Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Zašto mi je potreban kôd za verifikaciju?

Kada se prijavite na Microsoft nalog, možemo da zatražimo dodatni dokaz da ste to zaista vi. Možete da dodate do 10 različitih načina za verifikaciju prijavljivanja i možete da birate između:

 • Adresa e-pošte ili broj telefona. To ne mora da bude vaše – treba samo da imate mogućnost pristupa ako želite da ga koristite za verifikaciju naloga. Možda će vam biti korisno da dodate detalje o kontaktu za partnera ili člana porodice koji bi mogao da pristupi vašem nalogu u slučaju hitnog slučaja.

 • Aplikacija za autorizovanje kao što je Microsoft Authenticator koja može da obezbedi lakšu verifikaciju i omogućava vam da se prijavite čak i ako je uređaj za verifikaciju van mreže.

 • Ključ za prolaz. Tasteri za prolaz su bezbedne zamene za lozinku otporne na phish, što znači da se ne mogu pretpostavljati ili ukrasti. Za prijavljivanje koristite lice, otisak prsta ili PIN uređaja. Saznajte više.

Dodavanje načina za verifikaciju prijavljivanja na Microsoft nalog

 1. Prijavite se na stranicu Napredne bezbednosne opcije Microsoft naloga.
  Upiši se

 2. Izaberite stavku „Dodaj novi način prijavljivanja ili verifikacije“, a zatim odaberite kako želite da primate bezbednosne kodove.
  Promena bezbednosnih informacija

  Napomena: VOIP brojeve nije moguće dodati kao način prijavljivanja ili dobijanja kodova za verifikaciju.

 3. Poslaćemo bezbednosni kôd na novi broj ili e-poruku da bismo potvrdili. Unesite taj kôd kada se to od vas zatraži, a zatim izaberite stavku „Dalje“.

 4. To je to! Sledeći put kada vam bude potreban kôd za verifikaciju prijavljivanja, videćete novu opciju navedenu.

Važno: Proverite da li je lista brojeva telefona ili e-adresa koje koristite za verifikovanje prijavljivanja ažurirana. Ako promenite poslovnu ili školsku e-adresu, možda nećete moći da pristupite nalogu.

Uklanjanje metoda verifikacije

Važno: 

 • Ne morate da uklanjate stare bezbednosne informacije osim ako postoji bezbednosni rizik za nalog (npr. da neko drugi ima pristup starom poštanskom sandučetu).

 • Ako treba da zamenite bezbednosne informacije, prvo se uverite da ste dodali nove informacije.

 • Ako zatražite uklanjanje svih bezbednosnih informacija na nalogu, nalog se stavlja u ograničeno stanje na 30 dana. Vaše informacije se zapravo ne menjaju u ovom trenutku. Tokom perioda ograničenja od 30 dana, ne možemo da prihvatimo dodatne promene ili dodatke bezbednosnim postavkama ili informacijama o naplati. Vaš nalog je još otvoren i aktivan i možete i dalje da koristite svoju e-poštu, Skype, OneDrive i uređaje kao i obično. Iako razumemo da ovaj period od 30 dana može da bude frustrirajuće, to se radi da bi vas zaštitio i upozorio u slučaju da je bezbednosne informacije uklonio neko ko je imao neovlašćen pristup vašem nalogu. Saznajte više.

 1. Prijavite se na stranicu Napredne bezbednosne opcije Microsoft naloga.
  Upiši se

 2. Razvijte opciju verifikacije i izaberite stavku Ukloni.

 3. Ponovo izaberite stavku Ukloni da biste potvrdili.

Druge opcije za & verifikaciju

Takođe pogledajte

Rešavanje problema sa kodovima za verifikaciju

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Obratite se podršci

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite „Pronalaženje pomoći“. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×