Μήνυμα σφάλματος: Το αρχείο ή ο κατάλογος είναι κατεστραμμένος...

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 176646 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Όταν επιχειρείτε να ανοίξετε, να διαγράψετε ή να μετονομάσετε ένα αρχείο ή φάκελο χρησιμοποιώντας τα Windows NT Explorer, Διαχείριση αρχείων ή μια γραμμή εντολών, ενδέχεται να λάβετε ένα από τα παρακάτω μηνύματα λάθους:

 • <drive>: \<folder> είναι μη προσπελάσιμες</folder></drive>
  Το αρχείο ή ο κατάλογος είναι κατεστραμμένα και μη αναγνώσιμη.Το αρχείο ή ο κατάλογος είναι κατεστραμμένα και μη αναγνώσιμη. Το αρχείο ή κατάλογο \<folder> είναι κατεστραμμένα και μη αναγνώσιμα.</folder>
  Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα Chkdsk.

Αιτία

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να προκύψει εάν το αρχείο, φάκελο ή αρχείο συστήματος ευρετηρίου (κύρια Κατεστραμμένο αρχείο πίνακα [MFT] ή πίνακα εκχώρησης αρχείων [FAT]).

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Όταν η εντολή Chkdsk εντοπίζει προβλήματα με το σύστημα αρχείων και επιχειρεί να επιδιόρθωση της ζημιάς, μπορεί να προκύψει απώλεια δεδομένων. Η Microsoft δεν συνιστά εκτέλεση του Chkdsk με το διακόπτη γραμμής εντολών/f εκτός και αν έχετε πλήρη αντίγραφο ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου.

Προσπαθήστε να επιδιορθώσετε το κατεστραμμένο αρχείο, φάκελο ή αρχείο συστήματος ευρετήριο χρησιμοποιώντας Η εντολή Chkdsk. Για να γίνει αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση.
 2. Με το Άνοιγμα πλαίσιο, πληκτρολογήστε το chkdsk /f <drive>:</drive>, όπου <drive> είναι το γράμμα της μονάδας δίσκου στην οποία το κατεστραμμένο αρχείο υπάρχει ευρετήριο συστήματος φακέλου ή αρχείου.</drive>
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Εάν ο σκληρός δίσκος είναι μεγάλη, Chkdsk ενδέχεται να διαρκέσει μερικά λεπτά σε πολλές ώρες για να ολοκληρωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Chkdsk αποθηκεύει κάθε Έγινε επιδιόρθωση του αρχείου στον ριζικό φάκελο ως αρχείο<nnnn>.chk το αρχείο και κάθε επιδιορθωμένη φάκελο στο ριζικό φάκελο ως ένα βρέθηκε.φάκελος<nnn> όπου <n> είναι ένας αριθμός. </n></nnn></nnnn>

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Chkdsk, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, κάντε κλικ στη Βοήθεια, κάντε κλικ στο κουμπί το ευρετήριο καρτέλα, πληκτρολογήστε "chkdsk" (χωρίς εισαγωγικά) και στη συνέχεια διπλό- Κάντε κλικ στο θέμα "Εντολή Chkdsk".

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στα ακόλουθα άρθρα της Microsoft (Knowledge Base):

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: 156571
ΤΊΤΛΟΣ: Πώς να εκτελέσετε την εξέταση δίσκων στα Windows NT 4.0

ΆΡΘΡΟ ID: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΌ: 160963
ΤΊΤΛΟΣ: CHKNTFS.EXE: Τι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: 161801
ΤΊΤΛΟΣ: η εντολή Chkdsk αναφέρει μια εσφαλμένη 41 Αναγνωριστικό συμβάντος

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 176646 - Τελευταία αναθεώρηση: Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 - Αναθεώρηση: 5.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.5
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.51
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 3.51
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Enterprise Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kberrmsg kbprb kbsetup kbmt KB176646 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:176646

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com