Αυτό το άρθρο περιγράφει τη Διαχείριση συνημμένων στα Windows. Το άρθρο περιλαμβάνει τις μεθόδους για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της Διαχείρισης συνημμένων και τους τρόπους αντιμετώπισης για δύο γνωστά ζητήματα με τη Διαχείριση συνημμένων.

Σε αυτό το άρθρο

Show all imageΕμφάνιση όλωνHide all imageΑπόκρυψη όλων

Εισαγωγή

Η Διαχείριση συνημμένων περιλαμβάνεται στα Microsoft Windows για να συμβάλλει στην προστασία του υπολογιστή σας από μη ασφαλή συνημμένα που μπορεί να λάβετε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και από μη ασφαλή αρχεία που μπορεί να αποθηκεύσετε από το Internet.

Εάν η Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager) αναγνωρίσει ένα συνημμένο που μπορεί να μην είναι ασφαλές, σας εμποδίζει να ανοίξετε το αρχείο ή σας προειδοποιεί πριν να το ανοίξετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διαχείριση συνημμένων, μεταβείτε στην ενότητα "Περισσότερες πληροφορίες".

Λύσεις όταν δεν μπορείτε να λάβετε ένα αρχείο ή ένα πρόγραμμα

Πολλά άτομα αντιμετωπίζουν ζητήματα, όταν προσπαθούν να λάβουν ένα αρχείο ή ένα πρόγραμμα από το Internet. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Εδώ παρέχουμε δύο γενικές λύσεις για να δοκιμάσετε, αν λαμβάνετε ένα σφάλμα που αναφέρει ότι η λήψη σας έχει αποκλειστεί ή αν λαμβάνετε μηνύματα που αναφέρουν ότι "η ανίχνευση ιών απέτυχε" ή ότι "εντοπίστηκε ιός".

Βεβαιωθείτε ότι έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή "Λήψη αρχείου" στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Internet

Δεν είναι δυνατή η λήψη κανενός αρχείου, αν η επιλογή "Λήψη αρχείου" είναι απενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Internet. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας Internet:
 1. Ανοίξτε το παράθυρο Ιδιότητες Internet (Internet Properties).
  Windows 7
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), κάντε κλικ στην επιλογή Όλα τα προγράμματα (All Programs) και κατόπιν ανοίξτε το φάκελο Βοηθήματα (Accessories).
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run).
  3. Πληκτρολογήστε inetcpl.cpl και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  Windows 8
  1. Από την οθόνη έναρξης, πληκτρολογήστε inetcpl.cpl και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.
 2. Στο παράθυρο Ιδιότητες Internet (Internet Properties), κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) , κάντε κλικ στο Ζώνη Internet (Internet zone) (εικονίδιο υδρογείου) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμοσμένο επίπεδο.
 3. Στο παράθυρο Ρυθμίσεις ασφαλείας (Security Settings), κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Λήψεις (Downloads) > Λήψη αρχείου (File download).
 4. Κάντε κλικ για να επιλέξετε Ενεργοποίηση (Enable).
 5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα, στην επιλογή Διάφορα (Miscellaneous) > Εκκίνηση εφαρμογών και μη ασφαλών αρχείων (Launching applications and unsafe files).
 6. Κάντε κλικ για να επιλέξετε Προτροπή (προτείνεται) [Prompt (recommended)].
 7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Προσωρινή απενεργοποίηση της ανίχνευσης ιών στον Επεξεργαστή Μητρώου

Κατά την προσπάθεια ανοίγματος ή αποθήκευσης ενός αρχείου ή προγράμματος από το Internet, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος που αναφέρει ότι "Η ανίχνευση ιών απέτυχε" ή ότι "Εντοπίστηκε ιός". Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν προκαλείται από το λειτουργικό σύστημα των Windows, αλλά από το λογισμικό προστασίας από ιούς. Αν είστε βέβαιοι ότι η προέλευση που προσπαθείτε να ανοίξετε είναι ασφαλής και αξιόπιστη, δοκιμάστε την ακόλουθη λύση, για να απενεργοποιήσετε την ανίχνευση ιών προσωρινά και, στη συνέχεια, να ενεργοποιήσετε αμέσως την ανίχνευση ιών μετά την ολοκλήρωση της λήψης του προγράμματος ή του αρχείου. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση αυτής της λύσης. Διαφορετικά, ενδέχεται να μείνετε εκτεθειμένοι σε επιθέσεις ιών. 
 1. Εκκινήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
  Windows 7
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), κάντε κλικ στην επιλογή Όλα τα προγράμματα (All Programs) και κατόπιν ανοίξτε το φάκελο Βοηθήματα (Accessories).
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run).
  3. Πληκτρολογήστε regedit.exe και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  Windows 8
  1. Από την οθόνη έναρξης, πληκτρολογήστε regedit.exe και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.

 2. Εντοπίστε τα παρακάτω δευτερεύοντα κλειδιά μητρώου: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments

  Αν δεν βλέπετε το δευτερεύον κλειδί Attachments, δημιουργήστε το κάνοντας δεξί κλικ στην επιλογή Policies, επιλέξτε Νέο (New), κάντε κλικ στην επιλογή Κλειδί (Key) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Attachments ως όνομα κλειδιού.
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Δευτερεύον κλειδί μητρώου "Attachments"
 3. Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο Attachments, επιλέξτε Νέο (New) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Τιμή DWORD (32-bit) [DWORD (32-bit) Value].
 4. Πληκτρολογήστε ScanWithAntiVirus ως όνομα τιμής και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.
 5. Κάντε δεξί κλικ στη νέα τιμή DWORD ScanWithAntiVirus και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Τροποποίηση (Modify).
 6. Στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής (Value data), πληκτρολογήστε 1 και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Τιμή "ScanWithAntiVirus"
 7. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
 8. Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε στα Windows, για να εφαρμοστεί η αλλαγή.
 9. Ανοίξτε ή αποθηκεύστε το πρόγραμμα ή το αρχείο που δεν μπορέσατε προηγούμενα.
Σημείωση Προτείνουμε να αλλάξετε την τιμή του δευτερεύοντος κλειδιού ScanWithAntiVirus σε 3, για να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση ιών αμέσως αφότου ολοκληρώσετε το άνοιγμα ή την αποθήκευση του προγράμματος ή του αρχείου.

Ρύθμιση παραμέτρων της Διαχείρισης συνημμένων

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες της Διαχείρισης συνημμένων που μπορείτε να ρυθμίσετε μέσω της Πολιτικής ομάδας ή του τοπικού μητρώου.

Προεπιλεγμένο επίπεδο κινδύνου για συνημμένα αρχεία

Αυτή η ρύθμιση πολιτικής σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε το προεπιλεγμένο επίπεδο κινδύνου για διάφορους τύπους αρχείων. Για να προσαρμόσετε πλήρως το επίπεδο κινδύνου για τα συνημμένα αρχεία, ίσως χρειαστεί επίσης να διαμορφώσετε τις παραμέτρους της λογικής αξιοπιστίας για τα συνημμένα αρχεία:
 • Υψηλός κίνδυνος (High Risk)
  Εάν το συνημμένο περιλαμβάνεται στη λίστα των τύπων αρχείου υψηλού κινδύνου και προέρχεται από τη ζώνη ελεγχόμενων τοποθεσιών, τα Windows αποκλείουν την πρόσβαση του χρήστη στο αρχείο. Εάν το αρχείο προέρχεται από τη ζώνη Internet, τα Windows ειδοποιούν το χρήστη πριν την πρόσβαση στο αρχείο.
 • Μέτριος κίνδυνος (Moderate Risk)
  Εάν το συνημμένο περιλαμβάνεται στη λίστα των τύπων αρχείου μέτριου κινδύνου και προέρχεται από τη ζώνη ελεγχόμενων τοποθεσιών ή από τη ζώνη Internet, τα Windows ειδοποιούν το χρήστη πριν την πρόσβαση στο αρχείο.
 • Χαμηλός κίνδυνος (Low Risk)
  Εάν το συνημμένο είναι στη λίστα των τύπων αρχείου χαμηλού κινδύνου, τα Windows δεν ειδοποιούν το χρήστη πριν την πρόσβαση στο αρχείο, ανεξάρτητα από τις πληροφορίες ζώνης του αρχείου.
Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, μπορείτε να προσδιορίσετε το προεπιλεγμένο επίπεδο κινδύνου για τους τύπους αρχείων. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, τα Windows ρυθμίζουν το προεπιλεγμένο επίπεδο κινδύνου σε μέτριο. Εάν δεν ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης πολιτικής, τα Windows ρυθμίζουν το προεπιλεγμένο επίπεδο κινδύνου σε μέτριο.
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
Πολιτική ομάδας (Group Policy)Δευτερεύον κλειδί μητρώουΚαταχώρηση μητρώουΤιμή καταχώρησης
Ρυθμίσεις του χρήστη\Πρότυπα διαχείρισης\Στοιχεία των Windows\Διαχείριση συνημμένων (User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager)
HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Associations
DefaultFileTypeRisk
Υψηλός (6150)
ή
Μέτριος (6151)
ή

Χαμηλός (6152)
Σημείωση Η προεπιλεγμένη τιμή της καταχώρησης μητρώου DefaultFileTypeRisk είναι το επίπεδο Μέτριου κινδύνου (6151).

Χωρίς διατήρηση των πληροφοριών ζώνης στα συνημμένα αρχεία

Αυτή η ρύθμιση πολιτικής σάς επιτρέπει να επιλέξετε αν τα Windows θα επισημαίνουν τα συνημμένα αρχεία που περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη ζώνη προέλευσής τους. Οι ζώνες προέλευσης είναι το Internet, το intranet και οι τοπικές τοποθεσίες. Αυτή η ρύθμιση πολιτικής απαιτεί τη σωστή λειτουργία του συστήματος αρχείων NTFS και θα αποτύχει χωρίς προειδοποίηση στα συστήματα που χρησιμοποιούν FAT32. Εάν δεν διατηρούν τις πληροφορίες ζώνης, τα Windows δεν μπορούν να κάνουν κατάλληλη εκτίμηση του κινδύνου. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, τα Windows δεν θα επισημαίνουν τα συνημμένα αρχεία χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες ζώνης τους. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, τα Windows θα επισημαίνουν τα συνημμένα αρχεία χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες ζώνης τους. Εάν δεν ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης πολιτικής, τα Windows θα επισημαίνουν τα συνημμένα αρχεία χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες ζώνης τους.
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
Πολιτική ομάδαςΔευτερεύον κλειδί μητρώουΚαταχώρηση μητρώουΤιμή καταχώρησης
Ρυθμίσεις του χρήστη\Πρότυπα διαχείρισης\Στοιχεία των Windows\Διαχείριση συνημμένων (User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
SaveZoneInformation

Ενεργοποίηση (1)
ή

Απενεργοποίηση (2)
Σημείωση Η προεπιλεγμένη τιμή της καταχώρησης μητρώου DefaultFileTypeRisk είναι η απενεργοποίηση (2).

Απόκρυψη μηχανισμών για την κατάργηση πληροφοριών ζώνης

Αυτή η ρύθμιση πολιτικής σάς επιτρέπει να ορίσετε εάν οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν μη αυτόματα τις πληροφορίες ζώνης από τα αποθηκευμένα συνημμένα αρχεία κάνοντας κλικ στην επιλογή Άρση αποκλεισμού (Unblock) στην καρτέλα Ιδιότητες (Properties) του αρχείου ή κάνοντας κλικ για να επιλέξετε ένα πλαίσιο ελέγχου στο παράθυρο διαλόγου Προειδοποίηση ασφαλείας (Security Warning). Η κατάργηση των πληροφοριών ζώνης αφήνει το χρήστη να ανοίξει ενδεχομένως επικίνδυνα συνημμένα των οποίων το άνοιγμα συνήθως αποτρέπουν τα Windows. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, τα Windows αποκρύπτουν το πλαίσιο ελέγχου και το κουμπί Άρση αποκλεισμού (Unblock). Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, τα Windows εμφανίζουν το πλαίσιο ελέγχου και το κουμπί Άρση αποκλεισμού (Unblock). Εάν δεν ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης πολιτικής, τα Windows εμφανίζουν το πλαίσιο ελέγχου και το κουμπί Άρση αποκλεισμού (Unblock).
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
Πολιτική ομάδαςΔευτερεύον κλειδί μητρώουΚαταχώρηση μητρώουΤιμή καταχώρησης
Ρυθμίσεις του χρήστη\Πρότυπα διαχείρισης\Στοιχεία των Windows\Διαχείριση συνημμένων (User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
HideZoneInfoOnProperties

Απενεργοποίηση (0)
ή

Ενεργοποίηση (1)
Σημείωση Η προεπιλεγμένη τιμή της καταχώρησης μητρώου
DefaultFileTypeRisk
είναι "Απενεργοποιημένο" (0).

Λίστα συμπερίληψης για τύπους αρχείων χαμηλού, μέτριου και υψηλού κινδύνου

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις πολιτικής σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της λίστας τύπων αρχείων χαμηλού, μέτριου και υψηλού κινδύνου. Η λίστα υψηλού κινδύνου προηγείται της λίστας μέτριου και χαμηλού κινδύνου. Επίσης, μια επέκταση αρχείου μπορεί να περιλαμβάνεται σε περισσότερες από μία λίστες συμπερίληψης. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα τύπων αρχείου χαμηλού, μέτριου και υψηλού κινδύνου. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, τα Windows χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη λίστα τύπων αρχείου. Εάν δεν ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης πολιτικής, τα Windows χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη λίστα τύπων αρχείου.
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
Πολιτική ομάδαςΔευτερεύον κλειδί μητρώουΚαταχώρηση μητρώουΤιμή καταχώρησης
Ρυθμίσεις του χρήστη\Πρότυπα διαχείρισης\Στοιχεία των Windows\Διαχείριση συνημμένων (User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Associations
HighRiskFileTypes

ModRiskFileTypes

LowRiskFileTypes

Λογική αξιοπιστίας για τα συνημμένα αρχεία

Αυτή η ρύθμιση πολιτικής σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της λογικής που χρησιμοποιούν τα Windows για να προσδιορίσουν το επίπεδο κινδύνου των συνημμένων αρχείων. Εάν προτιμήσετε το πρόγραμμα χειρισμού αρχείων, καθοδηγείτε τα Windows να χρησιμοποιούν τα δεδομένα του προγράμματος χειρισμού αρχείων έναντι των δεδομένων τύπου αρχείου. Για παράδειγμα, τα Windows καθοδηγούνται να θεωρούν αξιόπιστο το Notepad.exe, αλλά όχι τα αρχεία .txt. Εάν προτιμήσετε τον τύπο αρχείου, καθοδηγείτε τα Windows να χρησιμοποιούν τα δεδομένα τύπου αρχείου έναντι των δεδομένων του προγράμματος χειρισμού αρχείων. Για παράδειγμα, θα εμπιστεύονται τα αρχεία .txt, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα χειρισμού τους. Η χρήση των δεδομένων του προγράμματος χειρισμού και των δεδομένων τύπου είναι η πιο περιοριστική επιλογή. Τα Windows επιλέγουν την πιο περιοριστική σύσταση. Με αυτήν την επιλογή οι χρήστες λαμβάνουν περισσότερα ερωτήματα αξιοπιστίας σε σχέση με τις άλλες επιλογές. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση πολιτικής, μπορείτε να επιλέξετε τη σειρά με την οποία τα Windows επεξεργάζονται τα δεδομένα εκτίμησης κινδύνου. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν την πολιτική, τα Windows χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη λογική αξιοπιστίας τους, η οποία βασίζεται στο πρόγραμμα χειρισμού και όχι στον τύπο αρχείου.
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
Πολιτική ομάδαςΔευτερεύον κλειδί μητρώουΚαταχώρηση μητρώουΤιμή καταχώρησης
Ρυθμίσεις χρήστη\Πρότυπα διαχείρισης\Στοιχεία των Windows\Διαχείριση συνημμένων
HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
UseTrustedHandlers

Τύπος αρχείου (1)
ή
Πρόγραμμα χειρισμού (2)
ή
Και τα δύο (3)
Σημείωση Η προεπιλεγμένη τιμή της καταχώρησης μητρώου
DefaultFileTypeRisk
είναι "Δείκτης χειρισμού" (2).

Ειδοποίηση προγραμμάτων προστασίας από ιούς κατά το άνοιγμα συνημμένων

Αυτή η ρύθμιση πολιτικής σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά ειδοποίησης των καταχωρημένων προγραμμάτων προστασίας από ιούς. Εάν έχουν καταχωρηθεί πολλά προγράμματα, θα ειδοποιηθούν όλα. Εάν το καταχωρημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών εκτελεί ήδη ελέγχους κατά την πρόσβαση ή σαρώνει τα αρχεία καθώς φθάνουν στο διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπολογιστή, οι πρόσθετες κλήσεις θα ήταν περιττές. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν την πολιτική, τα Windows δίνουν οδηγίες στο καταχωρημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών να ελέγχει το αρχείο όταν ο χρήστης ανοίγει ένα συνημμένο αρχείο. Εάν το πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών αποτύχει, αποκλείεται το άνοιγμα του συνημμένου. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν την πολιτική, τα Windows δεν καλούν τα καταχωρημένα προγράμματα αντιμετώπισης ιών όταν ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία. Εάν δεν ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτής της πολιτικής, τα Windows δεν καλούν τα καταχωρημένα προγράμματα αντιμετώπισης ιών όταν ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία.
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
Πολιτική ομάδαςΔευτερεύον κλειδί μητρώουΚαταχώρηση μητρώουΤιμή καταχώρησης
Ρυθμίσεις του χρήστη\Πρότυπα διαχείρισης\Στοιχεία των Windows\Διαχείριση συνημμένων (User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager)
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
ScanWithAntiVirus

Απενεργοποίηση (1)
ή Προαιρετικό (2) ή

Ενεργοποίηση (3)
Σημείωση Η προεπιλεγμένη τιμή της καταχώρησης μητρώου DefaultFileTypeRisk είναι η απενεργοποίηση (1). Όταν η τιμή έχει οριστεί σε Προαιρετικό (2), καλούνται όλοι οι σαρωτές, ακόμη κι αν κάποιος έχει ήδη αναφέρει έναν εντοπισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:
182569 Καταχωρήσεις για ασφαλείς ζώνες του Internet Explorer στο μητρώο για προχωρημένους χρήστες

Για περισσότερες πληροφορίες

Τρόπος λειτουργίας της Διαχείρισης συνημμένων

Οι παρακάτω παράγοντες καθορίζουν εάν θα αποτραπεί το άνοιγμα του αρχείου ή εάν θα προειδοποιηθείτε πριν να το ανοίξετε:
 • Ο τύπος του προγράμματος που χρησιμοποιείτε.
 • Ο τύπος αρχείου που κάνετε λήψη ή προσπαθείτε να ανοίξετε.
 • Οι ρυθμίσεις ασφαλείας της ζώνης περιεχομένου Web από την οποία κάνετε λήψη του αρχείου.

  Σημείωση Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους στις ζώνες περιεχομένου Web στον Microsoft Internet Explorer από την καρτέλα Ασφάλεια (Security). Για να προβάλετε τις ζώνες περιεχομένου Web, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία (Tools), έπειτα στην εντολή Επιλογές Internet (Internet Options) και τέλος στην καρτέλα Ασφάλεια (Security). Οι τέσσερις ζώνες περιεχομένου Web είναι οι εξής:
  • Internet
  • Τοπικό Intranet (Local Intranet)
  • Αξιόπιστες τοποθεσίες (Trusted Sites)
  • Ελεγχόμενες τοποθεσίες (Restricted Sites)
Η Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager) χρησιμοποιεί τη διασύνδεση προγραμματισμού εφαρμογών (ΑΡΙ) IAttachmentExecute για να βρει τον τύπο αρχείου και τη συσχέτιση αρχείου και για να καθορίσει την καταλληλότερη ενέργεια.

Τα Microsoft Outlook Express, Microsoft Windows Messenger, Microsoft MSN Messenger και Microsoft Internet Explorer χρησιμοποιούν τη Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager) για να χειριστούν συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στοιχεία λήψης από το Internet.

Η Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager) ταξινομεί τα αρχεία που λαμβάνετε ή κάνετε λήψη με βάση τον τύπο αρχείου και την επέκταση του ονόματος αρχείου. Η Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager) ταξινομεί τα αρχεία ως υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου. Όταν αποθηκεύετε αρχεία στον σκληρό σας δίσκο από κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τη Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager), οι πληροφορίες της ζώνης περιεχομένου Web για το αρχείο αυτό αποθηκεύονται μαζί με το αρχείο. Για παράδειγμα, εάν αποθηκεύσετε ένα συμπιεσμένο αρχείο (.zip) που επισυνάπτεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον σκληρό σας δίσκο, κατά την αποθήκευση του συμπιεσμένου αρχείου θα αποθηκευτούν επίσης οι πληροφορίες ζώνης περιεχομένου Web. Όταν προσπαθήσετε να εξαγάγετε τα περιεχόμενα από το συμπιεσμένο αρχείο ή εάν προσπαθήσετε να εκτελέσετε ένα αρχείο, δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Οι πληροφορίες ζώνης περιεχομένου Web αποθηκεύονται μαζί με τα αρχεία μόνο εάν ο σκληρός δίσκος χρησιμοποιεί το σύστημα αρχείων NTFS.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο από γνωστή προέλευση στο οποίο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση, εάν το θελήσετε. Για να ανοίξετε ένα αρχείο στο οποίο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο στο οποίο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
 2. Στην καρτέλα Γενικά (General), κάντε κλικ στην επιλογή Άρση αποκλεισμού (Unblock).

Τύποι αρχείων υψηλού κινδύνου

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
Όταν προσπαθείτε να κάνετε λήψη ή να ανοίξετε ένα αρχείο από μια τοποθεσία Web που βρίσκεται στην ελεγχόμενη ζώνη περιεχομένου Web, μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνυμα που να δηλώνει ότι η πρόσβαση στο αρχείο δεν επιτρέπεται.

Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε τύπους αρχείων υψηλού κινδύνου από τοποθεσίες που ανήκουν στη ζώνη περιεχομένου Web "Internet", μπορεί να εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε αυτούς τους τύπους αρχείων.

Μεταξύ των τύπων αρχείου τους οποίους η Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager) επισημαίνει ως υψηλού κινδύνου είναι οι εξής:
 • .ade
 • .adp
 • .app
 • .asp
 • .bas
 • .bat
 • .cer
 • .chm
 • .cmd
 • .com
 • .cpl
 • .crt
 • .csh
 • .exe
 • .fxp
 • .hlp
 • .hta
 • .inf
 • .ins
 • .isp
 • .its
 • .js
 • .jse
 • .ksh
 • .lnk
 • .mad
 • .maf
 • .mag
 • .mam
 • .maq
 • .mar
 • .mas
 • .mat
 • .mau
 • .mav
 • .maw
 • .mda
 • .mdb
 • .mde
 • .mdt
 • .mdw
 • .mdz
 • .msc
 • .msi
 • .msp
 • .mst
 • .ops
 • .pcd
 • .pif
 • .prf
 • .prg
 • .pst
 • .reg
 • .scf
 • .scr
 • .sct
 • .shb
 • .shs
 • .tmp
 • .url
 • .vb
 • .vbe
 • .vbs
 • .vsmacros
 • .vss
 • .vst
 • .vsw
 • .ws
 • .wsc
 • .wsf
 • .wsh
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας

Τύποι αρχείων μετρίου κινδύνου

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
Οι τύποι αρχείων τους οποίους η Διαχείριση συνημμένων δεν επισημαίνει ως υψηλού ή χαμηλού κινδύνου, επισημαίνονται αυτόματα ως μετρίου κινδύνου.

Όταν ανοίγετε ένα αρχείο μετρίου κινδύνου από τη ζώνη περιεχομένου Web "Internet" ή από ελεγχόμενες τοποθεσίες ζώνης περιεχομένου Web, μπορεί να εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε αυτούς τους τύπους αρχείων.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας

Τύποι αρχείων χαμηλού κινδύνου

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
Η Διαχείριση συνημμένων επισημαίνει τους ακόλουθους τύπους αρχείων ως χαμηλού κινδύνου, μόνο όταν ανοίγετε τα αρχεία χρησιμοποιώντας το Σημειωματάριο. Εάν συσχετίσετε άλλο πρόγραμμα με αυτόν τον τύπο αρχείου, ο τύπος δεν θεωρείται πλέον χαμηλού κινδύνου.
 • .log
 • .text
 • .txt
Η Διαχείριση συνημμένων (Attachment Manager) επισημαίνει τους ακόλουθους τύπους αρχείων ως χαμηλού κινδύνου μόνο όταν ανοίγετε το αρχείο χρησιμοποιώντας το Πρόγραμμα προβολής εικόνων και φαξ των Microsoft Windows (Microsoft Windows Picture and Fax Viewer):
 • .bmp
 • .dib
 • .emf
 • .gif
 • .ico
 • .jfif
 • .jpg
 • .jpe
 • .jpeg
 • .png
 • .tif
 • .tiff
 • .wmf
Σημείωση Η συσχέτιση ενός τύπου αρχείου με το Σημειωματάριο ή το Πρόγραμμα προβολής εικόνων και φαξ των Windows, δεν προσθέτει αυτόν τον τύπο αρχείου στη λίστα με τους τύπους αρχείων χαμηλού κινδύνου.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας

Σχετικά με αυτό το άρθρο

Αναγν. άρθρου: 883260
Τελευταία αναθεώρηση: Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise, Windows 7 Service Pack 1, Windows Server 2008 Service Pack 2, Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, Service Pack 2 για Windows Vista, Microsoft Windows XP Service Pack 2
Θέλετε να κάνετε σχόλια για αυτό το άρθρο;
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.