Cikk azonosítója: 922976 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Miután egy Windows 7 vagy egy Windows Vista rendszerű számítógép BIOS-beállításainak használatával a rendszerindító meghajtó Serial Advanced Technology Attachment (SATA) illesztőjének üzemmódját oly módon módosította, hogy az az Advanced Host Controller Interface (AHCI) szabványt, vagy a RAID-vezérlő szolgáltatásokat használja, a következő hibaüzenet jelenik meg a számítógép újraindítását követően: 
STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezik, ha a lemez illesztőprogramja nincs engedélyezve a Windows 7 vagy a Windows Vista rendszerben. A rendszerindító meghajtó SATA/RAID-üzemmódjának módosítása előtt engedélyeznie kell ezt az illesztőprogramot.

Automatikus javítás

A probléma automatikus megoldásához kattintson A probléma javítása hivatkozásra, Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50470
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2A kép összecsukásaA kép kibontása
2683283
Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2683283
Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

A kép összecsukásaA kép kibontása
2684263
Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
A probléma kézi javításához a rendszerindító meghajtó SATA-üzemmódjának módosítása előtt engedélyezze az AHCI-illesztőt a beállításjegyzékben. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki minden Windows-alapú programból.
 2. Kattintson a Start gombra, a Keresés megkezdése mezőbe írja be a regedit parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. A Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanelen kattintson a Folytatás gombra.
 4. Keresse meg a beállításjegyzék alábbi alkulcsainak egyikét, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV
 5. A jobb oldali ablaktáblában a Név oszlopban kattintson a jobb gombbal a Start elemre, majd válassza a Módosítás parancsot.
 6. Az Érték mezőbe írja be a 0 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 7. A Beállításszerkesztőből való kilépéshez kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.

További információ

A Windows 7 és a Windows Vista telepítése során a telepítő letilt minden használaton kívüli tárolóillesztőt. Ez a rendszerindítás gyorsítását szolgálja. Ha a rendszerindító meghajtót egy letiltott illesztőprogram használatára módosítja, a hardverbeállítások módosítása előtt engedélyeznie kell az új illesztőprogramot. 

Tegyük fel például, hogy a Windows Vista vagy a Windows 7 operációs rendszert olyan számítógépen telepíti, amely a Pciide.sys illesztőprogramot használja. Később a SATA üzemmódját az AHCI üzemmódra állítja. Ennek következtében a meghajtónak már az Msahci.sys illesztőprogramot kell használnia. A módosítás végrehajtása előtt azonban engedélyeznie kell az Msahci.sys illesztőprogramot.

Ez a probléma csak a rendszerindító meghajtót érinti, a többi meghajtó módosítása esetén nem jelentkezik.

Az AHCI szabvány számos szolgáltatást biztosít a SATA-eszközökhöz, például üzem közbeni csatlakoztathatóságot és energiagazdálkodási funkciókat. Az AHCI szabványról bővebben az Intel alábbi webhelyén olvashat:
http://www.intel.com/technology/serialata/ahci.htm
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait csak a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja. A cikkben említett, külső gyártótól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 922976 - Utolsó ellenőrzés: 2013. október 3. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Enterprise N
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Professional N
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Starter N
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Ultimate N
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbhardware kberrmsg kbexpertiseinter kbprb kbfixme kbmsifixme KB922976
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com