Cikk azonosítója: 2271812 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amennyiben a számítógépen Windows Vista rendszer fut, a Windows biztonsági központ figyelmezteti a Windows tűzfal kikapcsolt állapotáról. Amennyiben megpróbálja bekapcsolni a Windows tűzfalat, és ezért a Windows biztonsági központban a Bekapcsolás most gombra kattint, a következő hibaüzenet jelenik meg:
A Biztonsági központ nem tudja bekapcsolni a Windows tűzfalat.

A Szolgáltatások konzolban észrevehető, hogy a Windows tűzfal-szolgáltatás még akkor sem fut, ha a szolgáltatást automatikus elindulásra konfigurálták. Amennyiben saját kezűleg próbálja meg elindítani a Windows tűzfal-szolgáltatást, a következő hibaüzenet jelenik meg:
A Windows nem tudta elindítani a Windows tűzfalat a Helyi számítógépen. További információkért tekintse át az Eseménynaplót. Amennyiben egy nem Microsoft-alapú szolgáltatásról van szó, forduljon a szolgáltatás forgalmazójához, és tekintse meg az 5-ös szolgáltatásspecifikus hibakódot.
Megjegyzés A Szolgáltatások konzol megnyitásához kattintson a Start
A kép összecsukásaA kép kibontása
gombra
, majd a Futtatás gombra, írja be a Services.msc szöveget, majd kattintson az OK gombra.

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezik, ha a Windows tűzfal-szolgáltatás indítását végző felhasználói fiók nem rendelkezik a vonatkozó bejegyzések hozzáféréséhez szükséges engedélyekkel.

A megoldás

A probléma automatikus diagnosztizálása és javítása

A probléma automatikus kijavításához kattintson az alábbi Fix-it képre. Ha biztonsági értesítés jelenik meg, kattintson a Futtatás gombra.


Microsoft Fix it 9810866

További információ

A Windows 7 rendszer Windows tűzfalával kapcsolatosan bővebben az alábbi hivatkozásra kattintva olvashat: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/products/features/windows-firewall

A Windows Vista rendszer Windows tűzfaláról az alábbi honlapon tájékozódhat: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/understanding-firewall-settings#1TC=windows-7
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2271812 - Utolsó ellenőrzés: 2014. május 29. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
  • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
  • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
  • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Business 64-bit edition
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Ultimate
Kulcsszavak: 
kbprb kbtshoot kbsurveynew kbmatsfixme kbexpertisebeginner kbexpertiseinter KB2271812
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com