Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pametno punjanje je funkcija koja pomaže u zaštiti Surface baterije od uslova koji mogu da ubrzaju pogoršanje baterije ili dovode do proširenja. Pametno punjanje je uvek aktivno i automatski se uključuje kada otkrije da je uređaj priključen tokom više perioda ili se koristi pri povišenim temperaturama.

Kada je pametno punjenje uključeno, baterija se puni i maksimalno punjenje ograničava na 80%. Ikona srca će se pojaviti iznad ikone baterije na sistemskoj paleti kako biste znali da je pametno punjanje aktivno i uključeno. Zbog toga možete da primetite smanjeno trajanje baterije.

Kada bateriju ispraznite ispod 20% ili često koristite bateriju, pametno punjenje će automatski pauzirati i omogućiti uređaju da se napuni do 100%. Kada vam je potrebna puna baterija, možete ručno da pauzirate pametno punjanje u aplikaciji Surface. Pametno punjanje će se ponovo uključiti po potrebi, na osnovu obrazaca za korišćenje baterije.  

Kada se baterija puni na 100%

Pametno punjanje je uvek aktivno na Surface uređaju. Kada je uključen, preporučuje se da ga ostavite uključenog. Evo nekih instanci kada bi trebalo da pauzirate pametno punjenje da biste obezbedili pun kapacitet baterije:

  • Dok putujete, kao na dugačkom letu

  • Kada prisustvuje dugim sastancima

  • Idemo u kafić ili restoran

  • Svaki put kada mislite da ćete možda morati da koristite pun punjenje baterije i utičnica možda neće biti dostupna

Napomena: Ne mogu svi Surface uređaji da pauziraju pametno punjenje. Da biste videli kompatibilne uređaje, idite na odeljak Briga za Surface bateriju.

Kako da napunite bateriju na 100%

Ako Surface uređaj može da pauzira pametno punjenje, evo kako to možete da uradite: 

  1. Izaberite Start i otvorite Surface aplikaciju.

    Otvaranje aplikacije Surface

    Savet: Ako ne možete da pronađete Surface aplikaciju na Surface uređaju, možda ćete morati da je instalirate iz prodavnice Microsoft Store. Preuzmite aplikaciju Surface

  2. Izaberite stavku & baterije i u odeljku Pametno punjenje izaberite stavku Napuni do 100%.

Pametno punjenje će biti pauzirano i dozvoliće pun punjenje baterije dok Surface ne bude potrebno da ga ponovo uključi. Možda će biti potrebno nekoliko dana da se pametno punjenje ponovo uključi i ograniči kapacitet baterije na 80%. Otvorite aplikaciju Surface u bilo kom trenutku da biste videli status punjenja baterije. 

Ne zaboravite da pauzirate nekoliko časova pre nego što vam bude potrebna baterija preko celog ekrana. Ako pauzirate pametno punjanje ranije nego što je potrebno, to se može automatski ponovo uključiti. 

Pametno punjanje je funkcija koja pomaže u zaštiti Surface baterije od uslova koji mogu da ubrzaju pogoršanje baterije ili dovode do proširenja. Pametno punjanje je uvek aktivno i automatski se uključuje kada otkrije da je uređaj priključen tokom više perioda ili se koristi pri povišenim temperaturama.

Kada je pametno punjenje uključeno, baterija se puni i maksimalno punjenje ograničava na 80%. Zbog toga možete da primetite smanjeno trajanje baterije.

Kada bateriju ispraznite ispod 20% ili često koristite bateriju, pametno punjenje će automatski pauzirati i omogućiti uređaju da se napuni do 100%. Pametno punjanje će se ponovo uključiti po potrebi, na osnovu obrazaca za korišćenje baterije. 

Srodne teme

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×