Навигацията се прекратява, когато преглеждате уеб страници в различни зони на защита в Internet Explorer

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 967941 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

СИМПТОМИ

След като инсталирате актуализацията на защитата 961260 (MS09-002) на компютър, изпълняващ Windows Vista или Windows Server 2008, може да се сблъскате с проблем при посещение на някои уеб страници, които са в различни зони на защита в Internet Explorer. При възникването на този проблем се появява съобщение, подобно на следното:
Навигацията към уеб страницата е прекъсната
Този проблем възниква, ако навигацията води до промяна на настройките за защитен режим от "Вкл." на "Изкл.". Може да определите в коя зона на защита на Internet Explorer се намира дадена уеб страница, като погледнете на лентата на състоянието в долната част на прозореца на Internet Explorer 7.

ПРИЧИНА

Този проблем възниква, тъй като Internet Explorer 7 превключва настройките за защитен режим, когато някои уеб страници са конфигурирани в областта Надеждни сайтове на раздела Защита от диалоговия прозорец Опции за Интернет. По подразбиране "Защитен режим" е настроен на "Изкл." за уеб сайтове, които са конфигурирани в областта Надеждни сайтове.

РАЗРЕШЕНИЕ

Информация за актуализация на защитата

За да елиминирате този проблем, е необходимо да инсталирате най-новата сборна актуализация на защитата за Internet Explorer. За инсталиране на най-новите актуализации отидете на следния уеб сайт на Microsoft:
http://update.microsoft.com/
За по-подробна техническа информация относно най-актуалната кумулативна актуализация на защитата за Internet Explorer 7 отидете на следния уеб сайт на Microsoft:
http://www.microsoft.com/technet/security/current.aspx
Забележка За първи път тази актуализация е включена в актуализация на защитата 963027 (MS09-014). За допълнителна информация щракнете върху следния номер на статия от базата знания на Microsoft, за да я прегледате:
963027 MS09-014: Сборна актуализация на защитата за Internet Explorer (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)
Забележка Ако преди това сте прилагали някои от следните два метода за заобикаляне на проблема, документирани по-горе в тази статия, трябва да премахнете съответния метод за заобикаляне на проблема.

Отмяна на метод за заобикаляне на проблема 3: Забранете защитения режим за зоната "Надеждни сайтове"

 1. Щракнете върху Старт
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
   бутон "Старт"
  , въведете Опции за Интернет в полето Начало на търсене и след това щракнете върху Опции за Интернет в списъка Програми.
 2. Щракнете върху раздела Защита и след това върху Надеждни сайтове в областта Изберете зона, за която да прегледате или промените настройките на защитата.
 3. Щракнете, за да изчистите отметката от квадратчето Активиран защитен режим (изисква се рестартиране на Internet Explorer), и след това щракнете върху OK.
 4. Рестартирайте Internet Explorer.

Отмяна на метод за заобикаляне на проблема 4: Редактирайте системния регистър, за да забраните ключа за контрол на функции. Така ще се активира функционалността, въведена в актуализация на защитата 961260 (MS09-002)

За целта променете стойността на DWORD с име iexplore.exe и задайте стойността на 1 в следния подключ на регистъра:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_RESTRICT_ABOUT_PROTOCOL
За да направим това вместо вас, отидете на раздела "Решете моя проблем". Ако държите да го направите сами, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".

Решете моя проблем

За да стане това автоматично, щракнете върху връзката Решаване на проблема. След това щракнете върху Изпълни в диалоговия прозорец Изтегляне на файлове и следвайте стъпките в този съветник.

Решаване на проблема


Забележка Този съветник временно е само на английски. Но автоматичната корекция работи и за други езикови версии на Windows. Ако не сте на проблемния компютър, можете да запишете автоматичната корекция на флаш устройство или компактдиск, за да можете да я изпълните на компютъра с проблема.

Сега отидете на раздела "Това реши ли проблема?".

Нека реша проблема сам

Важно Този раздел, метод или задание съдържа информация за модифициране на системния регистър. Имайте предвид, че при неправилна промяна на регистъра е възможно да възникнат сериозни проблеми. Затова спазвайте внимателно тези стъпки. За допълнителна сигурност направете резервно копие на регистъра, преди да го промените. В случай на възникване на проблем чрез това копие ще можете да възстановите регистъра. За допълнителна информация как да направите резервно копие на системния регистър или да възстановите регистъра щракнете върху следния номер на статия от базата знания на Microsoft, за да я прегледате:
322756 Създаване на резервно копие и възстановяване на системния регистър в Windows (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)
 1. Щракнете върху Старт
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
   бутон "Старт"
  , въведете regedit в полето Начало на търсене и след това щракнете върху regedit.exe в списъка Програми.

  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  Разрешение за достъп до потребителски акаунт
  Ако се появи покана за въвеждане на администраторска парола или потвърждение, въведете вашата парола или съответно натиснете Continue ("Продължи").
 2. Намерете и след това щракнете върху следния подключ в системния регистър:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_RESTRICT_ABOUT_PROTOCOL
  Забележка Ако подключът "FEATURE_RESTRICT_ABOUT_PROTOCOL" не съществува, не е необходимо да продължавате нататък, тъй като съответният метод за заобикаляне на проблема не е прилаган на компютъра.
 3. В панела с подробна информация щракнете с десния бутон върху iexplore.exe и след това щракнете върху Промени.
 4. В полето Данни за стойността въведете 1 и след това щракнете върху OK.
 5. Затворете редактора на системния регистър.
 6. Рестартирайте Internet Explorer.

СТАТУС

Microsoft потвърждава, че това е проблем, съществуващ в продуктите на Microsoft, изброени в раздела "Важи за".

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За допълнителна информация относно актуализацията на защитата 961260 (MS09-002) щракнете върху следния номер на статия от базата знания на Microsoft, за да я прегледате:
961260 MS09-002: Сборна актуализация на защитата за Internet Explorer (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)

Свойства

ID на статията: 967941 - Последна рецензия: 16 май 2011 г. - Редакция: 7.0
ВАЖИ ЗА:
 • Windows Internet Explorer 7
Ключови думи: 
kbmsifixme kbfixme kbbug kbexpertiseinter kbsecurity kbsurveynew KB967941

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com