Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ključnih reči su definisani od strane administratora da biste poboljšali rezultate pretrage. Mogu se koristiti u upitima iz polja za pretragu, ili lokacije centra za pretraživanje ili Više opcija traženja. Kada upit sadrži termin ključnu reč ili jedan njegov sinonima, svakom preporučeni rezultate u obliku najbolji pokušaji ili vizuelne najbolji pokušaji su istaknute na stranici rezultata pretrage. Dokument promocije i demotions, administratori određeni rezultate po ključnoj reči da premestite na vrh ili dno liste rezultata pretrage.

Tako što ćete definisati uslove koji se često koriste u pretragama kao ključne reči, administrator kolekcije lokacija može da pruži standardne rečnik imena, procesima i koncepata koje su deo „uobičajenih znanja” deljeni članovi organizacije. Kada ključne reči koje imaju sinonime i povezane najboljih pokušaja, vizuelne najbolji pokušaji dokument promocije i demotions, takođe postaju korisne alatke za vođenje korisnika prema preporučeni resurse.

Najbolje uloga, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije i dokument demotions mogu biti povezani sa definisana korisnička konteksta. Ove konteksta korisnika će vam omogućiti administratori preporučiti rezultate koje su važne za određene korisničke grupe, tako da korisnici u svakoj grupi će imati iskustvo pretrage na prilagođen njihove interesovanja i potrebama.

FAST Search ključnim rečima prvo dodajte ključne reči i njegove sinonima, a zatim dodate sve najboljim pokušajima, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije ili demotions, ključne reči.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikazali stranicu "upravljanje ključnim rečima"

Pristup stranici Dodavanje ključnih reči i da definišete ključne reči i postavke srodne pretrage, administrator kolekcije lokacija ide na matičnu stranicu lokacije najvišeg nivoa u kolekciji lokacija i koristi meni Radnje na lokaciji da biste prikazali stranicu "Postavke lokacije":

 1. Prijavite se na matičnu stranicu lokacije najvišeg nivoa sa dozvolama administratora kolekcije lokacija.

 2. U meniju Radnje na lokaciji i izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. Na stranici "Postavke lokacije", u odeljku Administracija kolekcije lokacija , kliknite na dugme Brza pretraga ključne reči. Ovo prikazuje stranicu upravljanje ključnim rečima.

 4. Definisati nove ključne reči i dodavanje postavke pretrage, kliknite na dugme Dodaj ključnu reč, a zatim pratite korake navedene u odeljku Dodavanje ključnih reči sa sinonima .

  Da biste dodali postavke pretrage da biste postojeće ključne reči, pomerite kursor preko ključnu reč, Razvijanje menija koji se pojavljuje izaberite stavku Uredii zatim pratite korake u odeljku relevantne dodavanje.

Možete takođe dodati postavke pretrage postojeće ključne reči na stranici detalji ključnu reč.

Vrh stranice

Dodavanje ključnih reči sa sinonima

Ključne reči koje pruža definicije za uobičajene termine koji se koriste u vašoj organizaciji. Svaka stavka ključnu reč mogu da sadrže listu sinonima. Sinonima može da bude definisana kao dvosmerna sinonima ili jednosmerne sinonima. Sa dvosmerna sinonima upita na ključnu reč ili bilo koju od sinonima pronaći će dokumenata koji sadrže bilo ključne reči i/ili bilo koju od sinonima. Sa jednosmerne sinonima upita ključne reči pronaći će dokumenata koji sadrže ili ključnih termina i/ili synonym(s), dok je upit na sinonima, će prikazati samo rezultate iz tog sinonima.

Važno: Koristite samo sinonimi da biste poboljšali opoziv za male rezultata. Ako dodajete sinonime za ključne reči koje već imate veliki skup rezultata, dodatni rezultati će biti dodat na kraj skup rezultata i performansama upita će biti značajno smanjena.

Napomena: Ključnih reči u upitima moraju da se podudaraju ključnu reč ili njegovu sinonim tačno. Delimična podudaranja neće raditi. Ključne reči koje može da se koristi samo u kolekciji lokacija gde su su definisani. Definicija ključne reči i najbolji izbor veze i vizuelno najbolji izbor za vas (ukoliko postoje) prikazuju kada polja za pretragu šalje rezultate upita na stranice sa rezultatima pretrage koja je u okviru iste kolekcije lokacija, a uključuje najbolji pokušaji Veb segment i/ili vizuelne najboljih pokušaja Veb segment.

Napomena: Ne možete da koristite isti sinonim za dve različite ključne reči ili Dodaj ključnu reč koja je već definisana kao ključnu reč ili sinonim.

 1. Pratite korake u odeljku starije prikaz stranice upravljanje ključnim rečima.

 2. Kliknite na dugme Dodaj ključnu reč da biste prikazali stranicu Dodavanje ključnih reči.

 3. U okviru Ključna fraza otkucajte reč, ime, skraćenica ili frazu koja će biti definisana kao ključnu reč.

  Savet: Termine koji se često koriste u pretragama da dobro ključnih reči. Kada definišete ključne reči, radite sa liste popularnih lokacija, procesima i alatki koje koriste vaše organizacije.

 4. Opcionalno: Da bi obezbedio sinonim za ključnu reč, otkucajte reči sa slično značenje u jedan sinonima , Two-way sinonima ili One-way sinonima. Odvojite sinonime tačkom i zarezom („;”).

 5. Opcionalno: Da biste pruža definicije za ključnu reč, otkucajte definiciju u okviru Definicija ključne reči . Definicija će biti prikazan iznad rezultata pretrage jezgro kada ključnu reč se koristi u upitu.

 6. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali ključne reči i idite na stranicu sa detaljima ključnu reč.

  Napomena: Ključne reči i njihove najbolji pokušaji su uskladišteni u tabelama sopstvene baze podataka i stupiti odmah.

Vrh stranice

Dodavanje najboljih pokušaja

Najbolji pokušaji preporučuje se rezultati po ključnoj reči. Najbolji pokušaji možete povezati sa preporučene Veb lokacije, skladišti podatke i dokumente. Kada korisnik sadrži ključnu reč ili jedan njegov sinonima u upitu, rezultati pretrage stranicu funkcije veze ka njegove povezane najboljih pokušaja na istaknutom mestu. Ovo omogućava administratoru poput vodiča za korisnike ka preporučenih lokacija i stranica. Najbolji pokušaji će biti prikazan na stranici rezultata pretrage u navedenom redosledu.

Najbolji pokušaji možete biti povezani sa jednog ili više korisnika konteksta, što znači da je najbolji izbor za vas samo će se prikazati ako korisnik koji unosi upit je definisan u kontekstu tog korisnika. Na primer, prikazuju samo najbolje A ako korisnik koji unosi upit ima lokacija kancelarije u njegov SharePoint korisničkog profila postavljeno na francuskom.

Na primer, možda ćete definišete plate kao ključnu reč i uključite URL adresu za matične stranice francuski plate sektor kao jedna od njene najbolji izbor veze. Kada francuski zaposlenog upiše ključnu reč termina plate u polje za pretragu, rezultati pretrage zatim obuhvata vezu ka lokaciji plate.

Napomena: Ako želite najbolje da se pojavi za više od jedne ključnu reč, morate uneti najbolji izbor za svaku ključnu reč.

 1. Pratite korake u odeljku starije prikaz stranice upravljanje ključnim rečima.

 2. Da biste dodali vezu najbolji pokušaji ključne reči:

  Kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč, a u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Dodavanje najbolji izbor da biste prikazali stranicu Dodavanje najbolji izbor za vas.

  Ili, kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč i u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Detalji ključnu reč. U odeljku " Najbolji pokušaji ", kliknite na dugme Dodaj najbolji izbor za vas.

  • U polju naslov otkucajte tekst veze za najbolje vezu.

  • U polju Opis otkucajte tekst koji se prikazuje ispod najbolji izbor veze.

  • U polju URL adresa otkucajte njene Veb adrese. Primeri: http://example.microsoft.com/my_site.htm ili http://example.microsoft.com

 3. Možete da dodate jednu ili više korisnika konteksta za koje treba da se primeni na najbolji izbor za vas.

  • U odeljku Kontekstu korisnika , kliknite na dugme Dodaj kontekst korisnika da biste prikazali listu dostupnih konteksta.

  • Izaberite jednu ili više kontekst, kliknite na dugme Dodaj , a zatim u redu.

  • Kontekstu korisnika ostavite prazno ako se odnosi na najbolji izbor za bilo koji korisnik kontekst.

 4. Možete da definišete datum početka i završetka za najbolji izbor za vas. Ako ne unesete datume, najbolji izbor će stupiti na snagu odmah sa bez isteka.

  1. U polju Datum početka , unesite datum koji želite da ovaj najbolje da se pojavi u rezultatima pretrage.

  2. U polju Datum završetka unesite datum koji želite da ovaj najbolji izbor više ne pojavi u rezultatima pretrage.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Dodavanje vizuelnih najboljim pokušajima

Vizuelni najbolje je odeljka relevantne informacije koje se prikazuju iznad rezultata pretrage. Sadržaj se ručno kreira i je povezan sa određenu ključnu reč. Vizuelni najbolji izbor je ograničena na tekst ili veze. Dizajner možete da kreirate obogaćenog vizuelne najboljih pokušaja, na primer slika banera ili HTML.

Napomena: Zbog bezbednosnih razloga, html datoteke (datoteke koje imaju oznaku tipa datoteke .htm ili .html) nisu podržane u SharePoint liste. Kada koristite html vizuelne najbolje uskladištene u SharePoint listu, sačuvajte datoteku sa lokala .aspx.

Administrator možete dodati vizuelne najbolje ključnu reč. Na stranici rezultata pretrage će se prikazati vizuelne najbolji izbor kad korisnik uključuju ključnu reč ili jedan njegov sinonima u upitu. Ako želite istu vizuelne najbolje da se pojavi za više ključnih reči, morate dodati vizuelne najbolji izbor za svaku ključnu reč.

Administrator takođe možete da primenite jedan ili više korisnika konteksta za vizuelno najbolji izbor da se prikazuju samo za određene korisnike ili grupe korisnika.

 1. Pratite korake u odeljku starije prikaz stranice upravljanje ključnim rečima.

 2. Da biste dodali vizuelne najbolje ključnu reč:

  • Kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč, a u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Dodavanje vizuelnih najbolji izbor da biste prikazali stranicu Dodavanje vizuelnih najbolji izbor za vas.

  • Ili, kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč i u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Detalji ključnu reč. U odeljku Vizuelne najboljim pokušajima , kliknite na dugme Dodavanje vizuelnih najbolji izbor za vas.

 3. U odeljku Vizuelne najbolji izbor u polju URL adresa otkucajte Veb adresu sadržaja da prikažete kao vizuelni najbolji izbor za ključne reči. Primer: http://example.microsoft.com/banner.aspx

 4. Možete da dodate jednu ili više korisnika konteksta za koje treba da se primeni vizuelne najbolji izbor.

  1. U odeljku Kontekstu korisnika , kliknite na dugme Dodaj kontekst korisnika da biste prikazali listu dostupnih konteksta.

  2. Izaberite jednu ili više kontekst, kliknite na dugme Dodaj , a zatim u redu.

  3. Ostavite kontekstu korisnika prazno ako vizuelne najbolje da se primenjuju za bilo koji korisnik kontekst.

 5. Možete da definišete datum početka i završetka za vizuelno najbolji izbor. Ako ne unesete datume, vizuelne najbolje počinje odmah bez isteka.

  1. U polju Datum početka , otkucajte datum koji želite vizuelne najbolje da se pojavi u rezultatima pretrage.

  2. U polju Datum završetka otkucajte datum koji želite vizuelne najbolje da više ne pojavljuje u rezultatima pretrage.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Dodavanje dokumenta promocije

Dokumente možete da budete unapređeni koji ukazuju na to da su veoma važnih rezultata za određenu ključnu reč. Kada korisnik pretražuje ključne reči ili jedan njegov sinonima, unapređene dokumentima će se pojaviti na vrhu liste rezultata pretrage.

Unapređene dokument se daje veći stepen nego što obično bi prema algoritam za rangiranje pretrage mašina. Kada administrator podiže dokumenta za ključnu reč, dokument se daje osnovnih dodatne pojačavanje vrednost (broj ranga tačaka, podrazumevani 1.000.000) kada se upit sadrži ključnu reč ili jedan njegov sinonima.

Možete da unapredite broj dokumenata po ključnoj reči. Redosled unapređene dokumente na vrhu liste rezultata će biti određen njihove početne vrednosti ranga (stepenu rangiranje).

Da biste unapredili dokumenata:

 1. Pratite korake u odeljku starije prikaz stranice upravljanje ključnim rečima.

 2. Da biste dodali dokument promocije ključnu reč:

  • Kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč, a u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Dodavanje promocije dokument da biste prikazali stranicu Dodavanje promocije dokumenta.

  • Ili, kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč i u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Detalji ključnu reč. U odeljku Dodavanje dokumenta promocije , kliknite na dugme Dodavanje promocije dokumenta.

 3. U polje naslov Otkucajte naslov za unapređivanje dokument. Naslov će nije moguće prikazati u rezultatu pretrage, samo na stranicama administratora.

 4. U odeljku Dokumenta promocije , u polju URL otkucajte URL adrese za dokument koji želite da podignete za ključne reči. Primer: http://example.microsoft.com/mydocument.htm

 5. Možete da dodate jednu ili više korisnika konteksta za koje treba da se primeni promocije dokumenta.

  1. U odeljku Kontekstu korisnika , kliknite na dugme Dodaj kontekst korisnika da biste prikazali listu dostupnih konteksta.

  2. Izaberite jednu ili više kontekst, kliknite na dugme Dodaj , a zatim u redu.

  3. Kontekstu korisnika ostavite prazno ako dokument promocije primenjuju za bilo koji korisnik kontekst.

 6. Možete da definišete datum početka i završetka za dokument promocije. Ako ne unesete datume, promociji dokument počinje odmah bez isteka.

  1. U polju Datum početka , unesite datum koji želite da ovaj dokument promocije da se pojavi u rezultatima pretrage.

  2. U polju Datum završetka unesite datum koji želite da ovaj dokument unapređenje u više se ne pojavljuju u rezultatima pretrage.

 7. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Dodavanje dokumenta demotions

Dokumente možete spustiti na niži rang koji ukazuju na to da su manje važne rezultate za određenu ključnu reč. Kada korisnik pretražuje ključne reči ili jedan njegov sinonima, spuštena dokumentima će se pojaviti na dnu liste rezultata.

Spuštena dokument je dat niži rang nego što obično bi prema algoritam za rangiranje pretrage mašina. Kada administrator spušta dokumenta za ključnu reč, fiksni broj ranga tačaka se oduzima od vrednosti pojačavanje kada upit sadrži ključnu reč ili jedan njegov sinonima.

Možete spuštanje broj dokumenata po ključnoj reči. Redosled spuštena dokumente na dnu liste rezultata će biti određen njihove početne vrednosti ranga (stepenu rangiranje).

Da biste spustili dokumenata:

 1. Pratite korake u odeljku starije prikaz stranice upravljanje ključnim rečima.

 2. Da biste dodali ključnu reč u dokumentu spuštanja nivoa:

  • Kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč, a u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Dodavanje spuštanja nivoa dokument da biste prikazali stranicu Dodavanje spuštanja nivoa dokumenta.

  • Ili, kliknite desnim tasterom miša na ime ključnu reč i u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Detalji ključnu reč. U odeljku Dodavanje spuštanja nivoa dokument , kliknite na dugme Dodaj spuštanja nivoa dokumenta.

 3. U polje naslov Otkucajte naslov za spuštanje dokumenta. Naslov će nije moguće prikazati u rezultatu pretrage, samo na stranicama administratora.

 4. U odeljku Spuštanja nivoa dokumenta , u polju URL otkucajte URL adrese za dokument koji želite da biste spustili za ključne reči. Primer: http://example.microsoft.com/mydocument.htm

 5. Možete da dodate jednu ili više korisnika konteksta za koje treba da se primeni spuštanje dokumenta.

  1. U odeljku Kontekstu korisnika , kliknite na dugme Dodaj kontekst korisnika da biste prikazali listu dostupnih konteksta.

  2. Izaberite jednu ili više kontekst, kliknite na dugme Dodaj , a zatim u redu.

  3. Kontekstu korisnika ostavite prazno ako dokument spuštanje primenjuju za bilo koji korisnik kontekst.

 6. Možete da definišete datum početka i završetka za spuštanje dokumenta. Ako ne unesete datume, dokument spuštanje počinje odmah bez isteka.

  1. U polju Datum početka , unesite datum koji želite da ovaj dokument spuštanja nivoa da se pojavi u rezultatima pretrage.

  2. U polju Datum završetka unesite datum koji želite da ovaj dokument spuštanja nivoa više ne pojavi u rezultatima pretrage.

 7. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Ograničavanje kontekstu korisnika

Koristite ograničenog korisnika kontekst vezu na stranici "upravljanje ključnim rečima" da biste izabrali jednog ili više korisnika konteksta i prikazivanje ključne reči, najbolji pokušaji, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije i demotions za izabranog korisnika kontekst samo.

Sve ključne reči i dalje će biti prikazana, ali sve najboljim pokušajima, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije i demotions koji se odnose na drugi korisnik konteksta će biti filtrirana.

Vrh stranice

Uređivanje detalja o ključnih reči

Stranicu sa detaljima ključnu reč daje pregled sinonima, najbolji pokušaji, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije i demotions koji su povezani sa ključnu reč.

Svaka stavka uključuje veze da biste uredili ili uklonili stavke.

 • Da biste promenili detalje najbolji izbor ili bilo koju drugu stavku, kliknite na dugme Uredii otkucajte nove informacije u poljima željene. Zatim kliknite na dugme u redu da biste sačuvali promene.

  Napomena: Ako ključnu reč obuhvata više najboljih pokušaja, koristite listu Promena redosleda da biste podesili redosled kojim će se pojaviti na stranici rezultata pretrage.

 • Da biste uklonili najbolji izbor za vas, vizuelne najbolji izbor za vas, promocije dokument ili spuštanja nivoa ključnu reč, kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×