3D Maps podržava nekoliko geografskih formata i nivoa, uključujući:

  • geografsku širinu/dužinu (u obliku decimalnog broja)

Podaci o geografskoj širini i dužini

  • ulicu i broj

  • grad

  • okrug

  • državu/pokrajinu

  • ZIP kôd/poštanski broj

  • zemlju/region

Da biste prikazali podatke, na listi Dodavanje polja lokacije izaberite kolone koje ulaze u sastav vaših geografskih podataka i navedite geografski nivo koji predstavljaju. 3D Maps od tog trenutka sve radi sâm i prikazuje podatke.

Kada potvrdite da polja odgovaraju svojim geografskim nivoima u odeljku Geografija i kliknete na dugme Dalje, 3D Maps automatski počinje da prikazuje podatke pomoću usluge Bing. Videćete napredak na statusnoj traci i moći ćete da unosite izmene u listu polja i globus dok 3D Maps razrešava geografske podatke.

Status programskog dodatka Power Map na Bing traci

Ako ima više geografskih nivoa, možete brzo da pogledate podatke na nekom drugom nivou na mapi. Koristićemo ovaj primer i izabrati nivo Ulica kako bismo vizuelizovali podatke prema ulici, što izgleda ovako:

Power Map prikazuje podatke po ulici

Ako izaberemo nivo Država, vizuelizovaćemo iste podatke prema državi, što izgleda ovako:

Power Map prikazuje podatke po državi

Promena geografskih polja

Da biste promenili geografska polja koja se podrazumevano prikazuju na mapi, možete da izaberete druga polja na listi Lokacija za bilo koji sloj u okviru Okno sa slojevima. Ona će se automatski pojavljivati u okviru Geografija i nivo mape gde možete da proverite i promenite njihov nivo na mapi.

Najčešće greške prilikom geokodiranja

Tokom procesa geokodiranja može doći do neusaglašenosti geokodiranja. Na primer, 3D Maps može da prikaže poruku o grešci kako bi vas obavestio da nije mogao da mapira neka geografska polja. Do toga može da dođe kada u različitim državama postoji nekoliko gradova sa istim imenom, na primer Springfild.

3D Maps i Bing će pokušati da pronađu rešenje tako što će na osnovu okolnih podataka utvrditi gde bi grad iz svakog reda sa podacima mogao da se nalazi, proveriti državu, zemlju/region, pokrajinu i ostala geografska polja. Ako su dostupni dodatni podaci, grad se pojavljuje na mapi, ali će u nekim slučajevima redovi biti preskočeni. Da biste izbegli takve neusaglašenosti, možete da pokušate da navedete kolone sa dodatnim podacima (kao što su ZIP kôd ili zemlja/region) da bi 3D Maps na osnovu tih informacija preciznije odredio lokaciju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×