A Windows rendszerindítási problémáinak elhárítása és javítása a Bootrec.exe eszközzel a Windows helyreállítási környezetben

A cikk fordítása A cikk fordítása
A rendszerindítási problémák Windows helyreállítási környezettel való elhárításakor először kísérelje meg a Rendszer-helyreállító beállítások párbeszédpanel Indítási javítás beállításának használatát. Ha az Indítási javítás eszközzel nem oldható meg a hiba, illetve manuálisan kell több hibaelhárítási lépést végrehajtani, használja a Bootrec.exe eszközt. A Windows helyreállítási környezetben (Windows RE) a Bootrec.exe eszközzel háríthatók el és javíthatók a Windows Vista vagy Windows 7 rendszerekben az alábbi elemek hibái:
 • Fő rendszerindító rekord (MBR)
 • Rendszerindító szektor
 • Rendszerindítási konfigurációs adattároló
A Bootrec.exe eszközzel A Windows rendszerindítási konfigurációs adatfájljából hiányoznak szükséges információk (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el) típusú hiba is javítható.

A Bootrec.exe eszköz futtatása

A Bootrec.exe eszköz futtatásához el kell indítania a Windows helyreállítási környezetet:
 1. Helyezze a Windows Vista vagy a Windows 7 telepítőlemezét a meghajtóba, majd indítsa el a számítógépet.
 2. Amikor a rendszer utasítja, nyomjon meg egy billentyűt.
 3. Válassza ki a nyelvet, az időt, a pénznemet, a billentyűzetet (vagy más beviteli egységet), majd kattintson a Tovább gombra.
 4. Kattintson a Számítógép javítása elemre.
 5. Kattintson a javítani kívánt operációs rendszerre, majd a Tovább gombra.
 6. A Rendszer-helyreállítási beállítások párbeszédpanelen kattintson a Parancssor elemre.
 7. Írja be a Bootrec.exe kifejezést, majd nyomja le az Enter billentyűt.
A kép összecsukásaA kép kibontása
Megjegyzés: A Windows Vista vagy Windows 7 telepítőlemezéről történő indításhoz úgy kell konfigurálni a számítógépet, hogy az a DVD-meghajtóról induljon. Ha többet szeretne tudni arról, hogy miként állítható be a számítógép DVD-meghajtóról történő rendszerindításra, tanulmányozza a számítógép dokumentációját, vagy kérje a gyártó segítségét.

A Bootrec.exe kapcsolói

A Bootrec.exe eszköz a következő kapcsolók használatát támogatja. A helyzetnek megfelelő kapcsolókat használja.

/FixMbr

Ez a kapcsoló a Windows Vista- vagy Windows 7-kompatibilis fő rendszerindító rekordot a rendszerpartícióra írja. A kapcsoló nem írja felül a meglévő partíciós táblát. Használja ezt a kapcsolót, ha a fő rendszerindító rekord sérülésével kapcsolatos hibákat kell megoldania, illetve ha nem szabványos kódot kell eltávolítania a fő rendszerindító rekordból.

/FixBoot

A /FixBoot kapcsoló egy, a Windows Vista vagy Windows 7 rendszerrel kompatibilis rendszerindító szektor segítségével új rendszerindító szektort ír a rendszerpartícióra. Akkor használja ezt a kapcsolót, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
 • A rendszerindító szektort egy nem szabványos Windows Vista vagy Windows 7 rendszerindító szektor váltotta fel.
 • A rendszerindító szektor sérült.
 • A Windows Vista vagy Windows 7 telepítését követően a Windows operációs rendszer egyik korábbi verzióját telepítették. Ebben az esetben a számítógép nem a Windows Rendszertöltés-vezérlő (Bootmgr.exe), hanem a Windows NT betöltőfájlja (NTLDR) segítségével indul el.

/ScanOs

Ezzel a kapcsolóval ellenőrizhetők az összes lemezen a Windows Vista vagy Windows 7 rendszerrel kompatibilis telepítések. Emellett a kapcsoló megjeleníti a rendszerindítási konfigurációs adattárolóban jelenleg nem található bejegyzéseket. Ezt a kapcsolót használja, ha a Rendszertöltés-vezérlő menüjében nem található Windows Vista- vagy Windows 7-példányokkal rendelkezik.

/RebuildBcd

Ezzel a kapcsolóval ellenőrizhetők az összes lemezen a Windows Vista vagy Windows 7 rendszerrel kompatibilis telepítések. Emellett a kapcsoló lehetővé teszi a rendszerindítási konfigurációs adattárolóhoz hozzáadni kívánt példányok kijelölését. Ezt a kapcsolót használja, ha teljesen újra kell építenie a rendszerindítási konfigurációs adatbázist.

A kép összecsukásaA kép kibontása
Megjegyzés: A „Hiányzó Bootmgr” probléma hibaelhárítására használja a Bootrec.exe eszközt. Ha a rendszerindítási konfigurációs adattároló (BCD) újbóli létrehozásával nem oldható meg a rendszerindítási probléma, exportálja, majd törölje a rendszerindítási konfigurációs adattárolót, és futtassa újból a kapcsolót. Ily módon teljesen újraépítheti a rendszerindítási konfigurációs adattárolót.

Ehhez írja be a Windows helyreállítási környezet parancssorába a következő parancsokat:
 • bcdedit /export C:\BCD_Backup
 • c:
 • cd boot
 • attrib bcd -s -h -r
 • ren c:\boot\bcd bcd.old
 • bootrec /RebuildBcd

További információ a cikkről

Cikk azonosítója: 927392
Utoljára ellenőrizve: 2014. július 9.
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:: Windows 7 Starter, Windows 7 Starter N, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium N, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional N, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Enterprise N, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate N, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Business, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Business 64-bit edition, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows Vista Home Premium 64-bit edition, Windows Vista Home Basic 64-bit edition, Windows Vista Ultimate 64-bit edition
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Szeretne visszajelzést adni a cikkel kapcsolatban?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.