You have multiple accounts
Choose the account you want to sign in with.

Predlošci mogu da skladište stilove, stavke automatskog teksta, stavke automatskog ispravljanja, makroe, trake sa alatkama, postavke prilagođenih menija i tasterske prečice. Učitavanje predloška čini ga dostupnim kao globalni predložak koji možete da koristite dok radite sa dokumentima zasnovanim na bilo kom drugom predlošku.

Programski dodaci su dodatni programi koje možete da instalirate da biste proširili mogućnosti programa Microsoft kancelarija Word tako što ćete dodati prilagođene komande i specijalizovane funkcije. Primer programskih dodatka može biti program koji je dizajniran i distribuiran od strane IT sektora preduzeća za isticanje imena preduzeća u bilo kom dokumentu koji otvorite na računaru.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Učitavanje predložaka ili programski dodaci

Kada učitate predložak ili programski dodatak, on ostaje učitan samo za trenutnu Word sesiju. Ako zatvorite i ponovo pokrenete Word, predložak ili programski dodatak se ne učitava automatski.

 1. U programu Word 2010, 2013 ili 2016 izaberite stavke Datoteka >Opcije > Programski dodaci.

  U programu Word 2007 kliknite na dugme Microsoft kancelarija dugme ,Slika dugmetaa zatim izaberite stavku Opcije programa Word > programski dodaci.

 2. Na listi Upravljanje izaberite stavku Programski dodaci za Word, a zatim kliknite na dugme Idi.

 3. Izaberite karticu Predlošci.

 4. U okviru Globalni predlošcii programski dodaci potvrdite izbor u polju za potvrdu pored predloška ili programnog dodatka koji želite da učitate.

  Ako se predložak ili programski dodatak koji želite ne pojavljuje u polju, kliknite na dugme Dodaj ,prebacite se na fasciklu koja sadrži predložak ili programski dodatak koji želite, izaberite ga i kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Unload templates or add-ins

Dobra ideja je da poništite učitavanje predložaka i programskih dodatak koje ne koristite često da biste uštedeli memoriju i povećali brzinu programa Word. Kada otpremite predložak ili programski dodatak koji se nalazi u pokreni fascikli, Word poništava predložak za trenutnu Word sesiju, ali ga automatski ponovo učitava sledeći put kada pokrenete Word. Kada otpremite predložak ili programski dodatak koji se nalaze u bilo kojoj drugoj fascikli, on nije dostupan dok ga ponovo ne učitate. Da biste izbrisali predložak ili programski dodatak iz programa Word, morate da uklonite predložak ili programski dodatak iz dijaloga Predlošci i programski dodaci.

 1. U programu Word 2010, 2013 ili 2016 izaberite stavke Datoteka >Opcije > Programski dodaci.

  U programu Word 2007 kliknite na dugme Microsoft kancelarija dugme ,Slika dugmetaa zatim izaberite stavku Opcije programa Word > programski dodaci.

 2. Na listi Upravljanje izaberite stavku Programski dodaci za Word, a zatim kliknite na dugme Idi.

 3. Izaberite karticu Predlošci.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste poništili učitavanje predloška ili programnog dodatka, ali ga ostavili u okviru Globalni predlošci i programski dodaci, opozovite izbor u polju za potvrdu pored imena stavke.

  • Da biste poništili učitavanje predloška ili programnog dodatka i uklonili ga iz okvira u okviru Globalni predlošci i programski dodaci, kliknite na stavku u polju, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

E-pošte o opoterećenju predložaka ili programski dodaci:

 • Dugme Ukloni nije dostupno kada se predložak koji izaberete nalazi u pokreni fascikli.

 • Kada poništite učitavanje predloška ili programskog dodatka, ne uklanjate ga sa računara – samo ga činite nedostupnim. Lokacija na kojoj ste uskladištili predložak ili programski dodatak određuje da li je učitan kada pokrenete Word.

Vrh stranice

Učinite predložak ili programski dodatak dostupnim svaki put kada pokrenete Word

Da bi predložak ili programski dodatak bio dostupan pri svakom pokretanju programa Word, uskladištite programski dodatak ili predložak u pokreni fascikli. Da biste pronašli trenutnu lokaciju pokrene fascikle:

 1. U programu Word 2010, 2013 ili 2016 izaberite stavke Datoteka >Opcije > Napredno.

  U programu Word 2007 kliknite na dugme "Microsoft kancelarija" i Slika dugmetastavku Word opcije, a zatim izaberite stavku Opcije programa Word > Napredno.

 2. Pomerite se nadole do stavkeOpšte , a zatim izaberite stavku Lokacije datoteka.

 3. E-poštite lokaciju navedenu za pokretanje. Na ovoj lokaciji sačuvajte predložak ili programski dodatak koji želite da bude dostupan kada pokrenete Word.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×