Az Outlook 2010 „A melléklet mérete meghaladja a megengedett mértéket” hibaüzenetet jelenít meg nagy méretű e-mail mellékletek csatolásakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2222370 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenségA Microsoft Office Outlook 2010 alkalmazásban a következő hibaüzenet jelenhet meg, ha mellékletet csatol egy e-mail üzenethez:

A melléklet mérete meghaladja a megengedett mértéket.

A kép összecsukásaA kép kibontása
A hibát ábrázoló képernyőfelvétel

Oka

A problémának a használt e-mail fiók típusától függően az alábbi okai lehetnek.

Internetes e-mail fiók (POP3, IMAP, HTTP) esetén

A hibaüzenetet az okozza, hogy az Outlook 2010 alkalmazásban a mellékletek új alapértelmezett méretkorlátja internetes e-mail fiókok esetén 20 megabájt (20480 KB). Ez a korlát megakadályozza, hogy a számítógép folyamatosan olyan nagyon nagy méretű fájlokat próbáljon feltölteni, amelyek túllépik a legtöbb internetszolgáltató által használt méretkorlátokat. A korlát egyaránt érvényes egyetlen 20 megabájtnál (MB) nagyobb melléklet, vagy több, összesen 20 MB feletti méretű melléklet esetén.

Microsoft Exchange Server e-mail fiók

Exchange Server-postafiók használata esetén a hibaüzenet (alapértelmezés szerint) olyankor jelenik meg, ha egy vagy több elemet csatolt egy üzenethez, és a mellékletek méretének összege nagyobb, mint 10 MB (10240 KB). Ez a mellékletkorlátozás nem függ össze az Outlook 2010 alkalmazásban bevezetett, az internetes e-mail fiókokra vonatkozó új korláttal. Az Exchange-postafiókra vonatkozó korlátozás az Exchange-rendszergazda által a Transport Settings Properties (Átviteli beállítások tulajdonságai) párbeszédpanelen konfigurált Maximum send size (Maximális küldési méret) beállításból ered.

A kép összecsukásaA kép kibontása
A Transport Settings Properties (Átviteli beállítások tulajdonságai) párbeszédpanelt ábrázoló képernyőfelvétel


A megoldás

A mellékletekre vonatkozó alapértelmezett méretkorlát módosításához az Outlook 2010 alkalmazással használt e-mail fiók típusától függően a következő lépéseket kell végrehajtania.

Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén vissza tudja állítani a beállításjegyzéket. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:

322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP és Windows Vista rendszerben

Internetes e-mail fiók (POP3, IMAP, HTTP) esetén

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen az Automatikus javítás című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg szeretné elvégezni, lépjen a Kézi javítás című részre.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte lévő gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50510
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy USB-meghajtóra vagy egy CD-re, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

Internetes e-mail fiók esetén az Outlook 2010 mellékletekre vonatkozó alapértelmezett méretkorlátjának módosításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki az Outlook alkalmazásból.
 2. Indítsa el a beállításszerkesztőt.
 3. Keresse meg az alábbi beállításkulcsok egyikét, és kattintson rá:

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences
  Megjegyzés: Ha nem létezik ez az alkulcs, hozza létre azt manuálisan.
 4. Vegye fel a következő rendszer-beállítási adatokat a beállításkulcsba:

  Érték típusa: DWORD
  Azonosítónév: MaximumAttachmentSize
  Érték: A teljes legnagyobb megengedett mellékletméretet meghatározó egész szám. például 30 MB-os korlát konfigurálásához a 30720 (decimális) értéket kell megadnia.
  Megjegyzések:
  • Amennyiben nem kíván mellékletkorlátozást beállítani, adjon meg nullát (0).
  • Ha az alapértelmezett 20 MB-nál kisebb maximális méretet szeretne konfigurálni, adjon meg egy 20 MB alatti értéket.
 5. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 6. Indítsa el az Outlook alkalmazást.

Microsoft Exchange Server e-mail fiók esetén

Exchange Server-fiók használata esetén az Outlook 2010 alkalmazásnak az internetes e-mail fiókokra vonatkozó új 20 MB-os mellékletkorlátozása nem érvényes. Az Outlook ehelyett az Exchange-kiszolgálón konfigurált korlátot alkalmazza. Az Exchange Server-fiókon keresztül küldött üzenetek méretét szabályozó beállítás módosításához kövesse az alábbi lépéseket.

Megjegyzések
 • Az itt ismertetett lépések az Exchange Server 2007 verzióra vonatkoznak. A lépések hasonlóak az Exchange többi verziója esetén is.
 • Az Exchange Server ezen beállítása nem csak az Outlook 2010, hanem az összes Outlook-verzió esetén érvényes.
 • Az alábbi lépésekben leírt módosítások megtételére csak az Exchange-rendszergazdák jogosultak. Az általános felhasználók nem rendelkeznek hozzáféréssel az Exchange felügyeleti konzolhoz.
 1. Indítsa el az Exchange felügyeleti konzolt.
 2. Nyissa meg az Organization Configuration (Szervezeti konfiguráció) csomópont Hub Transport (Elosztó továbbítókiszolgáló) elemét.
 3. A Global Settings (Általános beállítások) lapon kattintson a Transport Settings (Átviteli beállítások) gombra. (A lépést ábrázoló képernyőfelvétel alább található.)

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  A lépést ábrázoló képernyőfelvétel.

 4. Az Actions (Műveletek) ablaktábla Transport Settings (Átviteli beállítások) részén kattintson a Properties (Tulajdonságok) elemre.
 5. Transport Settings Properties (Átviteli beállítások tulajdonságai) párbeszédpanel General (Általános) lapján konfigurálja a Maximum send size (KB) (Maximális küldési méret) beállítást.
 6. Kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Mivel az Exchange kiszolgáló gyorsítótárazza a különböző beállításokat, a módosítás nem lép azonnal érvénybe, előfordulhat, hogy több órát is várnia kell, amíg azt az Outlook alkalmazás is tükrözni fogja.

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2222370 - Utolsó ellenőrzés: 2014. június 11. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook 2010
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme KB2222370
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com