vrne vrednost iz iste pozicije v drugem enovrstičnem ali enostolpčnem obsegu. Uporabite to obliko funkcije LOOKUP , kadar želite določiti obseg, ki vsebuje vrednosti, ki ji želite najti ustreznico.

Sintaksa za vektorsko obliko

ZA ISKANJE)lookup_value,lookup_vector,result_vector)
 • Lookup_value je vrednost, ki jo LOOKUP išče v prvem vektorju.Lookup_value je lahko število, besedilo, logična vrednost ali ime ali sklic, ki se nanaša na vrednost.
 • Lookup_vector je obseg thatcontains samo eno vrstica »Za« ali stolpec. Vrednosti vlookup_vector lahko besedilo, števila ali logicalvalues.

  Pomembno Vrednosti v lookup_vector mora beplaced v naraščajočem vrstnem redu. Na primer, -2, -1, 0, 1, 2 ali A-Ž ali FALSE, TRUE.Če ne boste storili tako, lahko Iskanje ne dajo pravilne vrednosti. Velikimi in malimi besedilo areequivalent.
 • Result_vector je obseg thatcontains samo eno vrstica »Za« ali stolpec. Mora biti enake velikosti kotlookup_vector.
Opomba
 • Če LOOKUP ne najde na lookup_value, itmatches največjo vrednost v lookup_vector da isless ali enaka lookup_value.
 • Če lookup_value je manjši thanthe najmanjšo vrednost v lookup_vector, Iskanje daje vrednost napake # n/v.
Primer
Zmanjšaj tabeloRazširi tabelo
AB
1PogostostBarva
24.14rdeča
34.19Orange
45.17rumena
55.77zelena
66,39modra
Zmanjšaj tabeloRazširi tabelo
FormulaOpis (rezultat)
=LOOKUP(4.91,A2:A6,B2:B6)Poišče 4,19 v stolpcu A in vrne vrednost iz naslov stolpca B, ki je v isti vrstici (oranžna).
=LOOKUP(5.00,A2:A6,B2:B6)Poišče 7,66 v stolpcu A in vrne vrednost iz naslov stolpca B, ki je v isti vrstici (oranžna).
=LOOKUP(7.66,A2:A6,B2:B6)Poišče 7,66 v stolpcu A, najde naslednjo najmanjšo vrednost (6,39) in vrne vrednost iz naslov stolpca B, ki je v isti vrstici (modra).
=LOOKUP(0,A2:A6,B2:B6)Poišče 0 v stolpcu A in vrne napako, ker je 0 manj od najmanjše vrednosti v lookup_vector a2: A7 (# n/v).

Matrična oblika funkcije LOOKUP

Matrična oblika funkcije LOOKUP izgleda v prvi vrstici ali stolpcu matrike za vrednost, ki jo določite, in nato vrne vrednost iz iste pozicije v zadnji vrstici ali stolpcu matrike. Ta oblika funkcije LOOKUP uporabite, ko želite uporabiti vrednosti v prvi vrstici ali stolpcu matrike.

Sintaksa za matrično obliko

ZA ISKANJE)lookup_value,matrika)
 • Lookup_value je vrednost, ki jo LOOKUP išče v matriki. Lookup_valueje lahko število, besedilo, logična vrednost ali ime ali sklic, ki se nanaša na travnato.
  • Če LOOKUP ne najde na lookup_value, uporabi največjo vrednost v matriki, ki je manjša ali enaka lookup_value.
  • Če lookup_value je manjša od najmanjše vrednosti v prvi vrstici ali stolpcu (odvisno od razsežnosti matrike), vrne LOOKUP vrednost napake # n/v.
 • Matrika je obseg celic thatcontains besedilo, števila ali logične vrednosti, ki Priporočil želite primerjati zlookup_value.

  Matrična oblika funkcije LOOKUP je podobna funkciji HLOOKUP in VLOOKUP . Razlika je, da HLOOKUP išče lookup_value v firstrow, VLOOKUP išče v prvem stolpcu, medtem ko LOOKUP išče po merimatrika.
  • Če matrika zajema območje, ki je širši, kot je visoka (ima več stolpcev kot vrstic), LOOKUP išče lookup_value v prvi vrstici.
  • Če matrika kvadratnih ali višja, kot je široka (ima več vrstic kot stolpcev), gleda lookup za lookup_value v prvem stolpcu.
  • HLOOKUP and VLOOKUP, lahko kazalom navzdol ali počez, vendar LOOKUP vedno izbere zadnjo vrednost v vrstici ali stolpcu.
  Pomembno Vrednosti v matrika se mora nahajati inascending nalog. Na primer, -2, -1, 0, 1, 2 ali A-Ž ali FALSE, TRUE. Če si darovalec stori, LOOKUP ne smejo pravilne vrednosti. Velikimi in malimi besedilo areequivalent.
Primer
Zmanjšaj tabeloRazširi tabelo
AB
1a1
2b2
3c3
4d4
Zmanjšaj tabeloRazširi tabelo
FormulaOpis (rezultat)
=LOOKUP("c",a1:B4)Poišče "C" v prvi vrstici matrike in vrne vrednost v zadnji vrstici, ki je v istem stolpcu (3).
=LOOKUP("bump",a1:B4)Išče »bump« v prvi vrstici matrike in vrne vrednost v zadnjem stolpcu, ki je v isti vrstici (2).
Opomba To je članek za »HITRO OBJAVO«, ki je ustvarjen neposredno v Microsoftovi organizaciji za podporo. Informacije v tem članku so na voljo »takšne kot so« in kot odziv na težave. Zaradi hitrosti pri objavljanju članka so v gradivu lahko tipografske napake, ki se jih lahko popravi kadar koli brez obvestila. Za dodatne informacije glejte Pogoje uporabe.

Lastnosti

ID članka: 324986 - Zadnji pregled: 9. februar 2014 - Revizija: 3.0
Velja za:
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Excel 2010
Ključne besede: 
kbfunctions kbhowto kbmt KB324986 KbMtsl

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com