Izvoženje spoljne liste u Excel

Izvoženje spoljne liste u Excel

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sinhronizovanje podataka između na spoljnoj listi i Microsoft Excel i uvek Ažuriraj dva skupa podataka. Na primer, možda ćete želeti da biste održali proizvoda zalihama u listu tako da se lako delite i ažurirate, ali takođe periodično zaliha analizu u programu Microsoft Excel.

Napomena:  Spoljnu listu ne možete da sinhronizujete sa verzijama pre verzije Excel 2013. Ako pokušate to da uradite, dobićete poruku „Povezivanje sa listom nije moguće“.

Više informacija potražite u članku Pronalaženje sadržaja o spoljnim podacima.

Rad sa spoljnim podacima zahteva nekoliko neophodnih zadataka kako bi se omogućio bezbedan pristup podacima. Sledeće informacije mogu da pomognu u planiranju narednih koraka. Takođe, ako naiđete na probleme kada pokušate da radite sa spoljnim podacima, ove informacije mogu vam pomoći da identifikujete problem. Da biste pristupili spoljnim podacima, potrebno je da vi ili vaš administrator uradite sledeće:

Priprema spoljnog izvora podataka    Administrator treba da napravite nalog i obezbedite dozvole za izvor podataka da biste se uverili da prave osobe imaju pristup podacima i da podaci se ne završava sa pogrešne ruke. U spoljnoj bazi podataka, administrator možda ćete takođe želeti da kreirate određene tabele, prikaza, upite, i tako dalje da biste ograničili rezultate na upravo ono što je potrebno i kako bi se poboljšale performanse.

Konfigurisanje SharePoint usluga i naloga    Administrator mora aktivirati usluge povezivanja poslovnih podataka i usluge bezbednog skladištenja. Informacije o korišćenju ove usluge potražite u članku rešenja konfigurisanje usluga poslovnog povezivanja za SharePoint 2013 i Kreiranje spoljne liste od SQL Azure tabele pomoću usluga poslovnog povezivanja i bezbednog skladištenja

Konfigurisanje usluga bezbednog skladištenja    Administrator mora da uradi sledeće: odredi najbolji režim pristupa za spoljni podaci izvora, kreira ciljnu aplikaciju i postavi akreditive za ciljnu aplikaciju. Kreiranje ili uređivanje bezbednog skladištenja ciljnu aplikaciju.

Konfigurisanje usluge povezivanja poslovnih podataka    Administrator mora uverite se da korisnik koji kreira spoljno sadržaja tip ima dozvolu za skladište metapodataka povezivanja poslovnih podataka i da odgovarajući korisnici imaju pristup spoljnom tipu sadržaja koja je zasnovana na spoljnoj listi. Za više informacija u članku Konfigurisanje usluga poslovnog povezivanja rešenja za SharePoint 2013 .

Kreiranje spoljnog tipa sadržaja    Korisnik mora da definišete spoljni tip sadržaja koji sadrži informacije o vezama, access, metode operacija, kolona, filtere i drugih metapodataka koristi za preuzimanje podataka iz spoljnog izvora podataka.

Kreiranje spoljne liste    Korisnik mora da kreira spoljnu listu zasnovanu na spoljnom tipu sadržaja i jedan ili više prikaza spoljne liste po potrebi.

Uverite se da su Office proizvodi spremni za upotrebu    Da biste sinhronizovali spoljnim podacima pomoću Office proizvoda, morate imati barem Windows 7 i sledećih besplatnih softverskih proizvoda, SQL Server Compact 4.0, .NET Framework 4 i WCF Data Services 5.0 za OData V3 na svakom klijentskom računaru (ako je potrebno, možete se automatski od vas zatraži da preuzmete ovaj softver). Takođe, uverite se da opcija instalacije sistema Office, Usluge poslovnog povezivanja je omogućena (to je podrazumevana opcija). Ova opcija instalira Business rada klijenta usluga povezivanja koji radi na sledeći način: kešira sinhronizuje sa spoljnim podacima, mape poslovnih podataka u spoljne tipove sadržaja, prikazuje izboru spoljnih stavki u Office proizvodima i pokreće prilagođene rešenja unutar Office proizvoda.

Da biste preuzeli softver proizvode, pogledajte članak: softver neophodan za rad sa spoljnim podacima u sistemu Office 2013.

Više opštih informacija o korišćenju spoljnih podataka potražite u članku: Pronalaženje sadržaja o spoljnim podacima.

Izvoz spoljne liste u programu Excel

  1. Pređite na SharePoint lokaciju koja sadrži listu.

  2. Kliknite na ime SharePoint liste na traci za brzo pokretanje ili na meniju "postavke" Dugme „Postavke usluge Office 365“ , izaberite stavku sadržaj lokacije ili Prikaži sav sadržaj lokacijei zatim u odgovarajućem odeljku spiska, kliknite na ime liste.

  3. Kliknite na listu , a zatim kliknite na dugme Izvezi u Excel.

    Ova mogućnost je podrazumevano omogućena na spoljnim listama, ali administrator sistema može da je onemogući.

  4. Ako se od vas zatraži da potvrdite operaciju, kliknite na dugme U redu.

  5. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Otvori.

  6. Ako dobijete pitanje da li želite da omogućite povezivanje podataka na računaru, kliknite na dugme Omogući ako verujete da je bezbedno omogućiti vezu sa podacima na SharePoint lokaciji.

Excel tabele se kreira sa podacima za povezivanje na osnovu datoteke web upita. Kolone u tabeli izvezene određena trenutnog prikaza spoljne liste. Spoljni podaci izvesti određuje filtere definisane na spoljnom tipu sadržaja i u prikazu spoljne liste i jezičkih postavki za SharePoint lokaciju. Ograničenja bilo koje stranice se zanemaruju.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×