Sadržaj
×

Važno: 

  • Ovaj sadržaj je namenjen korisnicima. Ako ste administrator, možete da pronađete više informacija o tome kako da podesite i upravljate Azure Active Directory (Azure AD) okruženjem potvrde identiteta u administrativnoj dokumentaciji za Azure Active Directory.

  • Ako imate problema sa prijavljivanjem na nalog, pomoć možete da vidite u članku Kada ne možete da se prijavite na Microsoft nalog. Takođe, možete da dobijete više informacija o tome šta da radite kada dobijete poruku " TajMicrosoftnalog ne postoji " kada pokušate da se prijavite na Microsoft nalog.

Aplikacija Microsoft Authenticator vam pomaže da se prijavite na naloge kada koristite verifikaciju sa dva faktora. Verifikacija pomoću dva faktora vam pomaže da bezbednije koristite nalog zato što se lozinke mogu zaboraviti, ukradene ili ugrožene. Verifikacija sa dva faktora koristi drugi faktor kao što je telefon kako bi drugim osobama bilo teže da se ukažu na vaš nalog. Možete da koristite aplikaciju Microsoft Authenticator na više načina:

Verifikacija sa dva faktora. Standardni metod verifikacije, pri kojem je jedan od faktora lozinka. Kada se prijavite pomoću korisničkog imena i lozinke, možete da odobrite obaveštenje ili unesete obezbeđeni kôd za verifikaciju.

  • Telefon se. Verzija verifikacije sa dva faktora koja vam može da se prijavite bez korišćenja lozinke, koristeći korisničko ime i mobilni uređaj sa otisakom prstiju, licem ili PIN kodom.

  • Generacija koda. Kao generator koda za sve druge naloge koji podržavaju aplikacije za autorizovanje.

  • Authenticator radi sa bilo kog naloga koji koristi verifikaciju sa dva faktora i podržava standarde jednosvremene lozinke (TOTP).

Vaša organizacija može zahtevati da koristite aplikaciju Authenticator za prijavljivanje i pristup podacima i dokumentima organizacije. Čak i ako se korisničko ime pojavi u aplikaciji, nalog nije podešen kao metod verifikacije dok ne dovršite registraciju. Dodatne informacije potražite u temi Dodavanje poslovnih ili školskih naloga.

Preuzimanje i instaliranje aplikacije

  1. Instalirajte najnoviju verziju aplikacije Microsoft Authenticator na osnovu operativnog sistema:

  2. Google Android. Na Android uređaju idite u aplikaciju Google Play da biste preuzeli i instalirali Microsoft Authenticator aplikaciju.

  3. Apple iOS. Na Apple iOS uređaju idite u Prodavnicu aplikacija da biste preuzeli i instalirali aplikaciju Microsoft Authenticator .

Važno: Ako se trenutno ne nalazite na mobilnom uređaju, i dalje možete da dobijete aplikaciju Microsoft Authenticator ako sebi pošaljete vezu za preuzimanje sa Microsoft Authenticator stranice.

Sledeći koraci

Podesite bezbednosne informacije da biste koristili tekstualne poruke (SMS). Unesite broj mobilnog uređaja i nabavite tekstualni kôd koji ćete koristiti za verifikaciju u dva koraka ili poništavanje lozinke.

Podesite bezbednosne informacije da biste koristili telefonske pozive. Unesite broj mobilnog uređaja i pozovite telefonski poziv za verifikaciju u dva koraka ili poništavanje lozinke. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×