Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaša organizacija je razvoj prilagođenih programa Microsoft Windows ili prilagođene Veb obrasca za prikupljanje podataka, možete da integrišete funkcije u programu Microsoft Office InfoPath uređivač pomoću kontrole programa InfoPath u prilagođeni program.

Ovaj članak pruža pregled kako možete da proširite i pomoću jednog od kontrole uključenim u programu InfoPath i InfoPath Forms Servicespoboljšavanje prilagođenih programa ili Veb obrasca.

Napomena: Da biste koristili InfoPath kontrolu u prilagođenom programu ili Veb obrasca, moraćete da budu upoznati sa korišćenjem na Microsoft Component Object Model (COM), Microsoft .NET framework ili ASP .NET kontrole u prilagođenom programu.

U ovom članku

Pregled

InfoPath možete da koristite za kreiranje predložaka obrazaca koji vam pomažu u vašoj organizaciji da prikupljate podatke o dosledne i ponovo koristiti tako što ćete koristiti funkcije kao što su uslovno oblikovanje, validacija podatakai podataka za povezivanje sa Veb uslugama i bazama podataka. Korisnici mogu da popune obrasce koji su zasnovani na predloške obrazaca na računarima, ili u Veb pregledaču ako Web server koristi InfoPath Forms Services.

Ako vaše poslovne zahteve kontrolisati da koristite prilagođeni rešenje, možete da iskoristite prednost ove funkcije tako što ćete koristiti InfoPath kontrolu u prilagođenom programu ili Veb obrasca. Na primer, pretpostavimo u sledećim situacijama:

  • Vaše preduzeće razvili prilagođene Windows program koji funkcioniše sa bazom podataka vašeg preduzeća. Umesto kreiranja korisničkog interfejsa od početka da prikupite podatke za ove baze podataka, možete da uštedite vreme razvoja pomoću programa InfoPath kontrole kao podatke prikupiti interfejs. Prilagođeni program će imati svi podaci koje prikuplja funkcije programa InfoPath uređivača i imaćete pogodnosti ne morate da razvijajte sopstvene interfejs.

  • Imate posao zahteva za Veb obrasca nego možete prihvatiti i prikazivanje inženjera crteža u određenom formatu. Korisnici moraju prosledite ove inženjera crteža da biste primenili sastavni dozvolu za. Da biste ispunili ovaj zahtev za preduzeća, timu za razvoj kreirao prilagođene program koji možete prihvatiti ove crteže putem Veb obrasca i da ih prikažete u Veb pregledaču. Treba da se povežete Veb program SQL Server baze podataka za skladištenje crteže prosledili korisnici. Tako što ćete produžiti vaše prilagođene Veb obrasca pomoću programa InfoPath kontrole, možete da koristite u InfoPath osnovne podrške za SQL Server baze podataka bez potrebe da razvije nove prilagođene program koji funkcioniše sa postojeće Veb obrasca za vaše preduzeće.

  • Preduzeće koristi spoljni izvor podataka koji je trenutno nije podržan tako što ćete prikupiti programima, uključujući InfoPath podataka. Pošto preduzeće koristi ovaj spoljni izvor podataka za skladištenje podataka, timu za razvoj kreirao prilagođene programa Windows da biste komunicirali sa ovom spoljnog izvora podataka. Dodavanje prilagođene program InfoPath kontrole pruža bogate, korisnički interfejs koja uključuje sve funkcije u programu InfoPath.

Sa programom InfoPath encapsulated u kontroli, sada možete da dodate funkcije programa InfoPath uređivača u prilagođenom programu Windows ili prilagođene Veb obrasca.

Vrh stranice

InfoPath kontrole

InfoPath kontrole je kompajlirana dinamičke veze datoteke biblioteke (.dll) koji pokazuje funkcije programa InfoPath uređivača u prilagođenom programu Windows ili Veb obrasca. InfoPath i InfoPath Forms Services brod tri različite verzije programa InfoPath kontrole. Kontrola koji koristite zavisi od tehnologije koriste prilagođeni program i da li taj program će se koristiti na računarima sa programom InfoPath ili putem pregledača kao Veb obrasca.

Program Windows prilagođeno koja koristi COM    Koristite Ipeditor.dll datoteka koji se dobija uz InfoPath u prilagođenim Windows aplikacijama koje koriste COM. Da biste koristili ove kontrole, kreirati instancu InfoPathEditorObject klase. Ova klasa postaje dostupan tako što ćete dodati referenca Ipeditor.dll datoteku u programu za prilagođene. Zbog toga što koristite datoteke koji se dobija uz InfoPath, korisnici treba da imaju InfoPath instaliran na računaru da biste koristili prilagođeni program.

Program Windows prilagođeno koja koristi .NET framework    Koristite Microsoft.Office.InfoPath.FormControl skup koji se dobija uz InfoPath u prilagođeni program Windows koja koristi .NET framework. MSDN članak, Hosting InfoPath 2007 obrazac uređivanja okruženje u prilagođeni Windows obrasca aplikaciji, ima više informacija i primer kôd koji koristi ovaj skup. Zbog toga što koristite datoteke koji se dobija uz InfoPath, korisnici treba da imaju InfoPath instaliran na računaru da biste koristili prilagođeni program.

Prilagođeni Veb obrasca    Koristite kontrolu XmlFormView ASP.NET koji se dobija uz InfoPath Forms Services u prilagođeni Veb obrazac. MSDN članak, Hosting InfoPath 2007 obrazac uređivanja okruženje u prilagođeni Veb obrasca, ima više informacija i primer kôd koji koristi ovu kontrolu. Zbog toga što ova kontrola prikazuje vaše prilagođene Veb obrasca kroz server koji koristi InfoPath Forms Services, korisnici samo treba Veb pregledač da biste koristili prilagođeni Veb obrazac.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×