USB- és SD-adathordozók – ReadyBoost használata SD-kártyával vagy flash meghajtóval

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2442620 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

További információ

A kép összecsukásaA kép kibontása
sbs small
A cikk részletes leírást tartalmaz.

A jelenség

Kevés memóriával, illetve szabad tárhellyel rendelkező netbook számítógépem vagy régebbi számítógépem van. Hogyan használhatok USB-meghajtót vagy SD-kártyát a munka felgyorsítására?

A megoldás

Elődjéhez, a Windows Vista rendszerhez hasonlóan a Windows 7 is biztosítja a Windows ReadyBoost funkciót a netbook számítógépek és a régebbi számítógéprendszerek memóriabővítésére. A rendszerteljesítmény javítására használhat permanens tárolásra alkalmas flash memóriát (pl. meglévő USB-meghajtóját vagy SD-memóriakártyáját). Ez a hozzáadott memória gyorsítótárként lesz felhasználva például a nagy fájlok betöltési és szerkesztési folyamataiban.


Fontos: Legalább 500 MB szabad tárolókapacitással rendelkező USB-meghajtóra vagy memóriakártyára, illetve magas adatátviteli sebességre van szükség. Mivel az SD-kártyák akár hosszabb ideig is a számítógépek kártyaolvasójában hagyhatók, ezért ezek kifejezetten alkalmasak a ReadyBoost használatához. Az egy vagy két GB tárolókapacitással rendelkező kártyák tökéletesen megfelelnek a ReadyBoost funkcióhoz.


Megjegyzés: A következő utasítások és tanácsok a Windows 7 rendszerre vonatkoznak, de hasonló módon alkalmazhatók a Windows Vista esetében is.
A ReadyBoost szolgáltatás használata


1. Csatlakoztassa az USB-meghajtót vagy SD-kártyát egy szabad bővítőhelyhez. A tárolóeszközt azonnal észleli a rendszer. Az Automatikus lejátszás párbeszédpanelen kattintson a Rendszer felgyorsítása lehetőségre.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657838


2. Ha az Automatikus lejátszás párbeszédpanel nem jelenik meg automatikusan, nyissa meg a Windows Intézőt a [Windows billentyű] + [E] billentyűkombináció lenyomásával. Ezután a jobb egérgombbal kattintson a bal oldali könyvtárfán megjelenő új meghajtóra, és válassza az Automatikus lejátszás megnyitása parancsot.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657839


3. A Windows azonnal meghatározza, hogy a tárolóeszköz alkalmas-e a ReadyBoost használatához. Amennyiben nem alkalmas, a rendszer értesíti erről a tényről. Ha a tárolóeszköz alkalmasnak bizonyult a ReadyBoost használatára, kattintson a ReadyBoost lapon az Eszköz használata lehetőségre.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657840


4. A Windows javasolja a szabad tárhely felhasználását a memória optimalizálásához. Ha e mellett dönt, akkor erre az eszközre a továbbiakban nem menthet adatot.

2 GB PC-RAM esetében elegendő 2 GB memóriát szabadon hagyni a ReadyBoost használatához. Ebben az esetben mozgassa a csúszkát a megfelelő helyre A rendszer gyorsítására fenntartott terület pont alatt – a jelen példa esetében: 2000 MB. Az értéket a kijelölési mező melletti nyilak segítségével is megadhatja.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657841


5. Kattintson az OK gombra. A módosítások azonnal érvénybe lépnek a külső adathordozón.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657843


6. A tárolóeszköz meghajtó nézetében a fenntartott terület most egy fájlbejegyzésként látható, melynek neve: ReadyBoost.sfcache.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657844


A ReadyBoost inaktiválása

1. Nyissa meg az Intézőt a [Windows billentyű] + [E] billentyűkombináció lenyomásával. Ezután kattintson a bal oldali könyvtárfán található ReadyBoost meghajtóra, hogy a jobb oldali ablaktáblán megjelenjen a ReadyBoost.sfcache fájlbejegyzés.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657845


2. A jobb egérgombbal kattintson a ReadyBoost.sfcache fájlra, és válassza a helyi menü Tulajdonságok parancsát.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657846


3. A Tulajdonságok párbeszédpanelen kattintson a ReadyBoost lapra.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657847


4. Válassza az Eszköz használatának tiltása lehetőséget.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657848


5. Kattintson az OK gombra. A fenntartott hely azonnal felszabadul.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2657849


Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2442620 - Utolsó ellenőrzés: 2012. március 29. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Home Basic
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Starter
  • Windows 7 Ultimate
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Ultimate
Kulcsszavak: 
kbstepbystep KB2442620
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com