Uređivanje radne sveske koja sadrži funkcije koje ne podržava Excel Web App

Kada pokušate da otvorite radnu svesku u programu Microsoft Excel za veb, možda ćete videti poruku o grešci koja vam saopštava da radna sveska sadrži funkcije koje Excel za veb ne podržavaju. Nepodržane funkcije su sadržaj ili funkcionalnost u radnoj svesci koja sprečava otvaranje ili uređivanje radne sveske ili, u nekim slučajevima, prikazivanje radne sveske u pregledaču. Ovaj članak pruža korake za uređivanje radne sveske, zavisno od prirode nepodržanih funkcija u radnoj svesci.

Detaljnije funkcije podrške u Excel za veb potražite u članku razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu Excel.

U ovom članku

Mogu da prikažem radnu svesku, ali ne i nepodržane funkcije

Ako radna sveska sadrži objekte, kao što su komentari, oblici ili mastilo, možete da prikažete podatke u radnoj svesci, ali ovi objekti ne mogu da se prikažu u pregledaču. Pored toga, ako radna sveska sadrži tabelu koja je povezana sa spoljnim izvorom podataka (tabelu upita), radna sveska daje prikaz podataka onako kako su poslednji put sačuvani u Excel aplikaciji za računare, a ne prikaz podataka uživo.

Kada u Excel za veb prikazujete ovakvu radnu svesku, poruka vas obaveštava da radna sveska ne može u potpunosti da se prikaže u pregledaču.

Ako pokušate da uredite radnu svesku u Excel za veb, poruka vas obaveštava da radnu svesku nije moguće urediti u pregledaču. Poruka obezbeđuje kratka uputstva za kreiranje kopije radne sveske. Excel za veb uklanja nepodržane funkcije iz kopije, što omogućava uređivanje kopije u pregledaču.

Ako vam ne smeta da uklonite funkcije radne sveske tako da možete da uređujete u pregledaču, idite i napravite kopiju. Ako ne želite da radite sa kopijom radne sveske, Excel za veb za skladištenje i pregled centralne kopije radne sveske i dalje možete da koristite komandu Otvori u programu Excel u Excel za veb da biste uredili radnu svesku.

Pratite dolenavedene korake.

Ako želite da možete da uredite radnu svesku u Excel za veb, uradite sledeće:

 1. U poruci kliknite na vezu Uređivanje kopije.

 2. Prihvatite novo ime koje Excel za veb predlaže ili otkucajte drugačiji, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Oprez:  Ako otkucate ime koje se podudara sa originalnim imenom i potvrdite izbor u polju za potvrdu Zameni postojeće datoteke, originalna kopija radne sveske će se izgubiti kada kliknete na dugme Sačuvaj.

 3. Uredite novu kopiju radne sveske u pregledaču. Originalna kopija se ne menja.

Ako ipak ne želite da napravite kopiju ni da uređujete radnu svesku u Excel aplikaciji za računare, uradite sledeće:

 1. U poruci kliknite na dugme Otkaži.

 2. U Excel za veb izaberite stavku Uredi radnu svesku, a zatim izaberite stavku Uredi u programu Excel.

 3. Uredite radnu svesku u Excel aplikaciji za računare. Kad u programu Excel kliknete na dugme Sačuvaj, radna sveska se automatski skladišti na veb lokaciji na kojoj ste je otvorili.

  Napomena:  Ako izbor stavke Uredi u programu Excel dovede do pojave poruke koja vam saopštava da nemate podržani pregledač ili ispravnu verziju programa Excel, pročitajte odeljak Dobijam poruku o grešci kada pokušam da otvorim radnu svesku u programu Excel u nastavku ovog članka.

Vrh stranice

Radna sveska obuhvata funkcije koje je sprečavaju da se otvori u programu Excel Web App

Neke funkcije, na primer zaštita od listova i Validacija podataka, sprečavaju otvaranje radne sveske za prikaz ili uređivanje u Excel za veb.

Kada pokušate da prikazujete ili uređujete ovakvu radnu svesku u Excel za veb, poruka vas obaveštava da radnu svesku nije moguće otvoriti u pregledaču.

Ako imate dozvolu za uređivanje radne sveske, možete je otvoriti u Excel aplikaciji za računare. U poruci kliknite na vezu Uređivanje kopije.

Ako vidite drugu poruku koja vam saopštava da nemate podržani pregledač ili ispravnu verziju programa Excel, pročitajte odeljak Dobijam poruku o grešci kada pokušam da otvorim radnu svesku u programu Excel u nastavku ovog članka.

Vrh stranice

Dobijam poruku o grešci kada pokušam da otvorim radnu svesku u programu Excel

Ako u Excel za veb izaberete stavku Uredi u programu Excel , možda ćete videti poruku koja kaže da nemate podržani pregledač ili ispravnu verziju programa Excel. Ukoliko dođe do toga, uradite sledeće:

 • Koristite Office Excel 2003 ili noviju verziju (Windows) ili koristite Excel za Mac 2008 verzije 12.2.9 ili noviju verziju (Mac).

  • Windows: Ako koristite Excel 2003, instalirajte najnoviji servisni paket. Ako je vaša verzija programa Excel starija od 2003 ili uopšte nemate Excel, preuzmite probnu verziju Microsoft Office 2010 kada vas Office Web Apps upita.

  • Mac: ako je vaša verzija programa Excel for Mac 2008 starija od 12.2.9 ili nemate uopšte Excel za Mac, Preuzmite probnu verziju sistema Microsoft Office za mac 2011.

 • Koristite Firefox, Internet Explorer (Windows) ili Safari (Mac). Ako koristite Internet Explorer, omogućite pokretanje ActiveX kontrole. Ako koristite Firefox, morate da koristite i Excel 2010.

Pronađite više informacija o zahtevima za korišćenje komande „Uredi u programu Excel“.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×