Εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος συσκευής εισόδου/εξόδου κατά την προσπάθειά σας να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα δίσκου CD στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 891894 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Πρότυπο: zGeneric Problem Article
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα ή να αντιγράψετε δεδομένα από τη μονάδα δίσκου CD στα Microsoft Windows XP, ενδέχεται να λάβετε ένα από τα ακόλουθα μηνύματα σφάλματος:
Η αίτηση δεν στάθηκε δυνατό να υποβληθεί εξαιτίας ενός σφάλματος συσκευής εισόδου/εξόδου.

(The request could not be performed because of an I/O device error.)
Ολοκληρώθηκε μόνο ένα τμήμα της αίτησης readprocessmemory ή της αίτησης writeprocessmemory

(Only part of a readprocessmemory or writeprocessmemory request was completed)

Αιτία

Αυτό το ζήτημα ενδέχεται να παρουσιαστεί όταν τα Windows προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τύπο μετάδοσης ο οποίος δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει η μονάδα δίσκου CD που διαθέτετε.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, αλλάξτε τον τύπο μετάδοσης για τη μονάδα δίσκου CD από τις ιδιότητες διαύλου IDE. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κάντε δεξιό κλικ στην επιλογή Ο Υπολογιστής μου (My Computer) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση (Manage).
  2. Κάτω από το στοιχείο Διαχείριση Υπολογιστή (τοπικού) (Computer Management (Local)), κάντε κλικ στο στοιχείο Διαχείριση Συσκευών (Device Manager).
  3. Στο δεξιό τμήμα παραθύρου, αναπτύξτε το στοιχείο Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI (IDE ATA/ATAPI controllers).
  4. Κάντε δεξιό κλικ στο δίαυλο όπου είναι συνδεδεμένη η μονάδα δίσκου CD και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties). Συνήθως, αυτό το κανάλι είναι Δευτερεύων δίαυλος IDE (Secondary IDE Channel).
  5. Στην καρτέλα Ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced Settings), στο πλαίσιο Τύπος μετάδοσης (Transfer Mode) της συσκευής που αντιπροσωπεύει τη μονάδα δίσκου CD, κάντε κλικ στην επιλογή Μόνο PIO (PIO Only). Συνήθως, αυτή η συσκευή είναι η Συσκευή 1 (Device 1). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
Εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί μετά την αλλαγή του τύπου μετάδοσης για τη συσκευή 1 του δευτερεύοντα διαύλου IDE, η μονάδα δίσκου CD ενδέχεται να μην βρίσκεται εκεί. Χρησιμοποιήστε την ίδια διαδικασία για να αλλάξετε ξανά τον τύπο μετάδοσης σε DMA εάν είναι διαθέσιμό (DMA if available). Στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να αλλάξετε τον τύπο μετάδοσης για συσκευές IDE με την ακόλουθη σειρά, μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα:
  • Πρωτεύων δίαυλος IDE, συσκευή 1
  • Δευτερεύων δίαυλος IDE, συσκευή 0
Σημείωση Ο πρωτεύων δίαυλος IDE, συσκευή 1, είναι συνδεδεμένος στη δισκέτα εκκίνησης. Πρόκειται για το σκληρό δίσκο που περιέχει συνήθως το λειτουργικό σας σύστημα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 891894 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 3 Απριλίου 2006 - Αναθεώρηση: 1.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbtshoot kbprb KB891894

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com