Beperkingen van Secure Digital-geheugenkaarten voor Windows Phone 7

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2450831
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Dit artikel biedt informatie over hoe Windows Phone 7-apparaten SD-kaarten gebruiken, de prestatievereisten van SD-kaarten voor Windows Phone 7-apparaten en hoe uw telefoon reageert als u de SD-kaart verwijdert of een nieuwe toevoegt.

Sommige Windows Phone 7-apparaten hebben een Secure Digital (SD)-kaartsleuf onder het batterijklepje. Als u een Windows Phone 7-apparaat met een SD-kaartsleuf koopt, moet u zich bewust zijn van de belangrijke verschillen met andere apparaten die SD-kaarten gebruiken:

 • De SD-kaartsleuf in uw telefoon is alleen bestemd voor gebruik door de Original Equipment Manufacturer (OEM) die uw telefoon heeft gefabriceerd, en uw mobiele provider. Deze partners kunnen een SD-kaart aan deze sleuf toevoegen om de opslagruimte op uw telefoon uit te breiden.
 • Microsoft heeft uitgebreid getest welke SD-kaarten goed werken met Windows Phone 7-apparaten om gebruikers de beste prestaties te kunnen bieden. Microsoft heeft nauw samengewerkt met OEM's en mobiele providers om te garanderen dat alleen deze kaarten aan Windows Phone 7-apparaten worden toegevoegd.
 • Verwijder de SD-kaart niet uit uw telefoon en voeg geen nieuwe toe, omdat dit een goede werking van het Windows Phone 7-apparaat kan verstoren. Bestaande gegevens op de telefoon gaan verloren en de SD-kaart in uw telefoon kan niet worden gebruikt in andere Windows-telefoons, pc's of andere apparaten.

Meer informatie

Hoe Windows Phone 7-apparaten SD-kaarten gebruiken

Als uw Windows Phone 7-apparaat een SD-kaart bevat, kunt u deze beschouwen als een permanent onderdeel van uw telefoon, niet als verwijderbare opslagruimte. Het besturingssysteem Windows Phone 7 behandelt de SD-kaart als een integraal onderdeel van de telefoon. Dit verschilt dus van andere apparaten, waar u een SD-kaart kunt gebruiken om op elk gewenst moment de beschikbare hoeveelheid geheugen voor het apparaat te verhogen of om bestanden naar andere apparaten over te brengen. Het besturingssysteem van de telefoon integreert de SD-kaart met de telefoon:
 • Wanneer u de telefoon voor de eerste keer start.
 • Wanneer de oorspronkelijke fabrieksinstellingen voor de telefoon worden hersteld. Dit wordt ook wel een reset genoemd. Dit is een taak die gewoonlijk alleen wordt uitgevoerd door OEM's of mobiele providers.

Wanneer het besturingssysteem de SD-kaart met de telefoon integreert:
 1. Wordt de SD-kaart opnieuw geformatteerd.
 2. Wordt één bestandssysteem gemaakt dat de interne opslag en de SD-kaart omspant.
 3. Wordt de kaart aan de telefoon gekoppeld met een automatisch gegenereerde sleutel.
Vanaf dit punt gebruikt het besturingssysteem van de telefoon alle beschikbare geheugen als één geheugenruimte voor het opslaan van toepassingen en gegevens. De telefoon werkt niet meer goed wanneer u de SD-kaart verwijdert en de SD-kaart kan niet door een andere telefoon, een ander apparaat of een pc worden gelezen.


Prestatievereisten voor SD-kaarten

De SD-kaart in een Windows Phone 7-apparaat moet aan bepaalde prestatievereisten voor de telefoon voldoen om optimaal te werken. Als de SD-kaart niet aan deze prestatievereisten voldoet, voldoet een deel van het geheugen wel aan de prestatievereisten van het besturingssysteem (de interne opslag) en een deel van het geheugen niet (de SD-kaart). Dit kan bij het gebruik van de telefoon tot slechte en onvoorspelbare prestaties leiden. In dit artikel wordt de term Windows Phone 7-compatibel gebruikt om te verwijzen naar SD-kaarten die aan de prestatievereisten voor Windows Phone 7-apparaten voldoen.

Bepalen of een SD-kaart al of niet Windows Phone 7-compatibel is, is niet alleen een kwestie van de snelheidsklasse vaststellen. Er spelen diverse andere factoren, zoals het aantal willekeurige lees-/schrijfbewerkingen per seconde, een rol bij het bepalen hoe een SD-kaart functioneert bij Windows Phone 7-apparaten.


Wat gebeurt er als u de SD-kaart in een Windows Phone 7-apparaat wijzigt

De volgende problemen kunnen optreden als u de SD-kaart in een Windows Phone 7-apparaat verwijdert of vervangt, of als u een SD-kaart aan een Windows Phone 7-apparaat toevoegt dat een lege SD-kaartsleuf heeft.
 • De SD-kaart verwijderen: Als u een SD-kaart verwijdert die al in de telefoon is geïntegreerd, wordt een foutbericht weergegeven waarin wordt gemeld dat u de SD-kaart opnieuw moet plaatsen. Alle functionaliteit van de telefoon is uitgeschakeld behalve de mogelijkheid noodoproepen te doen. De telefoon werkt alleen weer goed als u de oorspronkelijke SD-kaart opnieuw plaatst en vervolgens de telefoon opnieuw start.
 • Een telefoon integreren met een niet?Windows Phone 7-compatibele SD-kaart: Als een niet?Windows Phone 7-compatibele kaart in de telefoon is geïntegreerd, treden mogelijk de volgende problemen op wanneer u de telefoon gebruikt:
  • Toepassingen starten langzaam of helemaal niet.
  • Overgangen tussen bepaalde toepassingsschermen vertonen storingen.
  • Sommige toepassingen reageren mogelijk af en toe niet.
  Opmerking In sommige gevallen merkt u deze prestatieproblemen mogelijk pas op nadat u de telefoon een tijd hebt gebruikt. Als uw telefoon bijvoorbeeld 8 Gb intern geheugen heeft en u een niet-compatibele SD-kaart in de telefoon plaatst, merkt u de prestatieproblemen mogelijk pas op nadat het 8 Gb intern geheugen is gevuld met toepassingen en media.
 • Een telefoon integreren met een andere Windows Phone 7-compatibele SD-kaart: Als uw telefoon al een SD-kaart heeft en er volgens een andere Windows Phone 7-compatibele kaart in de telefoon wordt geïntegreerd, verliest u alle gegevens die op de telefoon zijn opgeslagen, waaronder alle toepassingen die u hebt geïnstalleerd vanaf de Marketplace-hub. Voorbeelden van gegevens die mogelijk op de SD-kaart zijn opgeslagen zijn onder andere handmatig gekoppelde contactpersonen, aanpassingen voor het starten en gegevens die door toepassingen niet extern worden opgeslagen.
 • Een SD-kaart toevoegen aan een telefoon met een lege SD-kaartsleuf: Als u een Windows Phone 7-apparaat met een lege SD-kaartsleuf koopt en een SD-kaart aan de telefoon toevoegt nadat u de telefoon voor de eerste keer hebt gestart, blijft de telefoon goed werken maar wordt de SD-kaart niet herkend. Er worden geen toepassingen of bestanden op de SD-kaart opgeslagen.

  Als u een SD-kaart in de telefoon wilt gebruiken, moet een Windows Phone 7-compatibele kaart in de telefoon worden geïntegreerd in een van de scenario's die boven worden beschreven in de sectie Hoe Windows Phone 7-apparaten SD-kaarten gebruiken.

Eigenschappen

Artikel ID: 2450831 - Laatste beoordeling: dinsdag 3 juli 2012 - Wijziging: 5.0
Trefwoorden: 
kbwp7 KB2450831

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com