Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Većina softvera koji kupujete direktno od korporacije Microsoft, kao što su Office, Windows i Xbox igre, dolazi kao digitalno preuzimanje koje možete da preuzmete, instalirate ili ponovo instalirate. Kada kupite softver, preuzimanje će biti prikazano u istoriji porudžbina. Da biste pronašli određeno preuzimanje, prijavite se na stranicu istorije porudžbina pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za kupovinu. Pronađite softver, a zatim izaberite šifru proizvoda/instaliraj.

Napomena: Ako imate problema sa instaliranjem aplikacije iz prodavnice Microsoft Store, pogledajte članak Rešavanje problema sa aplikacijama iz prodavnice Microsoft Store.

Ako tražite uputstva za preuzimanje i instalaciju za određeni proizvod, pogledajte sledeće odeljke.

Pronađite aplikacije i igre koje niste preuzeli ili instalirali u istoriji porudžbina.

Dana Windows 10/11

Da biste pronašli aplikacije i igre na računaru:

 1. Otvorite biblioteku prodavnice Microsoft Store.

  Otvorite

 2. Izaberite stavku Moja biblioteka. Nijedna aplikacija ili igra sa  ikonom "Preuzmi" pored koje još nije preuzeta. Izaberite ikonu  "Preuzmi" da biste preuzeli i instalirali aplikaciju ili igru.

Na Xbox konzoli

Saznajte kako da instalirate iz aplikacije Xbox za Windows.

Saznajte kako da instalirate igre i aplikacije na konzoli.

 1. Idite na istoriju porudžbina, pronađite Windows 10 ili Windows 11 zatim izaberite šifru proizvoda/instaliranje.

 2. Izaberite stavku Kopiraj da biste kopirali ključ, a zatim izaberite instaliraj.

 3. Izaberite stavku Odmah preuzmi alatku i pratite uputstva.

 4. Čarobnjak će vam pomoći da prođete kroz korake za instalaciju. 

Microsoft 365 je kupio direktno od korporacije Microsoft na mreži

Ako Microsoft 365 kupite kao digitalno preuzimanje od nas, ne postoji šifra proizvoda. Pratite dolenavedena uputstva da biste ga instalirali.

 1. Idite na usluge & pretplate. Prijavite se ako vam bude zatraženo.

 2. Pronađite Microsoft 365 kupovinu i izaberite stavku Instaliraj.

 3. Čarobnjak instalira Office u pozadini. Možete da nastavite da radite i čak da počnete da koristite Office pre nego što se instalacija završi, ali se uverite da računar ostaje uključen i povezan.

Microsoft 365 možete da instalirate i tako što ćete otići na e-poruku sa potvrdom za porudžbinu i izabrati stavku Instaliraj Office.

Microsoft 365 kupljen kao unapred plaćena kartica iz prodavnice

Ako imate neotvorene unapred plaćene kartice za Microsoft 365, pratite uputstva na pozadini kartice da biste otkrili šifru proizvoda i preuzeli i instalirali Microsoft 365.

Ako ste već preuzeli Microsoft 365 sa unapred plaćene kartice, pratite ova uputstva da biste instalirali Office.

 1. Idite na usluge & pretplate. Prijavite se ako vam bude zatraženo.

 2. Pronađite Microsoft 365 i izaberite stavku Instaliraj.

 3. Čarobnjak instalira Office u pozadini. Možete da nastavite da radite i čak da počnete da koristite Office pre nego što se instalacija završi, ali se uverite da računar ostaje uključen i povezan.

Saznajte više informacija o instaliranju sistema Office

Pronađite više informacija o korišćenju šifara proizvoda uz Office

 1. Idite u istoriju porudžbina. Prijavite se ako vam bude zatraženo.

 2. Pronađite Microsoft Office, izaberite šifru proizvoda/instalaciju i pratite uputstva.

 3. Izaberite stavku Instaliranje sistema Office i pratite uputstva.

 4. Čarobnjak instalira Office u pozadini. Možete da nastavite da radite i čak da počnete da koristite Office pre nego što se instalacija završi, ali se uverite da računar ostaje uključen i povezan.

 5. Ako gorenavedeni koraci ne uspeju, u e-poruci sa potvrdom za porudžbinu izaberite stavku Instaliraj Office.

Saznajte više informacija o instaliranju sistema Office

Pronađite više informacija o korišćenju šifara proizvoda uz Office

Rešavanje problema

Ako ne možete da pronađete aplikaciju ili ste je pronašli, ali ne možete da je instalirate, evo nekih razloga zašto je možda ne vidite:

 • Aplikacija nije dostupna u vašoj zemlji ili regionu. Nisu sve aplikacije dostupne širom sveta. Aplikacija dostupna u Francuskoj možda neće biti dostupna u Nemačkoj. Ako ste kupili aplikaciju u jednoj zemlji ili regionu, a zatim se premestili u drugu, aplikacije koje ste imali mogu nestati.

 • Postavke Microsoft porodice možda skrivaju aplikacije. Roditelji mogu da koriste postavke porodice da bi se uverili da dete ne može da prikaže ili instalira aplikacije koje nisu prikladne za njihov uzrast. Saznajte više o Family Safety

 • Aplikacija više nije dostupna. Kada uklonite aplikaciju iz prodavnice Microsoft Store, potrebno je malo vremena da se stranica sa opisom aplikacije ukloni. Pored toga, neke aplikacije i igre nisu dostupne u prodavnici Microsoft Store, ali se mogu preuzeti direktno sa sajta izdavača.

 • Aplikacija nije kompatibilna sa vašim uređajem. Microsoft Store automatski sakriva ili blokira dugme za kupovinu u aplikacijama koje nisu kompatibilne sa vašim uređajem. Možda ćete videti aplikaciju iz prodavnice Microsoft Store koja je dostupna na računaru, ali ne i na drugom računaru ili Xbox konzoli.

 • Računar je nedavno ažuriran, ali nije ponovo pokrenut. Ako su ispravke za Windows nedavno instalirane, moraćete ponovo da pokrenete računar da biste mogli da instalirate aplikacije iz prodavnice Microsoft Store.

 • Računar nije ovlašćen za korišćenje aplikacija iz Prodavnice Microsoft Store. Moraćete da se prijavite u aplikaciju pomoću Microsoft naloga. Da biste proverili da li je vaš računar ovlašćen, pogledajte članak Upravljanje uređajima za Microsoft Store.

Ako ne vidite šifru proizvoda /instalaciju proizvoda u istoriji porudžbina , evo nekoliko stvari koje možete da isprobate:

 1. Ako vidite samo stavku Instaliraj, izaberite je da biste započeli preuzimanje i instalaciju. Aplikacija ili igra možda nema šifru proizvoda.

 2. Ako ne vidite stavku Instaliraj, izaberite ime proizvoda. Ona će vas odvesti na stranicu proizvoda. Ako je dugme koje je prethodno imalo oznaku Kupi sada Instaliraj , izaberite ga da biste automatski preuzeli i instalirali aplikaciju ili igru.

 3. Ako ste kupili boxed software koji smo vam isporučili , istorija porudžbina ne može da uskladišti šifru proizvoda dok prvi put ne instalirate softver. Pratite uputstva za instalaciju koja ste dobili uz softver u okviru.

 4. Neke aplikacije ili igre neće uskladištiti šifru proizvoda u istoriji porudžbina. Ako se šifra proizvoda nalazi na kartici ili na pozadini kutije, držite je na sigurnom mestu.

 5. Uspostavite početne vrednosti aplikacije Microsoft Store: 

  1. Pritisnite taster sa Windows logotipom Start + R da biste otvorili dijalog Pokreni.

  2. Unesitewsreset.exe kliknite na dugme U redu. Otvoriće se prazan prozor komandne linije, a posle oko deset sekundi prozor će se zatvoriti i Microsoft Store će se automatski otvoriti.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Obratite se podršci

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite „Pronalaženje pomoći“. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×