Програми може да няма достъп до някои местоположения в мрежата, след като включите контрол на потребителските акаунти в Windows Vista или по-нови операционни системи

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 937624 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

Симптоми

След като включите контрол на потребителските акаунти в Windows Vista или по-новите операционни системи, програми може да няма достъп до някои мрежови местоположения. Този проблем може да възникне при използване на командния ред за достъп до мрежово местоположение.

Забележка За да включите контрол на потребителските акаунти, щракнете върху Позволи в Управление на потребителски акаунти диалоговия прозорец.

Причина

Този проблем възниква, защото управлението на потребителски акаунти третира членовете на група на администраторите като стандартни потребители.

Когато член на администратори група влезнал в Windows Vista-базирани и по-новите компютър, който има активирана контрол на потребителските акаунти, потребителят изпълнява като стандартен потребител. Обикновените потребители са членове на групата потребители. Ако сте член на група на администраторите и ако искате да изпълните задача, която изисква маркер за пълен администратор достъп, контрол на потребителските акаунти ви подканва за одобрение. За пример ще бъдете подканени, ако се опитате да редактирате правилата за защита на компютъра. Ако щракнете върху Позволи в Управление на потребителски акаунти диалоговия прозорец, тогава можете да изпълните административна задача с помощта на маркер за достъп на администратор.

Когато администратор трупи в Windows Vista или по-нова, мастен сигурност власт (LSA) създава два маркера достъп. Ако LSA е уведомен, че потребителят е член на група на администраторите, LSA създава втори влизане, че има права на администратор отстранени (филтриран). Този филтриран маркер се използва за стартиране на работния плот на потребителя. Приложенията могат да използват маркер за достъп на администратор, ако администратор потребител кликне Позволи в Управление на потребителски акаунти диалоговия прозорец.

Ако един потребител е logged в Windows Vista или по-нова, и ако Управление на потребителските акаунти е включен, назначена програма, която използва на потребителя филтрирани маркер за достъп и назначена програма, която използва маркер за достъп на потребителя пълен администратор може да работи в същото време. Тъй като LSA създаден маркера достъп по време на два отделни влизане сесии, маркера достъп съдържат отделни logon документи за самоличност.

Когато са нанесени мрежови дялове, те са свързани с текущата сесия за влизане за маркерът за достъп на текущия процес. Това означава, че ако даден потребител използва командния ред (Cmd.exe) с маркер филтриран достъп към географска карта с хипервръзки (географски) разширена мрежа дял, мрежов дял не е нанесено за процесите, които работят с маркер за достъп на администратор.

Заобикаляне

За да заобиколите този проблем, използвайте командата net use заедно с UNC име за влизане за достъп до местоположението в мрежата. Например в командния ред, въведете следната команда и натиснете клавиша Enter:
net use \\<computername>\<sharename> /user:<username>

Свойства

ID на статията: 937624 - Последна рецензия: 31 май 2013 г. - Редакция: 1.0
Важи за:
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows 8
Ключови думи: 
kbtshoot kbexpertiseinter kbprb kbmt KB937624 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена от софтуер за машинен превод на Microsoft, а не от човек преводач. Microsoft ви предлага както статии, преведени от хора, така и статии, преведени машинно, за да може да имате достъп на своя език до всички статии в нашата База знания. Обаче една статия, преведена машинно, невинаги е точна. Тя може да съдържа грешки в речниковия състав, синтаксиса или граматиката, точно както чужденец прави грешки, когато говори на вашия език. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Освен това Microsoft често актуализира софтуера за машинен превод.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 937624

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com