Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Telefon na poslu je sada vaš toki-voki. Otvorite aplikaciju Voki Toki u usluzi Teams kada dođete do posla i povežete se sa kanalom. Uputstva potražite u članku Prvi koraci uz Teams Walkie Talkie

Da biste koristili Voki Toki, telefon mora da bude povezan sa internetom putem Wi-Fi ili mobilnih podataka. Budući da Voki Toki komunikacija koristi internet, razlika između vas i saradnika nije problem.

U ovom članku

Šta ako je telefon zaključan?

Čitajte na kanalu

Preslušajte na kanalu

Komuniciranje kada je Talkie Talkie u pozadini

Šta ako je telefon zaključan?

Nije problem. Dokle god ste povezani sa kanalom, Voki Toki radi. Dodatne informacije o uređajima i slušalicama koje to omogućavaju potražite u članku Voki toki uređaji i pribor.

Ako koristite žične slušalice sa voki-toki, pogledajte članak Podešavanje i korišćenje žične slušalice sa voki-toki.

Čitajte na kanalu

Samo jedna osoba može da govori istovremeno na kanalu.

Važno: Voki Toki ne podržava pozive jedan na jedan. Da biste govorili jedan na jedan sa kolegom, možete da pozovete tu osobu direktno u usluzi Teams.

 1. Povežite se sa kanalom na kojem želite da komunicirate. Ako želite da koristite natpise uživo, uključite natpise uživo

  Napomena: Da biste se povezali sa kanalom i koristili Voki Toki na iOS uređajima, Walkie Talkie mora da bude jedina PTT aplikacija koja radi na telefonu. Zatvorite sve druge PTT aplikacije pre nego što koristite Voki Toki i obavezno dodirnite dugme Napusti u drugoj aplikaciji ako je pokrenuto u pozadini. 


  Ako ste izabrali jedan kanal, automatski se povezujete sa tim kanalom.  The Walkie Talkie main screen, showing one selected channel Ako ste zakačili omiljene kanale, uverite se da je kanal na kojem želite da govorite vaš aktivni kanal. Ime kanala pored stavke> ukazuje na vaš aktivni kanal i takođe je istaknuto na listi zakačenih kanala.   Walkie Talkie, koji prikazuje zakačene kanale i aktivni kanal Da biste se prebacili na drugi kanal, dodirnite bilo koji od zakačenih kanala da biste ga učinili aktivnim. 

  Napomena: Voki Toki pamti poslednji kanal sa kom ste se povezali i automatski bira i povezuje vas sa tim kanalom kada sledeći put otvorite Voki Toki.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite slušalice ili telefon sa dugmetom pritiskom na razgovor (PTT), pritisnite i držite PTT dugme na slušalicama ili telefonu. Nastavite da držite dugme dok pričate.

  • Ako koristite slušalice sa dugmetom za reprodukovanje/pauziranje ili odgovaranje/završavanje poziva, dodirnite dugme na slušalicama.

  • Izaberite i držite veliko dugme Talk u centru ekrana Voki Toki. Nastavite da držite dugme dok pričate. 

   Znaćete da ste govornik kada vidite krug oko dugmeta Talk i čujete PTT dime. Evo primera iskustva sa izabranim jednim kanalom i zakačenim omiljenim kanalima. 

   Voki-toki ekran koji prikazuje izabran jedan kanal, dugme "Govori" i govor korisnika na kanalu.      Voki-toki ekran koji prikazuje zakačene kanale i dugme Talk kada korisnik govori.

 3. Kada završite razgovor, uradite nešto od sledećeg da biste omogućili drugima da govore.

 • Ako koristite slušalice ili telefon sa PTT dugmetom, otpustite PTT dugme.

 • Ako koristite slušalice sa dugmetom za reprodukovanje/pauziranje ili odgovaranje/završavanje poziva, dodirnite dugme na slušalicama. 

 •  Otpustite dugme Talk u centru ekrana Voki toki.

Preslušajte na kanalu

Kada neko počne da priča, videćete njegovo ime i fotografiju (ako je dostupno).

Evo primera iskustva sa izabranim jednim kanalom i zakačenim omiljenim kanalima. 

Voki-toki ekran koji prikazuje izabran jedan kanal i korisnika koji sluša osobu koja govori.     Voki-toki ekran koji prikazuje zakačene omiljene kanale i korisnika koji sluša osobu koja govori.

Napomena: Da biste prestali da primate prenose, dodirnite stavku Zaustavi slušanje da biste prekinuli vezu sa kanalom. 

Ako ste izabrali jedan kanal

Čućete aktivnost na tom jednom kanalu. 

Ako ste zakačili omiljene kanale

Možete da uključite preklopnik Slušanje više kanala na ekranu Izbor kanala ako želite da čujete aktivnost na svim izabranim kanalima.

The Listen to multiple channels toggle on the Select channels screen in Walkie Talkie

 • Ako je preklopnik isključen, čućete aktivnost samo na aktivnom kanalu. Kada postoji aktivnost na bilo kom drugom zakačenom kanalu, videćete ikonu zvučnika na tim kanalima.

 • Ako je preklopnik uključen, čućete aktivnost na svim zakačenim kanalima. Ikona zvučnika na bilo kom zakačenom kanalu ukazuje na aktivnost na tim kanalima.

Dok slušate više kanala, imajte na umu sledeće stvari:

 • Čućete dolazne komunikacije na svim zakačenim kanalima, po jedan kanal.

 • Ako postoji aktivnost na dva ili više zakačenih kanala u isto vreme, čućete komunikacije na kanalu gde je aktivnost prva počela. Na primer, ako saradnik razgovara na kanalu Decor i drugi saradnik istovremeno razgovara na kanalu Kuhinja, čućete osobu koja je prva počela da priča.

 • Možete da govorite samo na jednom po jednom kanalu, a kanal na kom govorite mora biti vaš aktivni kanal.

 • Ako je telefon zaključan, videćete obaveštenje koje vam govori ko govori i koji kanal je uključen, kao i opciju da se prebacite na taj kanal kako bi on bio aktivan.

Komuniciranje kada je Talkie Talkie u pozadini

Lako možete da komunicirate sa timom čak i kada je Voki Toki pokrenut u pozadini. 

Na iOS uređajima

Kada je Voki Toki pokrenut u pozadini, dodirnite plavo dugme na vrhu ekrana.  
 
Lokacija dugmeta se neznatno razlikuje u zavisnosti od verzije iPhone uređaja i toga da li je telefon zaključan. Na primer, ako je telefon otključan, videćete dugme u levom uglu ili sredini ekrana na dinamičkom ostrvu. Ako je telefon zaključan, dugme se pojavljuje u desnom uglu ekrana.

Blue button on iOS when Walkie Talkie is in the background

Videćete ime kanala sa kojom ste povezani, zajedno sa dugmadima Talk i Leave

Walkie Talkie in the background on iOS, showing channel name and buttons

Odavde možete da vršite sledeće radnje:

 • Sluљajte na kanalu. Videćete ime i fotografiju (ako je dostupno) člana tima koji govori.

 • Dodirnite stavku Govori da biste govorili na kanalu. 

 • Dodirnite Stavku Napusti da biste zaustavili slušanje i prekinuli vezu sa kanalom. Bićete upitani da potvrdite da želite da napustite kanal. Da biste se ponovo povezali, otvorite Voki Toki, a zatim se povežite sa kanalom.

Pored toga, ako koristite podržane slušalice sa namenskim PTT dugmetom, možete da pritisnete dugme da biste govorili na povezanom kanalu.

Na Android uređajima

Kada je Voki Toki pokrenut u pozadini, uradite nešto od sledećeg:

 • Ako telefon ima namenski PTT dugme, pritisnite ga da biste govorili na povezanom kanalu.

 • Ako koristite slušalice sa PTT dugmetom ili dugme "Reprodukuj/pauziraj" (ili dugme odgovori/završi poziv), pritisnite dugme da biste govorili na povezanom kanalu.

Želite da saznate više?

Prvi koraci uz Teams Walkie Talkie

Podešavanje i korišćenje žične slušalice sa voki tokijom u usluzi Teams

Korišćenje natpisa uživo u voki-tokiju

Za IT administratore

Voki aplikacija Talkie u usluzi Microsoft Teams

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×