Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων εκτύπωσης σε δίκτυο

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 243075 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR243075
Εάν το άρθρο αυτό δεν περιγράφει το θέμα που αφορά το υλικό σας, ανατρέξτε στην ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web, για να προβάλετε περισσότερα άρθρα σχετικά με το υλικό:
http://support.microsoft.com/default.aspx/w98?sid=460
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπώσεων σε δίκτυο. Έχετε υπόψη σας ότι αυτό το άρθρο παραπέμπει σε ένα εκτενέστερο άρθρο με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων τοπικών (εκτός δικτύου) εκτυπώσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά ζητήματα εκτυπώσεων παρουσιάζονται σε τοπικό επίπεδο και δεν σχετίζονται στην πραγματικότητα με θέματα "δικτύου".

Περισσότερες πληροφορίες

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων εκτύπωσης σε εκτυπωτή δικτύου:
 1. Εξακριβώστε ότι το θέμα εκτύπωσης είναι πραγματικά δικτυακό και δεν σχετίζεται με τοπικές εκτυπώσεις. Για να γίνει αυτό, προσπαθήστε να εκτυπώσετε σε τοπικό εκτυπωτή ή εκτελέστε τα βήματα που περιγράφονται στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
  128345 Αντιμετώπιση προβλημάτων εκτύπωσης στα Windows 95/98
  Σημειώστε ότι, αν μπορείτε να εκτυπώσετε σε τοπικό εκτυπωτή, το ζήτημά σας πιθανώς σχετίζεται με το δίκτυο. Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του δικτύου σας για περαιτέρω βοήθεια σχετικά με το θέμα της εκτύπωσης.
 2. Εκτυπώστε σε αρχείο και κατόπιν αντιγράψτε το αρχείο στο διακομιστή εκτύπωσης:
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings) και κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή Εκτυπωτές (Printers).
  • Κάντε δεξιό κλικ στον εκτυπωτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα Λεπτομέρειες (Details) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο (File) στο πλαίσιο Εκτύπωση στη θύρα (Print To The Following Port).
  • Εκτυπώστε ένα έγγραφο από οποιοδήποτε πρόγραμμα. Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε ένα όνομα αρχείου για την εργασία εκτύπωσης.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Προγράμματα (Programs) και κατόπιν στην επιλογή Γραμμή εντολών MS-DOS (MS-DOS Prompt).
  • Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε copy διαδρομή_για_το_αρχείο όνομα_αρχείου όνομα_εκτυπωτή_δικτύου /b και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER, όπου διαδρομή_για_το_αρχείο είναι η θέση του αρχείου που δημιουργήσατε στο τέταρτο βήμα, όνομα_αρχείου είναι το όνομα του αρχείου που δημιουργήσατε στο βήμα Δ και όνομα_εκτυπωτή_δικτύου είναι η θέση του εκτυπωτή στο δίκτυο (για παράδειγμα, \\όνομα_διακομιστή\όνομα_κοινόχρηστου_στοιχείου).

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο διακόπτης /b δηλώνει ένα δυαδικό αρχείο και έχει ως αποτέλεσμα την εκτύπωση ολόκληρου του αρχείου. Χωρίς το διακόπτη /b, ίσως να μην εκτυπωθεί ολόκληρο το αρχείο. Ο εκτυπωτής ενδέχεται να σταματήσει την εκτύπωση του αρχείου στον πρώτο χαρακτήρα CTRL+Z που θα συναντήσει στο αρχείο.
 3. Κάντε καταγραφή μιας θύρας εκτυπωτή για τον εκτυπωτή δικτύου αντί να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση που βασίζεται στη Διεθνή Σύμβαση Ονομάτων (universal naming convention - UNC):
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings) και κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή Εκτυπωτές (Printers).
  • Κάντε δεξιό κλικ στον εκτυπωτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα Λεπτομέρειες (Details) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Αντιστοιχία θύρας εκτυπωτή (Capture Printer Port).
  • Κάντε κλικ στη θύρα που θέλετε να καταγραφεί (όπως η θύρα LPT2) και στη διαδρομή του εκτυπωτή δικτύου (όπως \\όνομα_διακομιστή\όνομα_κοινόχρηστου_εκτυπωτή).

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλετε αυτή η σύνδεση να είναι διαθέσιμη κάθε φορά που ξεκινάτε τον υπολογιστή σας, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Επανασύνδεση κατά την εκκίνηση (Reconnect At Logon).
 4. Προσπαθήστε να εκτυπώσετε το έγγραφο από άλλον υπολογιστή στο δίκτυο. Εάν μπορείτε να εκτυπώσετε με επιτυχία από διαφορετικό υπολογιστή, το θέμα που αντιμετωπίζετε αφορά τον τοπικό σας υπολογιστή, το πρόγραμμα ή το έγγραφο που υπάρχει στον υπολογιστή σας. Ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε τις διαδικασίες που περιγράφονται στο βήμα 1 του άρθρου.
 5. Εάν εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η εκτύπωση σε εκτυπωτή δικτύου, εκτελέστε τα τυπικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου:
  • Προσπαθήστε να εξετάσετε το διακομιστή εκτύπωσης.
  • Καταργήστε και εγκαταστήστε ξανά τα πρωτόκολλα δικτύου που χρησιμοποιείτε.
 6. Εάν έχετε πολλά προγράμματα-πελάτες δικτύου, προσπαθήστε να καταργήσετε ένα από αυτά τα προγράμματα:
  • Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings), κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και κατόπιν κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Δίκτυο (Network).
  • Κάντε κλικ σε ένα από τα προγράμματα-πελάτες δικτύου και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση (Remove).
  • Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  • Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή σας και προσπαθήστε να εκτυπώσετε ξανά.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 243075 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 - Αναθεώρηση: 2.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 98 Δεύτερη Έκδοση
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows Millennium Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbfaq kbhowto kbnetwork kbprint kbtshoot KB243075

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com