Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Predložak obrasca može da sadrži samo skripte ili kontrolisanog koda koji je napisan na jednom programskom jeziku. Možete da promenite programskom jeziku predloška obrasca tako što ćete ukloniti originalni scenario ili kontrolisani kôd, navesti novi programskom jeziku, novi originalni scenario ili kontrolisani kôd u novi programskog jezika, a zatim dodate novi scenario ili kontrolisane kôd za predložak obrasca.

Napomena: InfoPath ne može da konvertuje postojeće skripte ili kontrolisanog koda iz jednog programskog jezika na drugi programerski jezik.

U ovom članku

Pregled

Kada treba da koristite skripte ili kontrolisani kôd da biste dodali logikom poslovnih predloška obrasca, kao što su izvršavanje složena izračunavanja pomoću vrednosti koje korisnici unose u obrasce zasnovane na predlošku obrasca, možete da dodate vaše poslovne logike pomoću jednog od nekoliko različitih programskim jezicima, uključujući C# ili Microsoft Visual Basic. Nakon što dodate skripte ili kontrolisani kôd za predložak obrasca, sve promene koje želite da izvršite ili nove skripte ili kontrolisani kôd koji želite da dodate u predložak obrasca moraju biti napisani u istoj programerski jezik.

Kao predložak obrasca se razvija upoznati nove zahteve posla, možda ćete morati da promenite programskog jezika koji se koristi u predlošku obrasca. Na primer, pretpostavimo u sledećim situacijama:

 • Vaše preduzeće ima nove smernice da svi programi Microsoft Windows i programa proširenja razvila organizacija vaš sektor koristi C# programskom jeziku. Postojećih predložaka obrazaca koji koriste u vašem preduzeću su napravljene pomoću programskom jeziku Visual Basic. Za usklađivanje sa nove smernice, morate da konvertujete sve predložaka obrazaca tako da koriste C# programskom jeziku.

 • Koji ste objavili predložak obrasca koji je kreiran u programu Microsoft Office InfoPath 2003 koja ima skripte napisan JScript. Zato što Microsoft Office InfoPath 2007 omogućava korisnicima da popunjavaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca u Veb pregledaču, morate da konvertujete ovaj predložak obrasca u predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, a zatim ga objavite na serveru na InfoPath Forms Services. Međutim, InfoPath Forms Services može da prikaže samo predloške obrazaca koji sadrže kontrolisani kôd sklopove; Nije moguće objaviti predložak obrasca koji sadrži skriptu na serveru na InfoPath Forms Services. Morate da konvertujete skriptu u kontrolisani kôd skup tako da možete da objavite predložak obrasca na serveru na InfoPath Forms Services.

 • Vi ste odgovorni za održavanje nekoliko predložaka obrazaca koji ne dizajnirate. Te predloške obrazaca sadrže skripte napisan JScript. Iako možete da čitate i pišete izdata u JScript, koje su mnogo veљtiji sa pisanjem skripti pomoću alatke za Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript) programskom jeziku. Zato što će biti održavanje te predloške obrazaca, mnogo efikasniji će biti da skriptu je napisana u VBScript, tako da odlučite da biste zamenili postojeću skripte napisan JScript sa skripte napisane pomoću VBScript.

Ako morate da promenite programskog jezika koji se koristi u postojeći predložak obrasca, prvo morate da uklonite postojeće skripte ili kontrolisani kôd iz predloška obrasca, a zatim navodite novog programskog jezika za predložak obrasca. Kada promenite programerski jezik u predlošku obrasca, možete ponovo da napišete skriptu ili kontrolisani kôd na novom jeziku pomoću Microsoft Script Editor ili Microsoft Visual Studio alatke za aplikacije, a zatim dodajte novi scenario u predložak obrasca.

Vrh stranice

Promena programskom jeziku predloška obrasca

Pre nego što promenite programskom jeziku predloška obrasca, možda ćete želeti da biste sačuvali kopiju originalne izvorni kôd u uređivaču teksta, kao što je Microsoft Notepad, u slučaju da treba da upućuje na njega ili koristite originalni kod.

Čuvanje originalne izvorni kôd

 1. Otvorite predložak obrasca u režimu za dizajniranje.

 2. U meniju Alatke , postavite pokazivač programiranjei zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Ako vaš predložak obrasca sadrži skripte, kliknite na dugme Microsoft Script Editor.

  • Ako vaš predložak obrasca sadrži kontrolisani kôd, izaberite stavku Microsoft Visual Studio alatke za aplikacije.

 3. U meniju Uređivanje Microsoft Script Editor ili Microsoft Visual Studio alatke za aplikacije, izaberite stavku Izaberi sve.

 4. U meniju Uređivanje izaberite stavku Kopiraj.

 5. Nalepite kôd koji ste kopirali u uređivaču teksta, kao što je program Notepad.

 6. Sačuvajte datoteku uređivač teksta.

Promena programskom jeziku predloška obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. U okviru kategorije u dijalogu Opcije obrasca , kliknite na dugme programiranje.

 3. U okviru programskog jezika, kliknite na dugme Ukloni kôd.

 4. Kliknite na dugme da u okviru za poruku upozorenje koje nameravate da uklonite kôd iz predloška obrasca.

 5. Na listi predložak obrasca kôd jezik izaberite jezik koji želite da koristite u predlošku obrasca.

  Savet: Ako želite da promenite programskom jeziku Visual Basic ili C#, u polju lokacija projekta za Visual Basic i C# kôd Otkucajte lokaciju na kojoj želite da sačuvate datoteke projekta.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×