Előfordulhat, hogy az USB-port nem működik az USB-eszköz eltávolítását vagy csatlakoztatását követően

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 817900 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows XP biztonsági frissítéseihez, futtassa a Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal b?vített Windows XP rendszert. További tudnivalókért keresse fel a Microsoft alábbi weblapját: Megsz?nik egyes verziók támogatása - Windows

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Problémaleírás

Ha az USB-eszközt többször egymás után gyorsan csatlakoztatja és eltávolítja, előfordulhat, hogy az USB-port nem válaszol. Amikor a port ilyen állapotba kerül, nem ismeri fel az USB-eszközöket, és az USB-eszköz nem működik megfelelően.

A cikk segítségével megoldhatja a problémát.

Előfeltételek

Egyes, a cikkben felsorolt hibaelhárítási módszerek használatához rendszergazdai jogosultsággal kell bejelentkeznie a Windows rendszerbe. Ha a saját számítógépét használja, minden bizonnyal már eleve rendszergazdai fiókkal van bejelentkezve. Ha a számítógép egy munkahelyi hálózat része, lehetséges, hogy a rendszergazda segítségét kell kérnie. Ha ellenőrizni szeretné, hogy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal van-e bejelentkezve a Windows rendszerbe, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/gp/admin

Megoldás

A probléma javításához hajtsa végre az alábbi eljárásokat az itt látható sorrendben. Mindegyik módszer kipróbálását követően ellenőrizze az USB-eszközt, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma továbbra is fennáll, folytassa a következő módszerrel.

A cikkben szerepel egy olyan kerülő megoldás, amellyel szintén próbálkozhat, ha ezek a módszerek nem működnek.

1. módszer: Hardverváltozások keresése az Eszközkezelő segítségével

Használja az Eszközkezelő segédprogramot a hardverváltozások kereséséhez. Előfordulhat, hogy a keresés befejezését követően a számítógép felismeri az USB-porthoz csatlakoztatott USB-eszközt, és így az használhatóvá válik.

A hardverváltozások kereséséhez hajtsa végre az alábbi műveletsort.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.

  Megjegyzés: Windows Vista rendszert futtató számítógép esetén kattintson a Start gombra, majd használja a Keresés megkezdése mezőt.
 2. Írja be a devmgmt.msc parancsot, és kattintson az OK gombra. Ekkor megnyílik az Eszközkezelő beépülő modul.
 3. Az Eszközkezelő párbeszédpanelen jelölje ki számítógépe nevét.
 4. Kattintson a Művelet menü Hardverváltozások keresése parancsára.
 5. Ellenőrizze az USB-eszközt, hogy működik-e.
Ha a hardverváltozások keresésével a probléma megoldódott, nem kell tovább olvasnia a jelen cikket. Ha ez a módszer nem szüntette meg a problémát, alkalmazza a 2. módszert.

2. módszer: A számítógép újraindítása

Ha a hardverváltozások keresésével nem sikerült megoldani a problémát, próbálkozzon a számítógép újraindításával. Az újraindítást követően ellenőrizze az USB-eszközt, hogy működik-e.

Ha a számítógép újraindításával megoldódott a probléma, nem kell tovább olvasnia a jelen cikket. Ha ez a módszer nem szüntette meg a problémát, alkalmazza a 3. módszert.

3. módszer: Az USB-vezérlő letiltása, majd újbóli engedélyezése

Az Eszközkezelő segédprogram segítségével tiltsa le az összes USB-vezérlőt, majd engedélyezze azokat ismét. Ez lehetővé teszi, hogy a vezérlők helyreállítsák a nem válaszoló USB-portot. Az Eszközkezelő segédprogramban az USB-vezérlők képviselik az USB-portokat. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a speciális hibaelhárítási módszerekkel, próbálkozzon a „Kerülő megoldás” című részben szereplő lépésekkel.

Az USB-vezérlőket az alábbi lépések végrehajtásával tilthatja le, majd engedélyezheti ismét.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.

  Megjegyzés: Windows Vista rendszert futtató számítógép esetén kattintson a Start gombra, majd használja a Keresés megkezdése mezőt.
 2. Írja be a devmgmt.msc parancsot, és kattintson az OK gombra. Ekkor megnyílik az Eszközkezelő beépülő modul.
 3. Bontsa ki az USB-vezérlők csomópontot.

  Megjegyzés: Lehet, hogy a bejegyzés megkereséséhez lefelé kell görgetnie a listát.
 4. Kattintson a jobb gombbal az USB-vezérlők csomópont alatti első USB-vezérlőre, majd válassza az Eltávolítás parancsot.
 5. Hajtsa végre a 4. pontban leírt lépéseket az USB-vezérlők csomópont alatt található összes USB-vezérlő esetén.
 6. Indítsa újra a számítógépet. A számítógép indítása után a Windows automatikusan megkeresi a hardverváltozásokat és újratelepíti az eltávolított USB-vezérlőket.
 7. Ellenőrizze az USB-eszközt, hogy működik-e.
Ha az USB-port felismeri az eszközt, és az működik, nem kell tovább olvasnia a jelen cikket.

Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha a módszer nem működött, ugorjon a „Kerülő megoldás” című részhez.

Kerülő megoldás

Ha a fenti módszerek egyike sem működik, letilthatja a szelektív felfüggesztés szolgáltatást. Vegye figyelembe azonban, hogy a szelektív felfüggesztés letiltása a rendszer összes USB állomásvezérlő-illesztőprogramját (és így az összes USB-portot és csatlakoztatott USB-eszközt is) érinti. Ezért a számítógép nem függesztheti fel a hozzá csatlakoztatott USB-eszközöket, és azok továbbra is használhatják áramforrásként a számítógépet. Ezenkívül az USB-gyökérhub Energiagazdálkodás lapján található A számítógép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg jelölőnégyzet nem jelenik meg.

Ha azt szeretné, hogy a szelektív felfüggesztés letiltása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a műveletet saját kezűleg kívánja elvégezni, és önállóan szeretne speciális hibaelhárítási módszerekkel próbálkozni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50052


Megjegyzés: előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

Ebben a részben tapasztalt felhasználóknak szánt információk találhatók.

Kerülő megoldásként a beállításjegyzék szerkesztésével letilthatja az USB-portok szelektív felfüggesztését. Előfordulhat, hogy a szelektív felfüggesztési szolgáltatásban kialakuló versenyhelyzet miatt az USB-eszköz nem válaszol. A szelektív felfüggesztési szolgáltatás az akkumulátor üzemidejének meghosszabbítása érdekében lehetővé teszi, hogy a számítógép kikapcsolhassa az USB-eszközt. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a szolgáltatás nem ébreszti fel megfelelően az USB-eszközt, így amikor megkísérli használni azt, az eszköz nem válaszol.

Azon kiszolgálótermékek esetében, amelyeknél az energiagazdálkodás kisebb jelentőségű, érdemes lehet letiltani az USB-portok szelektív felfüggesztését.

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben
A szelektív felfüggesztést az alábbi lépések végrehajtásával tilthatja le:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.

  Megjegyzés: Windows Vista rendszert futtató számítógép esetén kattintson a Start gombra, majd használja a Keresés megkezdése mezőt.
 2. Írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra. Ekkor megnyílik a beállításszerkesztő.
 3. Keresse meg a következő beállításkulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\USB
 4. Ha jelen van a DisableSelectiveSuspend rendszer-beállítási bejegyzés, kattintson rá duplán. Ha a bejegyzés nem található, hozza létre azt. A bejegyzés létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
  2. Írja be a DisableSelectiveSuspend karakterláncot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  3. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 5. Az Érték mezőbe írja be a 1 értéket a szelektív felfüggesztés letiltásához, majd kattintson az OK gombra.
Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nem kell tovább olvasnia a jelen cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

A probléma oka

A probléma akkor fordulhat elő, ha egy időzítési hiba miatt a számítógép nem érzékeli az USB-eszközt.

A Microsoft és az USB-eszközök áramköreinek gyártói megvizsgálták a problémát. A probléma időszakos előfordulása miatt ez azonban nem vezetett hasznosítható eredményre.

Állapot

A Microsoft keresi a probléma megoldását, és amint újabb információ áll rendelkezésre, a cikkben közzé fogja tenni.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 817900 - Utolsó ellenőrzés: 2010. szeptember 25. - Verziószám: 9.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
Kulcsszavak: 
kbprb kbfixme kbmsifixme KB817900
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com