ID članka: 917607 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Če ste uporabnik izdelkov Small Business, lahko najdete dodatne vire za odpravljanje napak in vire znanja na spletnem mestu Support for Small Business.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

Simptomi

V računalniku z operacijskim sistemom Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows 8 ali Windows 8 Server Beta ne morete uporabiti funkcije Pomoč v nekaterih programih. 

Ko poskušate uporabiti Pomoč v nekaterih programih v računalniku z operacijskim sistemom Windows Vista ali Windows Server 2008, se v oknu Pomoč in podpora sistema Windows prikaže to sporočilo o napaki:
Pomoč za ta program je bila ustvarjena v obliki zapisa programa Pomoč sistema Windows, ki je bila uporabljena v starejših različicah sistema Windows in ni podprta v sistemu Windows Vista.
Ko poskušate uporabiti Pomoč v nekaterih programih v računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 ali Windows Server 2008 R2, se v oknu Pomoč in podpora sistema Windows prikaže to sporočilo o napaki:
Pomoč za ta program je bila ustvarjena v obliki zapisa programa Pomoč sistema Windows, ki je odvisna od funkcije, ki ni vključena v to različico sistema Windows. Vendar lahko prenesete program, ki vam bo omogočil prikaz pomoči, ustvarjene v obliki zapisa programa Pomoč sistema Windows.
Ko poskušate uporabiti Pomoč v nekaterih programih v računalniku z operacijskim sistemom Windows 8 ali Windows 8 Server, se v oknu Pomoč in podpora sistema Windows prikaže to sporočilo o napaki:
Pomoč za ta program je bila ustvarjena v obliki zapisa programa Pomoč sistema Windows, ki je odvisna od funkcije, ki ni vključena v to različico sistema Windows. Če želite več informacij, obiščite Microsoftovo spletno mesto za pomoč in podporo.

Vzrok

Do te težave lahko pride, če poskušate uporabiti Pomoč v programu, ki za prikaz pomoči uporablja starejšo komponento WinHlp32.exe. Ker sistem Windows Vista in novejše različice sistema Windows ne vključujejo komponente WinHlp32.exe, morate namestiti to komponento, če želite odpreti datoteke .hlp, ki so bile ustvarjene v starejši vsebini pomoči.

Do te težave lahko na primer pride v teh primerih:
 • Sistem Windows XP nadgradite na sistem Windows Vista ali Windows 7, nato pa poskusite uporabiti Pomoč v programu, ki je bil nameščen v sistemu Windows XP.
 • Kupite nov računalnik, v katerem je že nameščen sistem Windows 7 ali Windows Vista. Nato namestite starejši program, ki ste ga uporabljali v sistemu Windows XP, in poskušate uporabiti Pomoč v tem programu.
 • Sistem Windows Vista ali Windows 7 nadgradite na Windows 8 Consumer Preview, nato pa poskusite uporabiti Pomoč v programu, ki je bil nameščen v prejšnjem sistemu.

Rešitev

Če želite odpraviti to težavo, pridobite program Pomoč sistema Windows (WinHlp32.exe) za različice sistema Windows, ki ga podpirajo. Če želite pridobiti pravilno različico za svoj operacijski sistem, morate vedeti, ali uporabljate 32- ali 64-bitni sistem Windows. Če niste prepričani, katero različico sistema Windows uporabljate, sledite korakom v naslovu »Če niste prepričani, katera različica sistema Windows je nameščena«.

Opomba Če želite ugotoviti, katero različico sistema Windows uporabljate, morate biti prijavljeni kot skrbnik. Če želite preveriti, ali ste prijavljeni kot skrbnik, sledite korakom v naslovu »Preverite, ali ste prijavljeni kot skrbnik«.

Če niste prepričani, katera različica sistema Windows je nameščena

Če niste prepričani, katera različica sistema Windows je nameščena v računalniku, sledite korakom v spodnjem čarovniku.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures

Če želite preveriti, ali ste prijavljeni kot skrbnik

Če želite preveriti, ali ste prijavljeni kot skrbnik, sledite korakom v spodnjem čarovniku.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures Kako pridobiti pravo različico programa Pomoč sistema Windows (WinHlp32.exe)
 1. Kliknite eno od spodnjih povezav »Program Pomoč sistema Windows« (odvisno od operacijskega sistema, ki ga uporabljate):OpombaProgram Pomoč sistema Windows ni podprt v sistemu Windows 8 Server Beta, zato za to različico sistema Windows prenos ni na voljo.
 2. Kliknite Nadaljuj, da zaženete komponento Genuine Windows Validation. Če želite več informacij o namestitvi komponente Genuine Windows Validation, obiščite to Microsoftovo spletno mesto:
  http://www.microsoft.com/download/en/genuine-validation.aspx?id=5143
 3. Prenesite in namestite Windows6.*-KB917607-x64.msu ali Windows6.*-KB917607-x86.msu, odvisno od izdaje operacijskega sistema, ki ga uporabljate.
Opomba Ko namestite datoteko za prenos programa WinHlp32.exe, so nekateri makri morda onemogočeni, datoteke .hlp, ki so shranjene v intranetu, pa blokirane. Če želite več informacij o teh težavah, glejte razdelek »Znane težave, ki se lahko pojavijo ob nameščanju posodobitve programa WinHlp32.exe«.

Če želite več informacij o onemogočanju makrov v enem računalniku, glejte razdelek »Omogočanje makrov v enem računalniku po namestitvi datoteke za prenos programa WinHlp32.exe«.

Če želite informacije o omogočanju makrov v upravljanem računalniškem okolju s pravilniki skupin, glejte razdelek »Vnosi v register in pravilniki skupin za skrbnike omrežja«.

Več informacij za izkušene uporabnike

Znane težave

Znane težave, ki se lahko pojavijo ob nameščanju posodobitve programa WinHlp32.exe

Click here to view or hide detailed information

Znane težave, ki se lahko pojavijo ob nameščanju posodobitve programa WinHlp32.exe

Click here to view or hide detailed information

Odpravljanje težav z združljivostjo, ki so povezane s programom WinHlp32.exe v sistemih Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 in Windows Server 2008 R2

Click here to view or hide detailed information

Omogočanje makrov v enem računalniku po namestitvi datoteke WinHlp32.exe

Click here to view or hide a detailed automated solution

Deblokiranje datotek .hlp, ki so shranjene v intranetu v enem računalniku po namestitvi datoteke WinHlp32.exe

Click here to view or hide a detailed automated solution

Vnosi v register in pravilniki skupin za skrbnike omrežja

Click here to view or hide detailed information

Več informacij za ponudnike vsebine pomoči, ki skrbijo za izdajo datotek.hlp

Od operacijskega sistema Windows Vista dalje je bila starejša komponenta pomoči (WinHlp32.exe) zamenjana z novo komponento, ki omogoča več funkcij za novejše različice sistema Windows.

Tehnologija WinHlp32.exe v svoji trenutni obliki ne bo podprta v prihodnjih izdajah sistema Windows. Zato vam priporočamo, da razvijalci programske opreme v sistemu Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows 8 Consumer Preview ali Windows 8 Server Beta ne uporabljajo več tega programa Pomoč sistema Windows. Razvijalcem programske opreme, ki skrbijo za izdajo programov, ki se zanašajo na datoteke .hlp, priporočamo, da prenesejo sisteme pomoči v drugo obliko zapisa datoteke pomoči, kot je .chm, .html ali .xml. Prav tako bodo morali spremeniti klice iz programskega vmesnika WinHelp v nov vir vsebine. Na voljo je več orodij drugih izdelovalcev, s katerimi lahko razvijalci programske opreme pretvorijo vsebino pomoči iz ene oblike zapisa v drugo.

Opomba Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 in Windows Server 2008 R2 še vedno podpirajo program WinHelp.exe za 16-bitne datoteke .hlp. Program WinHelp.exe je različica programa Pomoč sistema Windows za 16-bitne datoteke s pomočjo (.hlp). Program WinHelp.exe je še vedno vključen v sistema Windows Vista in Windows 7.

Sklici

Če želite več informacij o pravilniku skupine, obiščite ta Microsoftova spletna mesta TechNet:

Lastnosti

ID članka: 917607 - Zadnji pregled: 30. november 2012 - Revizija: 6.0
Velja za:
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows 8 Pro
Ključne besede: 
kbmsifixme kbfixme kbresolve kbtshoot kbhelp kbexpertisebeginner kbinfo kbcip KB917607

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com