You have multiple accounts
Choose the account you want to sign in with.

Access 2021 vam da napravite i delite bazu podataka za nekoliko sekundi. Vi obezbedite informacije, a Access radi ostalo, što olakšava kreiranje i strukturu podataka. Izveštaji i upiti stavljaju podatke u željeni format, tako da aplikacije dosledno izgledaju odlično.

Ako nadogradnju naAccess 2021 Access 2019 imate i dalje, imaćete i dalje sve funkcije na koje ste navikli – a primetićete i nekoliko novih funkcija.

Napomena: Sve funkcije navedene ovde, osim ako nije drugačije navedeno, takođe su uključene u Access LTSC 2021 za komercijalne klijente.

Dodavanje tabela uz manje klika

Koristite okno zadatka Dodavanje tabela koje ostaje otvoreno tokom rada, da biste dodali tabele relacijama i upitima.

UČI VIŠE

Ekran programa Access sa otvorenim oknom "Dodavanje tabela"

Zadržite kartice na objektima baze podataka

Jasno možete da vidite aktivnu karticu, lako prevlačite kartice da biste ih prerasporedili i zatvorite objekte baze podataka samo jednim klikom.

UČI VIŠE

Tabela podataka sa karticama koje mogu da se prerasporede

Osvežavanje, ponovo povezati ili ukloniti povezane tabele

Ažurirano Upravljanje povezanim tabelama je centralna lokacija za prikazivanje svih izvora podataka i povezanih tabela u Access bazi podataka i upravljanje tabelama. S vremena na vreme ćete možda morati da osvežite, ponovo povežete, pronađete, uredite ili izbrišete povezane tabele. To je zbog promena u lokaciji izvora podataka, imenu tabele ili šemi tabele.

UČI VIŠE

Dijalog "Menadžer za povezane tabele"

Tip podataka "Datum/vreme je proširen" ima bolju preciznost

Primenili smo tip podataka DateTime2 u Access kako bismo poboljšali kompatibilnost sintakse sa programom SQL kako bismo povećali tačnost i nivo detalja u zapisima koji uključuju datume i vremena. Tip podataka DateTime2 uključuje veći opseg datuma (od 0001 do 01 do 9999-12-31) sa većom vremenskom preciznoćom (nanosekonds, a ne sekundama).

UČI VIŠE

Prikazuje Access tip podataka

Podrška za tamnu temi

Tamnosive i crne tema su savršene za one koji više vole mekoću za vizuelne prikaze visokog kontrasta.

UČI VIŠE

Postavke for Kancelarija theme

Poboljšanja prikaza SQL prikaza

Koristite dijalog Pronalaženje i zamena u prikazu SQL da biste potražili i zamenili tekst u SQL izrazu, što je naročito korisno za dugače izraze.

UČI VIŠE

Find and Replace dialog box

Poboljšanja dizajnera upita

Dodali smo nove opcije za uštedu vremena za objekte tabele. U prikazu dizajna upita kliknite desnim tasterom miša da biste izabrali otvori ,Prikaz dizajna ili Veličinakoja će se uklopiti.

UČI VIŠE

Open and Design View right-click menu commands

Poboljšanja prozora "Relacije"

Brzo prilagodite veličinu tabele da biste otkrili dodatna polja i relacije, izaberite podskup tabela i relacija, a zatim se pomerajte horizontalno i vertikalno pomoću točka miša.

UČI VIŠE

Prozor "Access relacije"

Odaberi savršenu boju

Na osnovu povratnih informacija, dodali smo novo polje za unos u dijalogu Boje za vrednosti boja heksa. Nema potrebe da trošite vreme konvertovanje vrednosti hex boja u RGB vrednosti.

Za bilo koje svojstvo u kojem možete da definišete boju u programu Access, sada možete da unesete vrednost boje Hex u polje Hex, na primer #0F4C81 ili 444.

Izbor boje u Kancelarija aplikacijama. Ispod RGB polja nalazi se novo polje za unos vrednosti boje Hex.

Razvijajte svoje Kancelarija veštine

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×