Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Dodavanje elektronske vizitkarte u potpis za e-poštu

Ako dodate elektronska vizitkarta u potpis za e-poštu, možete da uključite kontakt informacije u svaku poruku koju pošaljete. Primaoci mogu da kliknu desnim tasterom miša na karticu u potpisu (ili da kliknu desnim tasterom miša na prilog .vcf datoteke) i sačuvaju informacije direktno na spisku kontakata.

 1. U novoj poruci izaberite karticu Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis,a zatim izaberite stavku Potpisi.

 2. Na kartici Potpis e-pošte, u okviru Izaberite potpis zauređivanje kliknite na potpis kojem želite da dodate vizitkartu.

  Ako želite da kreirate potpis, izaberite stavku Novo, otkucajte ime za potpis, a zatim kliknite na dugme U redu. Zatim kliknite na ime novog potpisa na listi Izaberite potpis za uređivanje.

 3. U polju Uređivanje potpisa otkucajte tekst koji želite da uključite u potpis.

 4. Da biste dodali elektronsku vizitkartu, postavite pokazivač na mesto na kojem želite da se vizitkarta pojavi u tekstu potpisa, izaberite stavku Vizitkarta ,a zatim sa liste Zadato kao izaberite ime kontakta. Kliknite na dugme U redu .

 1. U novoj poruci, na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis,a zatim izaberite stavku Potpisi.

 2. Na kartici Potpis e-pošte, sa liste Izaberite potpis za uređivanje izaberite potpis koji želite.

 3. U okviru Odaberite podrazumevanipotpis, sa liste Nalog e-pošte izaberite nalog e-pošte za koji želite da povežete potpis.

 4. Sa liste Nove poruke izaberite potpis koji želite.

 5. Ako želite da se potpis uključi u odgovore na poruku i prosleđene poruke, izaberite potpis sa liste Odgovori/prosleđene poruke. Ako ga ne želite, izaberite stavku nijedno.

 1. U novoj poruci, na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis ,a zatim izaberite potpis koji želite.

 2. Ako ne vidite potpis koji želite, izaberite stavku Potpisi ,izaberite ime potpisa sa liste Izaberite potpis za uređivanje, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U poruci kliknite na dugme Potpis, a zatim izaberite ime potpisa.

 1. U novoj poruci, na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis,a zatim izaberite stavku Potpisi.

  Signature menu
 2. Na kartici Potpis e-pošte kliknite na dugme Novo.

 3. Upišite ime potpisa, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. U polju Uredite potpis otkucajte tekst koji želite da uključite u potpis.

  Započinjanje novog potpisa

 5. Izaberite tekst koji ćete oblikovati, a zatim koristite dugmad za stil i oblikovanje kako biste izabrali željene opcije.

  Napomene: 

  • Ove opcije nisu dostupne ako koristite čisti tekst kao podrazumevani format poruke.

  Više informacija o različitim formatima poruka

  Microsoft Office Outlook 2007 podržava tri formata poruka:

  • Čisti tekst     Ovo je format koji podržavaju sve aplikacije za e-poštu. Možete da podesite Outlook poruke koje primite samo u formatu čistog teksta. Čisti tekst ne podržava podebljavanje, kurziv, fontove u boji ili drugo oblikovanje teksta. On takođe ne podržava slike koje su prikazane direktno u telu poruke, iako slike možete da uključite kao priloge.

  • Format obogaćenog teksta programa Outlook (RTF)     RTF možete koristiti prilikom slanja poruka unutar organizacije koja koristi Microsoft Exchange; međutim, preporučujemo da koristite HTML format. RTF podržava oblikovanje teksta, uključujući objekte sa znakovima za nabrajanje, poravnavanje i povezane objekte. Outlook poruke oblikovane kao RTF podrazumevano konvertuje u HTML kada ih pošaljete primaocu na internetu, tako da se oblikovanje poruke održava, a prilozi primaju. Outlook automatski oblikuje pozive za sastanke i zadatke i poruke sa dugmadima za glasanje, tako da te stavke mogu da se šalju netaknute sa interneta drugim Outlook korisnicima, bez obzira na podrazumevani format poruke.

  • HTML     Ovo je podrazumevani format poruke u programu Outlook. To je i najbolji format koji treba da koristite kada želite da kreirate poruke koje su slične tradicionalnim dokumentima sa različitim fontovima, bojama i listama sa znakovima za nabrajanje. Kada izaberete neku od opcija koje omogućavaju oblikovanje (HTML ili obogaćeni tekst), poruka se podrazumevano šalje u HTML formatu. Zbog toga, kada koristite HTML, znate da će primalac videti tačno ono što ste poslali.

   Napomena: Kada odgovarate na poruku, Outlook će sačuvati format originalne poruke. Međutim, ako izaberete opciju Čitaj svu standardnu poštu kao čisti tekst, Outlook formatira odgovor kao čisti tekst. Druga mogućnost je da izaberete stavku Info traka, promenite format poruke u HTML ili Obogaćeni tekst, a zatim odgovorite. Ako promenite format poruke, odgovor se oblikuje pomoću novog formata prikaza.

   Informacije o promeni formata poruke potražite u temi Promena formata poruke u HTML, obogaćeni tekst ili čisti tekst.

 6. Da biste dodali elektronsku vizitkartu, postavite mesto umetanja tamo gde želite da se kartica pojavi u tekstu potpisa, izaberite stavku Vizitkarta ,a zatim izaberite ime kontakta sa liste Zaduženo kao. Zatim kliknite na dugme U redu.

  insert a business card in the signature

 7. Kada završite sa kreiranjem potpisa, kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Potpis koji ste upravo napravili ili izmenili neće se pojaviti u trenutno otvorenoj poruci; ona mora da se umetne u poruku. Više informacija potražite u temi Dodavanje potpisa svim porukama i Dodavanje potpisa jednoj poruci.

 1. U novoj poruci, na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis,a zatim izaberite stavku Potpisi.

 2. Na kartici Potpisi za e-poštu, sa liste Izaberite potpis za uređivanje izaberite željeni potpis.

 3. U okviru Odaberitepodrazumevani potpis, sa liste Nalog e-pošte izaberite nalog e-pošte sa kojim želite da povežete potpis.

 4. Sa liste Nove poruke izaberite potpis koji želite.
  Include signature in new messages

 5. Ako želite da se potpis uključi u odgovore na poruku i prosleđene poruke, izaberite potpis sa liste Odgovori/prosleđene poruke. Ako ga ne želite, izaberite stavku nijedno.

 6. Kliknite na dugme U redu .

 1. U novoj poruci, na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis ,a zatim izaberite potpis koji želite.

  Umetnite potpis
 2. Ako ne vidite potpis koji želite, izaberite stavku Potpis e-pošte,izaberite ime potpisa na listi Izaberite potpis za uređivanje, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U poruci kliknite na dugme Potpis, a zatim izaberite ime potpisa.

Možete da imate koliko god potpisa želite i koliko god elektronskih vizitkarti želite, tako da možete da kreirate više potpisa za različite namene, kao što su poslovne, porodične komunikacije i još mnogo toga. Možete da imate i potpis koji se sastoji od samo elektronske vizitkarte.

Na primer, smernice preduzeća možda nalaže da svi zaposleni moraju da uključe osnovne kontakt informacije u dopisivanje putem e-pošte preduzeća. Kada preduzeće odmeni dizajn kartice, zaposleni mogu da popune svoje kontakt informacije, uključe karticu u zvanične potpise preduzeća i da se potpisi automatski dodaju u svaku poruku koju pošalju sa naloga poslovne e-pošte.

Način na koji se potpis sa elektronskom vizitkartom pojavljuje u poruci

1. Kada pošaljete poruku sa potpisom koji uključuje elektronsku vizitkartu, priložena je .vcf datoteka koja sadrži sve kontakt informacije. To omogućava primaocima sa drugim aplikacijama za e-poštu da prikazuju i čuvaju kontakt informacije.

2. Kartica se prikazuje u potpisu.

3. Kada primite poruku sa karticom u potpisu, kliknite desnim tasterom miša na sliku kartice u potpisu i izaberite stavku Dodaj u kontakte iobrazac za kontakte se otvara za taj kontakt. Zatim možete da je prikažete ili sačuvate.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×